به گزارش ایرنا از دانشگاه تبریز، رتبه بندی شانگهای یکی از معتبرترین رتبه بندیهای جهانی است که نتایج آن توسط دانشگاه شانگهای ژیائوتنگ منتشر میشود.
این رتبه بندی برای نخستین بار در سال ۲۰۰۳، در سطح بینالمللی منتشر شد و از آن سال به بعد بهطور سالانه به روز میشود؛ رتبهبندی آکادمیک دانشگاههای جهان در سال ۲۰۲۴ (ARWU) توسط مشاور رتبهبندی شانگهای منتشر شده است.
این نظام رتبه بندی به عنوان پیشگام رتبه بندی دانشگاه های جهانی شناخته شده است که امسال بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ موسسه مورد بررسی قرار گرفتند و هزار دانشگاه برتر جهان منتشر شدند.
حضور دانشگاههای ایران در این نظام رتبهبندی نخستین بار با یک دانشگاه (دانشگاه تهران) در سال ۲۰۱۴ بوده است.
در رتبهبندی سال ۲۰۲۴، دانشگاه علوم پزشکی تهران با ارتقا رتبه در صدر دانشگاههای ایرانی قرار گرفته است و با کسب رتبه در بازه ۴۰۱ تا ۵۰۰ در جمع ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار دارد.
نام دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه علم و صنعت ایران و دانشگاه تبریز در برترین های این رتبه بندی دیده می شود.
به گزارش ایرنا، دانشگاه تبریز بعد از دانشگاه تهران دومین دانشگاه قدیمی ایران است که هماکنون با داشتن ۲۴ هزار دانشجو که نیمی از این دانشجویان دختر هستند، ۲ هزار هیات علمی و کارمند، ۲۰ دانشکده، چندین پژوهشکده، قطب علمی و ۴۰۰ آزمایشگاه و کارگاه و آزمایشگاه مرکزی یکی از دانشگاههای برتر ایران و جهان به شمار می رود.
منبع