به گزارش ایرنا نماینده مردم آذربایجانشرقی در مجلس خبرگان رهبری روز چهارشنبه در اولین نشست این شورا گفت: شناساندن مفاخر علمی و تاریخی با هدف رشد علم و فناوری کشور از وظایف مراکز آموزش عالی است.
آیتالله محمدتقی پورمحمدی از خواجه نصیرالدین طوسی به عنوان ذوالفنون یاد کرد و افزود: در مجامع علمی دنیا خواجه نصیرالدین طوسی را با عنوان نابغه حوزههای مختلف علمی میشناسند.
وی افزود: در دوره ایلخانیان که مراغه پایتخت بود، شخصیتهای بزرگی در اینجا مستقر شدند و به برکت وجود ایشان بزرگانی در این شهر سکونت یافتند که از جمله آنان میتوان به قطبالدین شیرازی و شیخ شهابالدین سهرودی اشاره کرد.
آیتالله پورمحمدی ادامه داد: علامه حلی هم طی دورهای که در خدابنده زنجان مستقر بود، به مراغه رفت و آمد داشت و نقل میشود که خواجه نصیرالدین طوسی در مسایل معقول از جمله کلام و فلسفه استاد علامه حلی و در فقه شاگرد علامه حلی بوده است.
مدیرکل شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی سازمان دانشگاه آزاد اسلامی نیز در اولین جلسه شورای راهبردی جشنواره ملی خواجه نصیرالدین طوسی بیان کرد: برگزاری جشنواره ملی خواجه نصیر در رفع نیازهای علمی و پژوهشی منطقه و کشور موثر خواهد بود.
عبدالله محمدی ادامه داد: رویکرد جدید دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس منویات مقام معظم رهبری، تمرکز بر حوزه علم و فناوری و تاثیر آن بر حرکت رو به رشد کشور است و این جشنواره گامی در راستای توسعه علم و فناوری محسوب میشود.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه نیز در این جلسه اظهار کرد: جشنواره ملی خواجه نصیر در سه بخش علمی، فناوری و نوآوری و بخش رویدادهای موضوعی برگزار میشود.
بابک پورقهرمانی اضافه کرد: از اهداف برگزاری این جشنواره میتوان به تبیین شخصیت و جنبههای مختلف علمی خواجه نصیر، شناسایی و معرفی آثار فاخر علمی، ایدههای خلاق و محصولات فناورانه و تقویت ارتباط بخش صنعت، جامعه و دانشگاه در راستای تحقق دانشگاه مسالهمحور اشاره کرد.
وی افزود: این جشنواره در سطوح دانشگاهی، دانشآموزی و آزاد برگزار میشود و اساتید و دانشجویان، دبیران و دانشآموزان، محققان و مبتکران میتوانند در حوزههای مختلف جشنواره شرکت کنند.
به گزارش ایرنا جشنواره ملی خواجه نصیر به همت دانشگاه آزاد اسلامی مراغه و با حمایت مسئولان شهرستان و همراهی مراکز علمی و آموزشی در روز بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی مصادف با پنجم اسفندماه برگزار میشود.
گفتنی است برگزاری یک رویداد ملی طی پنجم اسفندماه در مراغه که روز مهندس خوانده میشود و یادآور احداث رصدخانه و مراکز بزرگ علمی جهان در این کهنشهر است، از مطالبههای قشر فرهیخته طی سالهای اخیر بوده است.
منبع