محمدمحمدزاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: نوغانداران این استان امسال ۳۲۰ تن پیله تر تولید کردند که این میزان سال گذشته ۲۸۷ تن بود.
وی افزود: امسال هشت هزار و ۳۱۹ جعبه تخم نوغان در بین نوغانداران خراسان شمالی توزیع شد که رتبه نخست کشوری به لحاظ توزیع و توسعه کسب کردیم در حالی که سال گذشته هفت هزار و ۳۳۲ جعبه توزیع شد.
رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه شهرستانهای راز و جرگلان، مانه و سملقان ظرفیت بیشتری برای توسعه نوغانداری دارند، گفت: با تکمیل زنجیره تولید از جمله توسعه توستان ها، ایجاد سردخانه برای نگهداری تخم نوغان، کارگاه پیله خشکنی و کارگاه ابریشم کشی امیدواریم ارزش افزوده اقتصادی این صنعت نیز افزایش یابد.
وی گفت: با توجه به افزایش تولید پیله تر و ایجاد زیرساختهای مناسب و افزایش کیفیت و بهره وری رتبه تولید استان در پیله تر از چهارم به رتبه سوم کشوری ارتقا یافت.
محمدزاده تصریح کرد: به طور میانگین نوغانداران استان از هر جعبه ۴۲.۷ کیلوگرم پیلهتر کرم ابریشم تولید میکنند که بیش از میانگین کشوری است.
وی علت بهره وری بالا در تولید پیلهتر ابریشم در استان را دانش بومی نوغانداران این خطه، شرایط آب و هوایی مناسب، آموزش و ترویج بهره برداران در راستای افزایش تولید و ارتقای دانش آنان عنوان کرد.
رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: بیش از سه هزار و ۵۸۰ بهره بردار در بخش تولید پیلهتر کرم ابریشم فعالیت دارند و شهرستان راز و جرگلان قطب تولید پرورش کرم ابریشم در استان محسوب میشود و بانوان هنرمند این خطه با بافتن فرش ابریشمی دو روی ترکمن آوازه جهانی دارند.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار کشتزار است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند، این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.
منبع