تنفسی برای جنگل‌ها؛ اجرای زراعت چوب در ۳۰۰ هکتار خراسان‌شمالی


مهدی علی آبادی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: زراعت چوب از بزرگترین طرح های سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور برای حفاظت از جنگل ها و منابع طبیعی است که با اجرای آن هم از تخریب جنگل ها جلوگیری می شود و هم فرصتی برای بهره مندی آیندگان از این نعمت خدادادی است.

وی افزود: بیشترین طرح زراعت چوب به ترتیب در شهرهای بجنورد، شیروان، فاروج، راز، آشخانه و اسفراین اجرا شده است.

مجری طرح زراعت چوب اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌شمالی گفت: در این طرح یکهزار و ۲۰۰ اصله نهال صنوبر در هر هکتار از اراضی مستثنیات استان کاشت می شود.

علی آبادی ادامه داد: اکنون در مرحله تولید نهال قرار داریم و پس از رسیدن به ارتفاع ۱.۵ متر برای کاشت، مستثنیات تعیین و توزیع شود.

وی در خصوص مزایای اجرای این طرح، گفت: بهره برداری چوب از جنگل های شمال چند سالی است که ممنوع شده و کمبود آن در بازار احساس می شود به گونه ای که زراعت چوب از راه های تامین و جبران کمبود چوب و موارد سلولزی در کشور است.

به گزارش ایرنا، گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.

خراسان شمالی ذخیره گاه ژنتیک انواع گیاهان و درختان جنگلی است و ۲۵ هزار هکتار از جنگل های این استان هیرکانی و بقیه ایرانی تورانی است که گونه های ارس، افرا، زالزالک و کرکو را در خود دارد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

شکوه پلنگ ایرانی در قاب دوربین محیط‌بانان خراسان شمالی 

به گزارش ایرنا، بیشتر کوه های خراسان شمالی زیستگاه پلنگ است و اخیرا محیط بانان …