وی ادامه داد: این مؤسسه در سال 1376 و با توجه به رسالت فرهنگی جهاد دانشگاهی و با هدف تأمین نیروی انسانی متبحر و آکادمیک، با پنج کد رشته در اردکان فعالیت خود را آغاز کرد و در ادامه مسیر نیز در سال ۱۳۷۸ مؤسسه آموزشی در اشکذر و سپس در سال ۱۳۸۲ در مرکز استان ایجاد شد. در سال ۱۳۹۲ با توجه به رشد علمی و توسعه و تعالی این مرکز، از مؤسسه آموزش عالی به دانشگاه ارتقا یافت و هم اکنون قریب ۹ هزار دانشجو، ۵۴۰ عضو هیأت علمی و بیش از ۲۰۰ کادر اداری در حال فعالیت هستند.
طالبی با اشاره به فعالیت دانشگاه در چهار حوزه آموزشی، فرهنگی، پژوهشی و پشتیبانی گفت: دانشجویان در ۷۹ کد رشته تحصیلی در مقاطع کاردانی تا دکتری در سه دانشکده علوم انسانی، فنی و مهندسی و هنر و معماری در حال تحصیل هستند.
وی با اشاره به فضاها و زیرساختهای دانشگاه بیان کرد: این دانشگاه با بیش از ۲۶ هکتار زمین، از ۱۱۷ هزار متر مربع فضای آموزشی، کارگاهی و ورزشی برخوردار است البته دغدغه دانشگاه در حوزه آموزش حرکت در مسیر سند آمایش استان، با توجه به نیازهای جامعه بوده است و خوشبختانه بر اساس اعلام وزارت علوم در سال ۱۳۹۷ بیش از ۴۶ درصد فارغ التحصیلان دانشگاه در رشتههای مرتبط با خود و صنعت مشغول بهکار شدهاند.
رئیس دانشگاه علم و هنر یزد با اشاره به اینکه دانشکده هنر و معماری بزرگترین دانشکده هنر در استان به لحاظ تعداد کد رشته است گفت: اساتید دارای مراتب علمی و مهارتی در این دانشگاه با مجموعه ما همکاری دارند و با توجه به ایجاد رشته طلا و جواهرات که استان یزد هم در این زمینه حرف برای گفتن دارد، اولین فارغ التحصیلان آن، ۳۱ شهریورماه امسال از دانشگاه فارغ التحصیل میشوند.
طالبی با اشاره به ارتباط گسترده با صنایع و نهادهای کارآفرینی بیان کرد: این دانشگاه با مراکز صنعتی، اتاق بازرگانی و مراکزی از جمله نیروی انتظامی، زندان، مراکز حقوقی و … ارتباط تنگاتنگی دارد و اولویتهای آموزشی و پژوهشی و فعالیت دانشجویان تحصیلات تکمیلی بر این اساس انجام میشود تا سند آمایش شغلی و رشتهای با توجه به نامگذاری به عنوان دانشگاه کارآفرین و علم و مهارت پیش برود.
رئیس دانشگاه علم و هنر یزد، کسب رتبه ششم دانشگاه در چاپ مقالات در ژورنالهای جهان اسلام و رتبه زیر دهم چاپ مقالات و پژوهشها در ژورنالهای داخلی را از دیگر دستاورها برشمرد و گفت: دانشگاه علم و هنر در حوزه پژوهش و مقالات چاپ شده در رده دومین دانشگاه در جهاددانشگاهی کشور است.
طالبی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت مرکز مشاوره انتخاب رشته در این دانشگاه بیان کرد: این مرکز از هفته آینده فعالیت خود را آغاز میکند و به صورت رایگان با بهره مندی از اساتید خبره به پذیرفته شدگان کنکور مشاوره خواهد داد.
وی با اشاره به ایجاد رشتههای جدید دانشگاهی بیان کرد: دو رشته جدید در مقطع کارشناسی ارشد شامل مهندسی کامپیوتر در گرایش هوش مصنوعی و رباتیک و مهندسی عمران در گرایش مدیریت ساخت به رشتههای دانشگاه اضافه شده است و برنامههایی نیز برای توسعه بیشتر رشتههای تحصیلات تکمیلی در دست اجرا است.
رئیس دانشگاه علم و هنر یزد با اشاره به فعالیتهای فرهنگی در این دانشگاه گفت: علی رغم اینکه مؤسسات غیردولتی و غیرانتفاعی تعهدی برای انجام کارهای فرهنگی ندارند و قانون منجسمی حاکم نیست ولی از نظر شرح وظایف دانشگاهی و وابسته به جهاددانشگاهی و رسالتی که دارد، فعالیتهای فرهنگی را در اولویت میدانیم .
وی ادمه داد: قریب ۹۰ تا ۹۵ درصد دانشجویان این دانشگاه بومی هستند با این حال هم اکنون چهار خوابگاه دانشجویی در این دانشگاه برای دانشجویان غیربومی ایجاد شده است.
طالبی، برگزاری مراسمهای ملی و مذهبی، برگزاری اردوهای جهادی، زیارتی و سیاحتی و … را از اقدامات در این زمینه برشمرد و با اشاره به تدفین شهید گمنام در این دانشگاه از برگزاری مراسم سالگرد و یادواره شهید در این دانشگاه خبر داد.
انتهای پیام
منبع