« اصغر بیات » روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: پس از بررسی های دقیق انجام شده توسط کارشناسان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کرج مشخص شد، گونه مذکور مستند به ماده یک قانون حفظ و حمایت از ذخایر جنگلی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی جزو گونه های تهدید شونده و در حال انقراض است و بهرهبرداری از آن در عرصه های منابع طبیعی ممنوع می باشد.
وی بیان کرد: این قارچها از مراتع استان گلستان استحصال شده است که با توجه به قیمت دلاری این محصول ، با هدف فروش در خارج از کشور و به مقصد کشور ترکیه در حال قاچاق بود که دراستان البرز کشف شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز با هشدار جدی به غارتگران طبیعت اعلام کرد: عوامل قاچاق قارچ های ترافل برای مشخص شدن ابعاد موضوع و شناسایی افراد و عوامل این زنجیره از مبدا تا مقصد به مراجع قضایی تحویل داده شدند.
بیات افزود: قیمت این قارچ در بازار به دلار محاسبه می شود و در فصل برداشت آن که تا شهریور ماه ادامه دارد هر کیلوگرم بین ۵۰ میلیون تا ۶۰ میلیون ریال و در خارج از فصل برداشت تا ۲۰۰میلیون ریال خرید و فروش می شود .
ترافل یا دنبلان کوهی نوعی قارچ خوراکی است. این قارچ در گونههای مختلف به رنگهای قرمز تیره، خاکستری، سفید، بنفش و سیاه صورتی یافت میشود؛ لذیذترین نوع آن دارای پوسته سیاه رنگ است. ۲ نوع سیاه و سفید این قارچ گرانقیمتترین قارچهای زیرزمینی هستند. بیشترین میزان مصرف آن در رستورانها، صنایع غذایی، تهیه انواع سسها و روغنهای معطر و نیز داروسازی است.
منبع