حمل‌ونقل و آموزش‌وپرورش بیشترین انتخاب مودیان برای هزینه‌کرد مالیات‌ها

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، در راستای مصوبه هیات وزیران و تصویب آیین‌نامه مربوط، از سال جاری امکان انتخاب محل هزینه‌کرد مالیات‌های پرداختی توسط مودیان مالیاتی فراهم شده است. بر این اساس مالیات دهندگان انتخاب می‌کنند که مالیات پرداختی آنها صرف چه اموری شود.

بنا بر این گزارش، از روز چهارشنبه ۴ مردادماه ۱۴۰۳ در راستای مردمی کردن اقتصاد «طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها» به صورت رسمی با حضور مسئولان و مدیران رونمایی شد.

بر اساس این طرح، مودیان در جریان ارائه فرم «تبصره ماده ۱۰۰» محل خرج کرد مالیات‌های پرداختی خودشان را با تخصیص آن به طرح‌ها یا پروژه‌های اولویت‌دار ملی و استانی تعیین می‌کنند و به این شکل مشارکت مؤثری در توسعه و اجرای طرح‌های سازنده در زمینه‌هایی مثل بهداشت و درمان، آموزش، راه و ترابری و… خواهند داشت.

در همین زمینه ۱۴ تیرماه بود که سید محمدهادی سبحانیان رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور از تصویب و ابلاغ پروژه مهم ایجاد امکان برای مردم نسبت به تعیین محل هزینه کرد مالیات‌های پرداختی آنان در قالب «آیین‌نامه هشت ماده‌ای اجرای نشان‌دار کردن مالیات‌ها» خبر داد و گفت که بر اساس این آیین‌نامه، مؤدیان می‌توانند در زمان پرداخت مالیات خود در جریان ارائه فرم تبصره ماده (۱۰۰) قانون مالیات‌های مستقیم، محل خرج کرد مالیات‌های پرداختی خود را تعیین نمایند.

به گفته وی، تأمین منابع مالی پروژه‌هایی که حداکثر منافع عمومی را فراهم خواهند آورد از محل مالیات‌های پرداختی مؤدیان و با اختیار و انتخاب ایشان صورت می‌گیرد و پروژه‌ها نیز شامل پروژه‌های هستند که حداکثر منافع عمومی را در سطح ملی و استانی به دنبال دارند و می‌توانند در حوزه‌های گوناگون همچون سلامت، آموزش، راه و ترابری و … اجرا و تکمیل گردند.

از این رو مؤدیان در زمان ارائه فرم تبصره ماده (۱۰۰)، فهرست پروژه‌های استانی و ملی با حداکثر منافع عمومی را مشاهده کرده و می‌توانند از میان آنها پروژه‌ مورد نظر برای تخصیص مالیات پرداختی خود را انتخاب کنند. بر این اساس سازمان امور مالیاتی کشور نیز مکلف است امکان اعلام عمومی نام اشخاص پرداخت کننده مالیات را فراهم آورد.

جلب بیشتر مشارکت مردم در حوزه های عمرانی و آبادانی کشور

انتخاب محل هزینه کرد مالیاتی این حس را در مردم ایجاد می کنند که خودشان در حوزه عمرانی و اجتماعی می‌توانند در راستای اعتقاد و انگیزه محرومیت زدایی که دارند اقدام به پرداخت مالیات کنند.

پیش از این مردم تنها در امور وقف می‌توانستند محل هزینه کرد موقوفه را انتخاب کنند، اما اکنون با هوشمندسازی نظام مالیاتی این فرصت فراهم شده است تا با شفافیت در عملکرد نظام مالیاتی، مردم به صورت مستقیم در راستای محرومیت زدایی و حل مشکلات مردم، محل هزینه کرد مالیات خود را مشخص کنند.

این فرصت برای مودیان مالیاتی فراهم شده است که در راستای استان، شهر و یا روستای خود محل هزینه کرد مالیات را مشخص کنند و سهم بسزایی در عمران و آبادانی روستا و شهر خود داشته باشند و به عنوان خیری در مسیر خدمات رسانی به مردم اقدام کنند.

حمل و نقل، آموزش و پروش و منابع آب بیشترین سهم هزینه کرد مالیاتی مردم

سازمان امور مالیاتی کشور در گزارشی محل هزینه کرد مالیات مودیان اصناف را منتشر کرد که بر اساس آن حوزه حمل و نقل، آموزش و پرورش و منابع آب بیشترین محل هزینه کرد مردم است.

مجموع مودیان شرکت کننده در انتخاب هزینه کرد مالیات، ۳۹۴ هزار و ۵۲۹ نفر بوده که ۶ هزار و ۸۴۶ میلیارد تومان میزان اعتبار تامین شده و ۵۷.۶ درصد اعتبار تامین شده است.

طبق این گزارش، حمل و نقل با ۶۴ هزار و ۴۲۴ نفر شرکت کننده و با حدود ۶۰ درصد اعتبار تامین شده، آموزش و پرورش با ۶۱ هزار و ۲۵۳ نفر شرکت کننده با ۶۹.۷ درصد اعتبار، منباع آب با ۵۸.۶۵۷ شرکت کننده و ۴۸.۶ درصد و بهداشت و درمان با ۴۲ هزار و ۱۹۲ شرکت کننده و معادل ۶۶.۷ درصد اعتبار بیشترین سهم را انتخاب هزینه کرد مالیات داشته اند.

میزان اعتبار تامین شده برای حوزه حمل و نقل یک هزار و ۲۴۱ میلیارد تومان، در حوزه آموزش و پرورش یک هزار و ۲۸۸ میلیارد تومان و منابع آب با یک هزار و ۱۱۸ میلیارد تومان اعتبار گزارش شده است.

در رتبه‌های بعدی، بهداشت و درمان، ورزش و تفریحات، آموزش عالی، فرهنگ و هنر و گردشگری، صنعت و معدن، توسعه و خدمات، حفظ نظم و امنیت عمومی، عمومی و فضایی، اداره امور عمومی، امداد و نجات و حفاظت از محیط زیست بیان شده است.

۱۱۶۴ پروژه با انتخاب مودیان مالیاتی تامین اعتبار شد

سید محمدهادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در باره اجرای نشان دار کردن مالیات ها عنوان کرد که از ابتدای اجرای این طرح تا روز ۱۴ مردادماه، بیش از ۳۰۰ هزار مؤدی در قالب فرم «تبصره ماده ۱۰۰» شرکت کرده‌اند، تعداد هزار و ۸۹۱ پروژه و طرح را برای تخصیص مالیات‌های پرداختی خودشان انتخاب کرده‌اند که از این تعداد یک هزار و ۱۶۴ طرح و پروژه به طور کامل تامین اعتبار شده است.

طبق گفته سبحانیان، طرح‌ها و پروژه‌ها طبق ضوابط قانونی و در چهارچوب معینی توسط سازمان برنامه و بودجه کشور از تمامی استان‌ها انتخاب و به سازمان امور مالیاتی کشور معرفی می‌شوند و شرط اساسی در انتخاب طرح و پروژه‌ها این موضوع است که حداکثر منافع عمومی را به دنبال داشته باشند و با منابع در نظر گرفته شده تا پایان سال خاتمه پیدا کنند و به بهره‌برداری برسند.

بر این اساس، حداکثر تا پایان سال خاتمه یافته و به بهره‌برداری خواهند رسید؛ سایر پروژه‌ها و طرح‌های باقیمانده و تکمیل منابع نشده نیز توسط سازمان برنامه و بودجه کشور، از محل درآمدهای مالیاتی این بخش، تأمین بودجه و تکمیل خواهند شد.

بر اساس گزارش سازمان امور مالیاتی، هزار و ۹۱۵ پروژه (طرح) ملی و استانی برای انتخاب مودیان در فرم تبصره ماده ۱۰۰ بارگذاری شده است.

طبق آیین نامه اجرایی مصوب هیات وزیران، مبالغ تخصیص یافته توسط مودیان و اعتبارات تامین شده از این محل توسط سازمان امور مالیاتی به اطلاع سازمان برنامه و بودجه کشور می رسد و این سازمان حداکثر یک ماه پس از دریافت اطلاعات منابع تخصص یافته به پروژه ها نسبت به تخصیص و اعتبار بودجه به آنها اقدام خواهد کرد.

انتخاب هزینه کرد مالیات باعث شده است تا مردم نسبت به هزینه کرد مالیات از طریق سازمان امور مالیات اعتماد کرده و مشارکت خود را در این امر قانونی و خیرخواهانه افزایش دهند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

ترافیک سنگین در محورهای چالوس، هزار و فیروزکوه

به گزارش روز جمعه ایرنا از روابط عمومی مرکز مدیریت راه‌های کشور، ترافیک در محور …