[ad_1]
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و میکرو، شرکت گرین ساینس الاینس (Green Science Alliance) به دنبال جایگزین کردن مواد شیمیایی مبتنی بر نفت و خطرناک برای محیط زیست با ترکیبات گیاهی و زیستتودههاست، به تازگی محققان این شرکت موفق به تولید نقاط کوانتومی از نانوالیاف سلولز شدهاند و این شرکت اعلام کرده که امکان تولید نقاط کوانتومی از سلولز، پسماند چوب و مواد غذایی و همچنین زیستتودههای مختلف را دارد.
دکتر ریوحی موری در شرکت گرین ساینس الاینس، نانوالیاف سلولز یا لینگو سلولز را از سلولز و پسماند چوب تهیه کرده و از آنها، نقاط کوانتومی را سنتز کرده است. این نوع نقاط کوانتومی با بهرهوری بالا تولید میشود. علاوه بر این، این نقاط کوانتومی صد در صد از زیستتوده طبیعی تشکیل شدهاند.
این گروه در حال مطالعه این ایده هستند که سلولز، لیگنو سلولز، چوب، زبالههای غذایی و زیستتوده را به مواد طبیعی کوانتومی تبدیل کنند.
این شرکت در حال توسعه انواع مختلف نقاط کوانتومی و کامپوزیتهای حاوی نقاط کوانتومی است. به تازگی آنها بیشتر در توسعه نقاط کوانتومی مبتنی بر مواد آلی یا زیستتوده متمرکز شدهاند زیرا این نوع نقاط کوانتومی حاوی فلزات سمی مانند سرب یا کادمیوم نیستند. به طور کلی، نقاط بزرگتر، طول موجهای بلندتر مانند قرمز را منتشر میکنند، در حالی که نقاط کوچکتر، طول موجهای کوتاهتر مانند سبز یا آبی را نشر میدهند.
از آنجا که نانوسلولز از منابع طبیعی مشتق میشود و ریشه این نانومواد در درختان و گیاهان است؛ به سادگی تجزیه شده و قابل بازیافت است. از آنجا که منابع این ماده در طبیعت فراوان یافت میشود، هزینه تولید آنها نیز کم است. بنابراین، نانوسلولز یک ماده سبز عالی و برای تولید نسل جدیدی از نانومواد به شمار میآید.
شرکت گرین ساینس الاینس انواع مختلفی از این رزینهای زیستتخریبپذیر را تولید میکند که از نظر ساختار مستحکم بوده و در عین حال زیستتخریبپذیر هستند. البته برخی شرکتها از الیاف شیشه و کربن برای تولید رزینهای مقاوم استفاده میکنند اما آنها زیستتخریبپذیر نیستند و تنها نانوسلولز میتواند خواص زیستتخریبپذیری داشته باشد.
منبع