به گزارش بامداد جمعه ایرنا به نقل از رویترز، بورل پس از برگزاری نشست غیررسمی وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل به خبرنگاران، افزود: وزیران خارجه اتحادیه اروپا توافق کردند که مشروعیت دموکراتیک مادورو را پس از برگزاری انتخابات مورد مناقشه در این کشور به رسمیت نشناسند.
وی با اشاره به بیاعتنایی شورای ملی انتخابات ونزوئلا به درخواستهای مکرر این اتحادیه برای ارائه دادههای معتبر مبنی بر پیروزی مادورو، گفت: او عملاً رئیس جمهور ونزوئلا باقی خواهد ماند اما ما مشروعیت دموکراتیک وی را بر اساس نتیجهای که قابل تائید نیست، انکار میکنیم.
بورل در ادامه با اذعان به این موضوع که اتخاذ این تصمیم هیچ پیامد عملی فوری نخواهد داشت چرا که اتحادیه اروپا هیچ تحریمی را به دلیل برگزاری انتخابات اخیر ریاست جمهوری در ونزوئلا بر علیه این کشور اعلام نکرده است، یادآور شد: با این وجود این اقدام یک بیانیه قوی از سوی اتحادیه اروپا به عنوان نماینده حدود ۴۵۰ میلیون نفر است.
به نوشته رویترز، شورای انتخابات ونزوئلا مادورو را که از سال ۲۰۱۳ در قدرت است، پیروز انتخابات ۲۸ جولای (هفتم مرداد) معرفی کرد، اما آرای کاملی را منتشر نکرده است در مقابل گروه مخالف آمارهایی را منتشر کرده که نشان دهنده پیروزی قاطع نامزد خود، ادموندو گونزالس است.
این در حالی است که گونزالس نامزد مورد حمایت مخالفان دولت ونزوئلا در انتخابات ریاست جمهوری این کشور از طریق لینک ویدئویی در نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا شرکت کرد.
به گزارش ایرنا، پیروزی ادعایی مخالفان دولت ونزوئلا در برابر اعلام پیروزی رسمی «نیکلاس مادورو»، به اعتراضهای خیابانی و درگیری با نیروهای پلیس و تنشهای دیپلماتیک این کشور منجر شده است.
روز دوشنبه (۲۹ ژوئیه/هشتم مرداد) یک روز پس از انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا، نیکلاس مادورو به عنوان رئیسجمهور ۶ سال آینده این کشور معرفی شد و در مقابل، اپوزیسیون که به ادموندو گونزالس امید بسته بودند، نه تنها از به رسمیت شناختن نتایج سر باز زدند بلکه گونزالس را «رئیسجمهور منتخب» خواندند.
شورای ملی انتخابات ونزوئلا بامداد دوشنبه نیکلاس مادورو را با ۵۱.۲ درصد آرا در مقابل ادموندو گونزالس اوروتیا با ۴۴.۲ درصد به عنوان برنده انتخابات ریاست جمهوری معرفی کرد. مادورو از پیروزی خود دفاع کرد و مخالفان به رهبری ماریا کورینا ماچادو نتیجه را رد کردند و مدعی شدند گونزالس ۷۳.۲ درصد آرا را کسب کرده است.
منبع