«داوود ادیب» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، درباره «ستار هاشمی» گزینه پیشنهادی دولت چهاردهم برای تصدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اظهار داشت: در سالهای گذشته تلاش زیادی برای موضوعات نوآورانه صورت گرفته اما چالشهایی مانند عدم توجه به سرمایههای اجتماعی، حواشی مرتبط با طرح صیانت، قوانین و ضوابط دستوپاگیر در برخی از حوزههای مرتبط با کسبوکارهای فناورانه، در تضاد کامل با روح حمایت از شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها داشته است.
وی افزود: در نهایت با مهاجرت شرکتها، متخصصین و جوانان فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، کارنامه مثبتی را برای وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات حاصل نساخت و عملکرد این وزارتخانه را زیر سؤال برد؛ به عبارتی شاید بتوان چنین اذعان کرد که بخشی از نمرات منفی در کارنامه این وزارتخانه، ناشی از عملکرد منفی مجموعههایی خارج از حوزه وزارت ارتباطات است.
این فعال حوزه فناوری گفت: نگاه من به عملکرد ستار هاشمی مربوط به دوره معاونت وی در وزارت ارتباطات است. در بررسیهایی که در کارگروه مرتبط با وزیر ارتباطات دولت چهاردهم انجام شد صلاحیت ۶۳ کاندید توسط ۱۸ نفر از حوزههای مختلف از جمله کارشناسان و متخصصین مرتبط، اساتید دانشگاهی، روسای تشکلهای تخصصی و وزرای ادوار مورد بررسی قرار گرفت و امتیازدهی انجام پذیرفت، هاشمی در مرحله اول امتیازدهی به عنوان نفر اول کاندیداها انتخاب و با نفر دوم حدود ۳۰ درصد اختلاف امتیاز پیدا کرد. این موضوع نشان از میزان مقبولیت وی در میان ۱۸عضو آن کمیته با دیدگاههای متفاوت دارد.
ادیب تاکید کرد: از کارهایی که هاشمی در دوره معاونت خود انجام داد میتوان به اجرا و راهبری پروژه تدوین نقشه راه توسعه فناوری نسل پنجم اینترنت در کشور، راهاندازی پایلوت فناوری اینترنت نسل پنجم در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، بهـرهبرداری و عرضه عمومی خدمات نسل پنجم برای نخستین بار در کشور بــا نصب و راهاندازی سایتهای نسل پنجم در شهرهای تهران، شیراز، مشهد و کیش، تـدویـن نـقشه راه فناوری اینترنت اشیاء و نگاشت اقتصادی متناظر با آن در چارچوب تـقسیم کار ملی، حمایت از برگزاری رویدادها و فرومهای مرتبط اشاره کرد.
وی درباره انتظاری که صنعت مخابرات از وزیر ارتباطات دولت چهاردهم دارد، گفت: یکی از مسائل مهم، کمک به افزایش سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی (GDP) است. امروزه اقتصاد برخی از کشورها حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد مبتنی بر اقتصاد دیجیتال است.
این فعال حوزه فناوری تاکید کرد: سهم کشور ما از اقتصاد دیجیتال در سال ۱۴۰۲، حدود ۷.۹ درصد بوده و این در حالی است که در کشور چین در همان سال این عدد به ۴۱ رسیده است، برای افزایش این عدد باید برنامهریزی شود. وزیر ارتباطات باید میانهرو و مورد قبول حداکثری اقشار و احزاب باشد تا مقاومتهایی بر سر راه وزارتخانه و تصمیمات آن ایجاد نشود در این راستا این اطمینان وجود دارد که «ستار هاشمی» واجد این خصوصیات است.
منبع