غفور آقایی روز یکشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا، کشت دانه روغنی کلزا را از جمله اهداف و نیازهای حوزه کشاورزی استان و کشور ذکر کرد و گفت: برای این منظور بذر مورد نیاز استان تامین شده و جهاد کشاورزی منطقه حتی تامین بذر دانه روغنی کلزا در کل کشور را متقبل شده است.
وی بیان کرد: برای کشت این محصول مهم، بذر ارقام نپتون، هایولا و تراپر دانه روغنی کلزا که امسال در استان اردبیل تولید شده در اختیار کشاورزان این استان و سایر استانهای کشور قرار میگیرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به تامین بذر سایر محصولات از جمله گندم و جو برای کشت پاییزه کشاورزان استان افزود: کشت پاییزه در سال زراعی جدید از اول پاییز در مزارع دیم به شرط بارندگی آغاز میشود کشت در مزارع آبی نیز با آغاز فصل شروع خواهد شد.
وی از برنامهریزی برای کشت گندم در ۶۵ هزار هکتار از اراضی آبی و ۳۲۰ هزار از اراضی دیم استان اردبیل خبر داد و اظهار کرد: بر اساس پیشبینیها سطح زیر کشت این محصول در سال زراعی جدید افزایش خواهد یافت.
آقایی اضافه کرد: کشاورزان منظر قیمتگذاری محصول برای خرید تضمینی در سال آینده هستند تا بر اساس آن به کشت محصول گندم بپردازند ولی قبل از اعلام قیمت جدید، بذر مورد نیاز کشاورزان توزیع خواهد شد.
وی با تاکید بر لزوم تامین و توزیع بذر، کود و سموم مورد نیاز کشاورزان استان اردبیل در زمان کشت پاییزه گفت: برای پیشبرد اهداف تولید و افزایش عملکرد محصول، از فصل پاییز اقدامات فنی و آموزش کشاورزان استان انجام میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به عملکرد موفق طرح جهش تولید در دیمزارها در این استان در سال زراعی جاری افزود: این طرح با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در سال زراعی پیش رو نیز ادامه خواهد یافت.
وی با اشاره به دیم بودن ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی استان اردبیل بیان کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان برنامهریزی برای آموزش کشاورزان را آغاز کرده و در این راستا، تبدیل آیش زرد به آیش سبز در ۵۱ هزار هکتار از اراضی آیش سالانه را با هدف کشت محصولات جایگزین هدفگذاری کرده است.
به گزارش ایرنا، استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است.
۴۳.۶ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربریهاست.
استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با تولید حدود ۴۰۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمدهای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد.
۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت میشود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.
محصول گندم با حدود ۲۹۰ تا ۳۰۵ هزار هکتار و محصول جو با حدود ۹۰ تا ۱۲۰ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.
منبع