وفاق ملی در گام دوم به هم‌افزایی ملی تبدیل شود + صوت

[ad_1]

منصور حقیقت‌پور، کارشناس مسائل سیاسی

مسعود پزشکیان، نهمین رئیس‌جمهور کشورمان در نخستین گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با مردم از رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای رأی اعتماد به وزرا قدردانی کرد چراکه معتقد است در حد وسع خود بر شعار تشکیل دولت وفاق ملی با وجود 4 نفر از اعضای کابینه از دولت شهید آیت‌الله رئیسی، حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی و تعدادی از اصلاح‌طلبان و اصولگرایان پایبند مانده است. 

وی در بخش دیگر از سخنان خود بر حرکت بر ریل وفاق، وحدت، انسجام و نگاه به چشم انداز  تأکید کرد.

در این راستا منصور حقیقت‌پور، کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با ایکنا درباره الزامات استمرار و دوام وفاق ملی، علاوه بر همکاری قوا با یکدیگر، گفت: در ابتدا لازم است نکته‌ای را بیان کنم. وفاق ملی در جایی مطرح است که جنگ و درگیری باشد و احزاب جمع می‌شوند و با مجموعه اقداماتی که انجام می‌دهند به وفاق ملی می‌رسند اما در اینجا، رئیس‌جمهور، هم‌افزایی ملی را در دستور کار خود قرار داده است. 

حرکت دولت در مسیر حل مسائل اساسی نظام

وی با تأکید بر اینکه وفاق ملی مربوط به جایی است که احزاب می‌توانند نقش سیاسی ایفا کنند و در قالبی یک دولت را قبول می‌کنند اما افکار و اندیشه‌های سیاسی و اقصادی خود را دخالت نمی‌دهند، افزود: معتقدم در دولت چهاردهم، هم‌افزایی ملی و سیاسی صورت گرفته است و در همین راستا مجلس شورای اسلامی نیز کار بزرگی را با تأیید وزاری پیشنهادی و رای اعتماد به وزرا انجام داده به طوری که محرک خوبی برای دولت شده است.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس دهم اظهار کرد: دولت با توجه به اقبال مردم و تایید مقام معظم رهبری و سپس اخذ رای اعتماد از مجلس باید به دنبال حل مسائل اساسی نظام چه در بحث داخلی و چه در بحث خارجی باشد. 

حقیقت‌پور بیان کرد: دولت باید در بحث خارجی تحریم‌ها، FATF و برجام را حل کند و تنش‌زدایی در دنیا را در دستور کار خود قرار بدهد تا بتوانیم با مشارکت جدی در تحولات بین‌المللی و تفاهم‌های دسته‌ جمعی چون شانگهای و بریکس به خوبی ایفای نقش کنیم.

ضرورت تعامل گسترده با همسایگان

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس دهم با اشاره به ضرورت تعامل بیش از پیش با همسایگان، اظهار کرد: اینگونه نباشد که در قفقاز و کشور همسایه بالای سر ما، تحولات بنیادین صورت گیرد اما جمهوری اسلامی هیچ دخالتی در آن نداشته باشد؛ موضوعی که  با هشدار مقام معظم رهبری درباره دالان زنگزور، بسیار مؤثر بود اما متأسفانه برخی به ظاهر همراهان جمهوری اسلامی ایران این امر را تخریب می‌کنند.

وی ادامه داد: همانطور که مقام معظم رهبری در نخستین دیدار با اعضای هئیت دولت چهاردهم به اهتمام به بخش تولید، رفع موانع اقتصادی کشور و تقویت ارزش پول ملی کشور تأکید کردند، رئیس‌جمهور نیز باید به این موارد توجه داشته باشد. همچنین در بحث مدیریتی اقدامات تأثیرگذاری انجام شود به طوری که با استفاده از ظرفیت و توانمندی جوانان و مردم ایران تحولات اساسی را در بخش اقتصادی، علمی، فرهنگی، امنیتی و دفاعی شاهد باشیم.

این کارشناس مسائل سیاسی در پاسخ به این سؤال که چه میزان تمرکز بر اجرای قانون برنامه و سند چشم‌انداز، وحدت و انسجام ملی را پیرامون یک محور مشترک عینی افزایش می‌دهد و از سوی دیگر تنش‌های احتمالی بین قوا را کاهش می‌دهد؟ اظهار کرد: برنامه هفتم توسعه، موضوع جدی است که دولت به آن تمرکز کرده است و احتمالا عملیاتی نیز شود اما ملزومات آن باید فراهم شود. به طور مثال رشد 8 درصدی، 200 میلیارد دلار پول می‌خواهد و اگر برنامه‌هایی چون تحریم، FATF و سرمایه‌گذاری خارجی در داخل کشور انجام نشود این موضوع تحقق پیدا نمی‌کند. 

رئیس‌جمهور تمدید سند چشم‌انداز را پیشنهاد دهد

وی ادامه داد: سند چشم انداز که رئیس‌جمهور به آن تصریح دارد، سال 1404 به پایان می‌رسد و در آن هنگام عملا در حدود 15 تا 20 درصد براساس سند چشم‌انداز پیش رفته‌ایم. پیشنهادم این است که رئیس‌جمهور با کسب اجازه از رهبر انقلاب و اقداماتی که می‌تواند انجام دهد آن را تا سال 1410 تمدید کند تا در این قریب به هفت سال برای رسیدن به اهداف چشم انداز  فرصت لازم را داشته باشیم. 

کارشناس مسائل سیاسی افزود: امیدوارم با اظهار نظر و شفاف‌سازی مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره میزان پیشرفت  یا موانع، علل و چرایی عدم توفیق پیشرفت در اجرای سند و پیشنهاد رئیس‌جمهور بر تمدید آن بتوانیم به اهداف مربوطه دست پیدا کنیم.

حقیقت‌پور درباره ضرورت نظارت دقیق مجلس بر عملکرد دولت در کنار همکاری سازنده، بیان کرد: مجلس به عنوان نهاد و قوه‌ای مستقل کل کابینه را تأیید کرد اما قطعا این تأیید مشروط به عملکرد درست دولت و‌ وزراست. اگر به این موضوع توجه نشود طبیعی است که شرایط تغییر خواهد کرد و مجلس از ظرفیت استقلال خود برای به راه آوردن دولت و بردن دولت بر ریل قانون استفاده خواهد کرد. 

وی در پایان گفت: حتی مقام معظم رهبری نیز با اعطای حکم تنفیذ دولت را تأیید و مورد حمایت قرار داده‌اند اما این به شرطی است که دولت در مسیر باشد و اگر دولت بخواهد از مسیر خارج شود و اقدامات ناهنجار انجام دهد، نخستین کسی که تأیید  خود را از دولت بر می‌دارد شخص مقام معظم رهبری است.

گفت‌وگو از سمیرا انصاری

انتهای پیام

[ad_2]
منبع

About nasimerooyesh

Check Also

آغاز نمایشگاه آشنایی با جهاد دانشگاهی و سازمان‌های همکار در سیزدهمین تندیس ویژه نودانشجویان

[ad_1] به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی تهران، ثبت‌نام و …