از توقعات رئیس سازمان اوقاف از قاریان و حافظان تا تجلیل از برگزیدگان قرآنی

گزارش ایکنا از آیین اختتامیه مسابقات قرآن تهران/

از توقعات رئیس سازمان اوقاف از قاریان و حافظان تا تجلیل از برگزیدگان قرآنی

به گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم اختتامیه چهل و هفتمین دوره مسابقات قرآن استان تهران، عصر امروز ۲۴ مردادماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، حمید مجیدی‌مهر، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف، سیدحسن میرکریمی، مدیرکل اوقاف استان تهران و جمعی از اساتید و پیشکسوتان قرآنی کشورمان در سالن همایش‌های هتل ارم تهران برگزار شد. 

در ابتدای این مراسم و پس از طنین‌انداز شدن سرود ملی کشورمان، سیدمحمدمهدی شیخ‌الاسلامی، رتبه نخست قرائت تحقیق این دوره از مسابقات به تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید پرداخت. 

در ادامه سیدحسن میرکریمی، مدیرکل اوقات و امور خیریه استان تهران گفت: در این دوره از مسابقات سعی شد این رویداد را در حد و اندازه‌های پایتخت ام‌القرای جهان اسلام برگزار کنیم. اقداماتی هم که انجام شد در همین راستا بود. 

از توقعات رئیس سازمان اوقاف از قاریان و حافظان تا تجلیل از برگزیدگان قرآنی

وی افزود: استان تهران با ۱۲ میلیون نفر جمعیت میزبان و محل برگزاری و اجرای فعالیت‌های خوبی بوده، اما یک نوع پراکندگی در فعالیت‌های قرآنی به چشم می‌خورد. ما در مراکز افق سازمان اوقاف تلاش کرده‌ایم مقداری از این پراکندگی دور شویم، اما آنچه شاهد هستیم مجال وسیع‌تری را پیش روی خود دارد. ان‌شاءالله بتوانیم تهران را به لحاظ کانونی بودن به جایگاه خود برسانیم.

میرکریمی با اشاره به اینکه سطح شرکت‌کنندگان چهل و هفتمین دوره مسابقات قرآن استان تهران بسیار بالا بوده است، اظهار کرد: شرکت کنندگان در این دوره از مسابقات به لحاظ فنی بسیار به هم نزدیک بوده‌اند. شاید به همین دلیل است که سهم زیادی از مسابقات کشوری و بین‌المللی از سوی استان تهران تأمین می‌شود، این یعنی به لحاظ کیفی کار شده است، اما به لحاظ کمی جای کار بیشتری دارد.

مدیرکل اوقات و امور خیریه استان تهران در ادامه به بیان برخی اقدامات خاص در این دوره اشاره و تصریح کرد: امسال همه ورودی‌ها به مرحله استانی که همان نفرات برتر مرحله شهرستانی بودند را با اهدای لوح تقدیر و جوایز نقدی مورد تجلیل قرار دادیم تا بگوییم لزوماً برندگان مرحله استانی نیستند که تقدیر می‌شوند بلکه کسانی که وارد این مرحله و وارد مسابقات قرآن می‌شوند هم برنده هستند.

وی افزود: این کار صورت گرفت تا شرکت‌کنندگان بدانند حرکت و تلاششان دیده شده است. از این بابت خوشحالم که این مرحله هم به نتیحه رسید و امیدوارم همچون همیشه سهم قابل قبولی در مسابقات کشوری و بین‌المللی داشته باشیم.

وی در ادامه بیان کرد: از همه کسانی که کمک کردند تا این مسابقات در چنین سطحی برگزار شود، قدردانی می‌کنم و دست گرمشان را می‌فشارم، از حمایت‌های رئیس محترم سازمان اوقاف در جهت ارتقای جوایز هم تقدیر می‌کنم.

میرکریمی در پایان اظهار کرد: امسال اکثر شرکت‌کنندگان در مسابقات افراد کمتر از ۳۰ سال و جمعیت جوان بود که نشان‌دهنده عشق و علاقه جوانان به قرآن کریم است.

بر اساس گزارش ایکنا، در بخش دیگری از این مراسم بیانیه هیئت داوران از سوی کریم دولتی، از اعضای گروه داوری چهل و هفتمین دوره مسابقات قرآن استان تهران قرائت شد.

در این بیانیه به افزایش سطح کیفی مسابقات نسبت به گذشته تأکید شد و پیشنهاداتی برای ارتقای این مسابقات هم ارائه شده است. از جمله این پیشنهادات می‌توان به حمایت از جلسات سنتی و جلسات جدید قرآن، ضروری بودن آمیختگی حفظ و قرائت و پشتیبانی مادی و معنوی در تمام سطوح از فعالان قرآنی اشاره کرد.

از توقعات رئیس سازمان اوقاف از قاریان و حافظان تا تجلیل از برگزیدگان قرآنی

در بخش دیگری از این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه بر لزوم توجه به قرآن کریم تأکید و تصریح کرد: قرآن از مقوله خواندن است، به پیامبر خطاب شد اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ، خَلَقَ الْإِنْسَانَ مِنْ عَلَقٍ و …. دو لب و دهان مبارک و مطهر وجود شریف پیامبر بین الفاظ تلفظ کردند، به ایشان خطاب شد که این قرآنی که می‌خوانید را به مردم هم یاد بدهید؛ خدا به ایشان القا کرد چه بگوید، لذا این استماع قرآن و وجود کتبی قرآن برگرفته از قرائت پیامبر(ص) است.

خاموشی بیان کرد: به نظر من قرآن چون از مقوله قرائت است، هر فردی که یک بار قرآن ختم کند یک بار قرآن را ایجاد می‌کند، وقتی شما قرائت می‌کنید در واقع قرآن ایجاد می‌کنید، این ایجاد شما با ایجاد نفر بعد و قبل فرق می‌کند؛ شما مأمور به ایجاد قرآن هستید هرچه بیشتر ایجاد کنید نور قرآن بیشتر در شما تلألو پیدا می‌کند. در قدیم برخی افراد بودند که در عین بی‌سوادی اما قرآن می‌خواندند، همین خواندن‌ها هم ایجاد قرآن بود، لذا اگر می‌دیدیم برخی افراد بی‌سواد حافظ قرآن شده‌اند، همین ایجاد کردن کار را پیش برده است.

وی در ادامه اظهار کرد: خانه‌ای که در آن قرآن خوانده شود، آن خانه نورانی است و در عالم بالا روشن می‌شود؛ سبک زندگی قرآنی از خود قرآن شروع می‌شود، یعنی باید عادت کنیم قرآن حفظ کنیم و با آن انس بگیریم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه حرکت مقام معظم رهبری و هدایت جامعه از سوی ایشان را حرکت بر مدار قرآن معرفی کرد و افزود: امروز همه از مقام معظم رهبری و درایت ایشان لذت می‌بریم چرا؟ چون در برابر نظام سلطه کوتاه نمی‌آیند، صراط مستقیم و صراطی که در ذات آن استقامت نهفته است، نظام سلطه را عاجز می‌کند و ما از این عجز لذت می‌بریم.

از توقعات رئیس سازمان اوقاف از قاریان و حافظان تا تجلیل از برگزیدگان قرآنی

در ادامه این مراسم روح‌الله بهمنی، از ذاکرین اهل بیت عصمت و طهارت به ذکر مصیب اهل بیت(ع) پرداخت و در ادامه نفرات برتر رشته‌های مختلف در دو بخش آقایان و بانوان و در دو گروه سنی زیر ۱۸ سال و بالای ۱۸ سال تجلیل شدند.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

تولید سریال‌های «حضرت معصومه (س)» و «پوریای ولی»

به گزارش ایکنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سیما، مهدی نقویان، رئیس مرکز سیما فیلم …