اصلی‌ترین دلیل گسترش اسلام اخلاق حسنه پیامبر(ص) است 

داود معماری استاد دانشگاه بین المللی امام خمینی

داود معماری، استاد دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره)، در گفت‌وگو با ایکنا از قزوین، ضمن تسلیت سالروز رحلت پیامبر(ص) گفت: جامعه پیش از بعثت پیامبر(ص) در منابع تاریخی به عصر و جامعه جاهلیت، به دوران دوری از علم و عقلانیت و فاصله گرفتن از معنویت، اخلاق و تعالیم پیامبران و کتب آسمانی، به دوران پرداختن به تعصبات قومی و قبیله‌ای و به خشونت‌های غیرانسانی، به دوران جامعه عاری از عدالت و حقوق انسانی، به عصر آلوده بودن اذهان به خرافات و بت‌پرستی و به زمان‌ برتری طلبی بر مبنای قدرت و ثروت معروف است. 

وی افزود: ظهور اسلام، بعثت پیامبر(ص) و نزول قرآن کریم افکار و اذهان مردمان را با علم، معرفت و عقلانیت آشنا و رفتار و کردارشان را بر مبنای اخلاق و معنویت تنظیم کرد و جامعه اسلامی و انسانی جدیدی بر اساس عدالت و احترام به حقوق بشر در همه مراتب آن ساخت. 

استاد دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) درباره ویژگی‌های اخلاقی پیامبر گرامی اسلام(ص) اظهار کرد: پیامبر(ص) آیینه تمام نمای اخلاق حسنه و انسانی بود و تمامی آموزه‌های اخلاقی و رفتاری قرآن در حضرت با تمام و کمال وجود داشت. 

وی بیان کرد: از میان همه ارزش‌های اخلاقی در زندگی فردی پیامبر(ص) می‌توان به اعتدال اشاره کرد، اعتدال یعنی فرد در هیچ زمینه‌ای اهل افراط و تفریط نباشد و در همه امور زندگی و اخلاقی راه میانه و حد وسط را برگزیند. 

معماری تصریح کرد: در حوزه اخلاق اجتماعی مهم‌ترین ویژگی پیامبر(ص) رعایت عدالت بود، پیامبر(ص) آیینه تمام‌نمای رعایت عدالت در دوران رسالت خود بود، عدالت به معنای امکان رسیدن هر کس از هر جنسیت و طبقه‌ای از جامعه به حقوق شایسته خود بدون هیچ‌گونه مانع و ترسی است. 

وی خاطرنشان کرد: نفوذ پیامبر(ص) در دل و جان مردم، نفوذی معنوی و الهی بود و برخلاف پادشاهان و قدرتمندان، پیامبر با قدرت و ثروت یا تزویر و فریب به آن‌ها تسلط و سیطره نیافت بلکه از دریچه‌ قلب‌ها وارد شد. 

این استاد دانشگاه ادامه داد: در قرآن کریم با صراحت اصلی‌ترین دلیل گسترش اسلام و نفوذ معنوی رسول خدا را، اخلاق حسنه و رفتار توأم با مهربانی و رأفت حضرت با یکایک انسان‌ها و آحاد مردم، عنوان‌ شده است. 

وی در پایان گفت: در اخلاق اجتماعی اگر عدالت به معنای واقعی کلمه برقرار گردد، قدرت و مسئولیت‌های اجتماعی، ثروت و امکانات جامعه منصفانه تقسیم شود، تبعیض و نابرابری از بین خواهد رفت و در نتیجه دشمنی و کدورت در میان مردم کاسته خواهد شد و به یک خانواده صمیمی و متحد در جامعه اسلامی که از تأکیدات قرآن کریم است، خواهیم رسید.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

طرح | معنویات، سرمایه حیاتی فرزندان

سلامت، تربیت، بحران‌ و شادی خانواده‌ها ممکن است به‌وسیله استرس­‌های زندگی مدرن تحت تأثیر قرار …