جشنواره تئاتر مقاومت با نگاه ویژه به ظرفیت استان‌ها برگزار می‌شود

محمد کاظم تبار، دبیر جشنواره تئاتر مقاومت

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری، محمد کاظم‌تبار، دبیر نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت امروز، ۲۵ مردادماه در نشست با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال‌وبختیاری در شهرکرد با اشاره به رویکرد حمایتی از اجرای عمومی آثار منتخب هر استان در جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت، اظهار کرد: این آثار در استان خودشان روی صحنه می‌روند و داوران جشنواره نیز برای داوری آثار به استان‌ها اعزام می‌شوند.

وی با ذکر اینکه پیش‌بینی می‌شود امسال تا ۷۰۰ گروه در جشنواره تئاتر مقاومت اثر داشته باشند، ادامه داد: این آمار باتوجه به ضرورت جدید بودن آثار قابل توجه است زیرا آثاری می‌توانند در جشنواره حضور یابند که پیش از این در هیچ جشنواره‌ای شرکت نکرده و اجرای عموم نداشته باشند. 

کاظم‌تبار با ابراز تأسف از سهم ناچیز آثار ارزشی و دفاع مقدس در اجراهای تئاتر، بیان کرد: تئاتر استان‌ها و شهرستان‌ها نیازمند حمایت است و لذا در جشنواره تئاتر مقاومت امسال تلاش شده از آثار حمایت و بستر اجرای عموم آنها فراهم شود، ضمن اینکه گروه‌های برتر مورد تشویق قرار می‌گیرند.

این نویسنده و کارگردان تئاتر با یادآوری به اینکه حمایت از گروه‌های تئاتر استان‌ها باعث پویایی تئاتر استان‌ها می‌شود، توضیح داد: این پویایی طبعاً به پویایی جشنواره نیز منجر خواهد شد در این راستا نمایش‌های جشنواره متمرکز در تهران نیست بلکه همه استان‌های پذیرفته شده میزبان این رویداد مهم حوزه تئاتر هستند. 

اهمیت و جایگاه مخاطب تئاتر

کاظم‌تبار با بیان اینکه تئاتر باید برای مخاطب تولید شود، تصریح کرد: تئاتری که به اجرا نرسد نه برای گروه و نه برای تئاتر دفاع مقدس سودمند نیست. وقتی نمایشی پرورش می‌یابد و آماده رفتن روی صحنه می‌شود، باید تعدادی مخاطب آن‌را تماشا کنند و لذا جذب مخاطب نیز در این عرصه موضوعیت دارد و تئاتر باید دیده شود تا ثمربخش باشد. تئاتری که مخاطبش صرفاً داوران و گروه‌های شرکت‌کننده مخاطب و تماشاگر آن باشد، لطفی نخواهد داشت.

وی با تصریح اینکه در حوزه تئاتر دفاع مقدس کوتاهی شده است، ادامه داد: هنوز هنرمند یا مخاطب فرق بین تئاتر مقاومت، تئاتر جنگ و تئاتر دفاع مقدس را نمی‌داند که در هریک ابعاد و جنبه‌های تئاتر مشخص است و اینها باید اصلاح شود. 

کاظم‌تبار بیان کرد: کارگاه‌های تئاتر خیابانی ذیل جشنواره برگزار می‌شود و هنرمندان تازه‌کار و جوانان علاقه‌مند یا دانشجویانی که از استان‌ها معرفی می‌شوند، امکان حضور در این کارگاه‌های متمرکز را دارند. این جوانان سپس با موضوعاتی که ما تعیین می‌کنیم اقدام به تولید تئاتر کرده و در جشنواره تئاتر مقاومت شرکت می‌کنند. 

دبیر نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت تولید شب‌خاطره‌های تصویری ذیل جشنواره تئاتر مقاومت را یادآور شد و توضیح داد: این شب‌خاطره‌های تصویری پس از تولید در تمامی شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شوند؛ از استان‌ها خواستیم سه شهید شاخص خود را که شرح حال دراماتیک دارند به ما معرفی کنند تا نسبت به تولید شب‌خاطره‌های تصویری اقدام کنیم. 

محتوای غنی استان در موضوع مقاومت 

پیام احمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال‌وبختیاری در این نشست با اشاره به اینکه این استان در حوزه تئاتر حرف برای گفتن دارد، اظهار کرد: ۶۰۰ فعال حوزه تئاتر در استان مشغول فعالیت هستند که هم کمیت و هم کیفیت آثار و نیز مخاطبان تئاتر باتوجه به جمعیت استان، وضعیت مطلوبی دارد. 

وی با ذکر اینکه سال گذشته با حمایت سپاه و بنیاد شهید استان نخستین فیلم سینمایی دفاع مقدس استان تولید شد، ادامه داد: این فیلم سینمایی به موضوع کم‌سن‌ترین رزمنده دفاع مقدس یعنی شهید «ظفر خالدی» اختصاص داشت و بنا داریم این فیلم را به جشنواره فیلم فجر امسال برسانیم.‌

احمدی در خصوص استقبال مخاطبان از تئاتر، تأکید کرد: مخاطب همیشه پای تئاتر حاضر است و آمار سه سال گذشته حاکی از این است که ۳۰ هزار نفر مخاطب تئاتر در استان داشتیم. ۲ نمایش ترکیبی از قسم کنسرت‌نمایش در یکی دو سال اخیر با اتکا به بضاعت هنرمندان استانی روی صحنه رفت که با استقبال بالای مخاطبان همراه بودند. نمایش اول حدود هفت هزار مخاطب در ۱۰ شب و نمایش دوم همین تعداد مخاطب را در پنج شب اجرا جذب کرد. در ایام محرم نیز هنرمندان غیرحرفه‌ای تئاتر به‌صورت مردمی و خودجوش بدون هیچ حمایتی در برخی نقاط استان همت داشتند و نمایش‌های میدانی را ترتیب دادند که مخاطبان پرشماری پیدا کردند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال‌وبختیاری با تأکید بر ضرورت پای کار آوردن ظرفیت‌ها، افزود: تئاتر مسجد به‌همت خود مسجدی‌ها در برخی نقاط استان فعال شده است. جشنواره نمایش‌های آیینی و جشنواره موسیقی نواحی با موفقیت در استان برگزار شد و لذا اگر این دست رویدادها از تهران خارج و به استان‌ها منتقل شود، حتماً مخاطبان خود را هم جذب خواهند کرد. 

احمدی تصریح کرد: تمرکز جدی باید به سمت نمایشنامه‌نویسی برود، چهارمحال و بختیاری منطقه حماسه و سخت‌کوشی مردمان است و در مقابل استکبار و استعمار ایستادگی کرده است که اینها می‌توانند دستمایه آثار فاخر هنری باشند و محتوا در زمینه مقاومت در این استان وافر است.

وی در پایان گفت: تمامی ظرفیت‌های استان برای برپایی جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت پای کار آورده می‌شود.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

تشییع شش شهید گمنام در خراسان‌شمالی

به گزارش ایکنا از خراسان‌شمالی، به نقل از روابط عمومی حفظ و نشر آثار دفاع …