به گزارش ایرنا از سازمان برنامه و بودجه، «سید حمید پورمحمدی» در نشست شورای معاونان و مدیران سازمان برنامه و بودجه که با حضور رؤسای سازمانهای مدیریت و برنامهریزی استانها به صورت مجازی برگزار شد، ظاهار داشت: شورای معاونان و مدیران سازمان متشکل از مدیران ستادی سازمان برنامه و بودجه و مدیران استانی است که از این پس، برای تشریح برنامهها، اولویتها، برنامهها و هماهنگسازی کارها تشکیل خواهد شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: با توجه به ضرورت تأمین منابع بودجه امسال بهصورت کامل و بهموقع، حرکت جدی، هماهنگ و پیگیرانه از سوی معاونتها و امور تخصصی سازمان در همکاری با دستگاههای اجرایی یک ضرورت است.
وی با اشاره به تشکیل نخستین جلسه شورای عالی راهبری برنامه هفتم به ریاست معاون اول رئیسجمهور طی هفته گذشته، گفت: برای ایفای نقش محوری سازمان برنامه و بودجه کشور در تدوین ۲۱۸ آییننامه، دستورالعمل و سند مورد نیاز در اجرای برنامه هفتم، مشارکت دادن بدنه کارشناسی سازمان در تصمیمسازیها، بیش از پیش مورد توجه قرار میگیرد.
پورمحمدی با بیان اینکه ستاد تهیه و تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، از دو هفته قبل تشکیل و اعضای آن منصوب شدهاند، بیان کرد: ستاد تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ باید با دقت و سرعت و تأکید بر رعایت زمانبندیها، کارهای لازم درخصوص بودجه ۱۴۰۴ را بهصورت کامل و بهموقع انجام دهد.
ضرورت پشتیبانی از سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳
معاون رئیسجمهور با تأکید بر ضرورت پشتیبانی سازمان برنامه و بودجه کشور از سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ که پاییز امسال از سوی مرکز آمار ایران اجرا میشود، افزود: در اختیار داشتن آمار متقن و بهروز از بخش کشاورزی، نقش مهمی در برنامهریزی برای تأمین امنیت غذایی کشور دارد.
وی با بیان اینکه امروز بازتعریف نقش استانها در پیوند با اقتصاد بینالمللی، یک ضرورت است، گفت: لازم است هر استان با توجه به ظرفیتها و منابعی که در اختیار دارد، متولی بررسی و الگوسازی و ارائه راهکار برای یکی از مسائل و چالشهای اقتصادی کشور شود.
سازمان برنامه و بودجه برای افزایش درآمد ملی باید به فراتر از مرزها بیندیشد
پورمحمدی با بیان اینکه سازمان برنامه و بودجه باید برای افزایش درآمد ملی به فراتر از مرزها بیندیشد و افقهای کلانتری را برای فعالیت اقتصاد ایران در نظر بگیرد، گفت: سازمان در دور جدید فعالیت خود، باید پا را از چارچوبهای مرزی فراتر بگذارد و تمام فرصتهای نقشآفرینی اقتصاد کشور در سطح منطقه و جهان، بهویژه در ارتباط با کشورهای همسایه را شناسایی کرده و آنها را مورد توجه قرار دهد. ما در این دوران باید بخشی از تمرکز خود را بر افزایش و متنوعسازی درآمدهای ارزی قرار دهیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: برای ایفای این مأموریت جدید، لازم است که امور تخصصی سازمان، ضمن مجهز شدن به آمار و اطلاعات دقیق و بهروز، ظرفیتهای مورد نیاز خود را افزایش دهند و در این راستا، شورای معاونان سازمان آماده هرگونه همکاری و پشتیبانی است.
بر اساس این گزارش، در بخشی از این نشست، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد، گزارشی را از اقدامات این سازمان در موضوع ارتقای بهرهوری در سطح استان با عنوان «یزد بهرهور» ارائه داد و تعدادی از حاضران نیز نظرات خود را بیان کردند.
برگزاری دومین جلسه ستاد تهیه و تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۴
همچنین دومین جلسه ستاد تهیه و تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ به ریاست رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، برگزار شد. در این جلسه، گزارش «منابع و مصارف لایحه بودجه سال ۱۴۰۴» از سوی امور هماهنگی و تلفیق بودجه ارائه شد.
لزوم برآورد دقیق منابع و مصارف بودجه
پورمحمدی در این جلسه با تأکید بر لزوم برآورد دقیق منابع و مصارف بودجه بهمنظور جلوگیری از ایجاد کسری بودجه، گفت: با توجه به محتوای گزارش ارائهشده در جلسه، لازم است امور انرژی سازمان، گزارش آسیبشناسی دقیقی را از وضعیت فروش نفت و مسائل و چالشهای موجود در این بخش، تهیه کرده و در جلسه بعدی ستاد بودجه ارائه دهد.
معاون رئیس جمهور افزود: همچنین امور اقتصاد کلان سازمان، گزارش آسیبشناسی وضعیت درآمدهای مالیاتی و احکام مورد نیاز برای پایدارسازی این منابع و امور شرکتهای دولتی، صندوقهای بازنشستگی و نهادهای عمومی، گزارش واگذاری شرکتهای دولتی و مولدسازی اموال و داراییهای دولت را در جلسه بعدی ستاد ارائه دهند.
وی با بیان اینکه هر اموری که در سازمان برنامه و بودجه با درآمدهای بودجه سر و کار دارد باید تحلیل دقیقی از وضعیت درآمدها برای ارائه داشته باشد، افزود: در بخش مصارف بودجه نیز، گزارش دقیقی از آثار و تبعات بودجه قانون جوانی جمعیت برای ارائه به دولت، آماده شود.
در ادامه نشست، اعضای ستاد تهیه و تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، دیدگاهها و نظرات خود را بیان کردند.
منبع