برگزاری جشن روز سینما، رقابتی‌ عادلانه نبود/ فرش قرمز سینما را به مراکز فرهنگی می‌بریم

[ad_1]

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، نشست مطبوعاتی پاسداشت فرهنگی روز ملی سینما، امروز ۱۹ شهریور ماه در خانه سینما برگزار شد. این نشست با حضور رسول صدرعاملی فیلمساز و سخنگوی خانه سینما، شادمهر راستین فیلمنامه‌نویس و دبیر اجرایی پاسداشت فرهنگی روز ملی سینما و علی دهکردی مدیرعامل خانه سینما، در جمع اصحاب و اهالی رسانه برگزار شد. این چه ماراتنی است که بخش قابل توجهی از همکاران ما در آن حضور ندارند؟ به همین دلیل جشنی برگزار نمی‌شود اما به دلیل فراموش‌نشدن این روز، به برگزاری این هفته فرهنگی و پاسداشت روز ملی سینما رسیدیم

رسول صدرعاملی در این نشست درباره برگزاری هفته ملی سینما به جای روز سینما توضیح داد: در جلسات هیات رئیسه، صحبت از برگزاری جشن سینمای ایران بود. قرار بود فیلم‌ها داوری شوند، تندیس‌ها به بهترین‌ها داده شود ولی به این نتیجه رسیدیم که این مسابقه عادلانه نیست؛ چراکه بسیاری از همکاران ما به دلایل مختلف نتوانستند در این مدت فیلم بازی کنند یا فیلم بسازند.

سخنگوی خانه سینما با تاکید بر اینکه بخشی از سینماگران فیلمی نساختند تا در این جشن شرکت کنند، توضیح داد: این چه ماراتنی است که بخش قابل توجهی از همکاران ما در آن حضور ندارند؟ به همین دلیل جشنی برگزار نمی‌شود اما به دلیل فراموش‌نشدن این روز مهم، به برگزاری این هفته فرهنگی و پاسداشت روز ملی سینما رسیدیم.

صدرعاملی ادامه داد: مراسمی در سطح شهر تهران با کمک نهادهای مردمی، انتشارات‌های مختلف فرهنگی و نهادهای مردمی برگزار خواهیم کرد؛ پس از آن به استان‌ها تعمیم پیدا می‌کند. تمام تمرکز ما این است که رابطه‌ای بین سینما و جامعه و همچنین سینما و همه نهادهای فرهنگی برقرار شود.

برای تعامل مردم با سینما، فرش قرمز پهن می‌کنیم

این فیلمساز درباره برنامه‌های این هفته توضیح داد: در تمام این هفته، سینما و نشست‌های تخصصی بزرگداشت‌ها و یادبودهایی با استفاده از کلیپ‌هایی به یاد مرحوم داریوش مهرجویی، کامبوزیا پرتوی، کیومرث پوراحمد و همه کسانی که از دست دادیم و تاثیرات آنها در سینمای ایران به جا مانده، پخش خواهد شد. همه صنوف برنامه‌ریزی‌های خود را خواهند داشت و تلاش می‌کنند به برگزاری هر چه بهتر رابطه سینما و جامعه کمک کنند. صدرعاملی گفت: سینمای متفکر و پرسشگر، که می‌توان آن را سینمای منتقد نامید، فیلمسازانی دارد که در حال کار هستند ولی اثر آنها باید دیده شود. اثر آنها باید بتواند از ممیزی‌های غیرقابل قبول عبور کند و به پرده بنشیند

صدرعاملی نقش مراکز فرهنگی را مهم دانست و گفت: این مراکز فعالیت‌های خودجوش فرهنگی را به این مراسم جذب خواهند کرد و هفته کتاب‌خوانی و روز پژوهش را در ارتباط با سینما ادامه خواهیم داد. نمایندگان صنوف سینمایی در این روزها، نشست‌های تخصصی خود را برگزار خواهند کرد.

وی افزود: در ایام برگزاری این ایونت‌ها در سطح شهر، هیات رئیسه انجمن بازیگران سینمای ایران حضور دارند و مشارکت می‌کنند و با این فعالیت، مردم را دعوت به حضور در مراکز فرهنگی هنری می‌کنند؛ مانند این است که ما فرش قرمز را به فضای فرهنگی هنری ببریم و مردم را دعوت به شرکت در مراسم‌های فرهنگی هنری کنیم.

صدرعاملی با تاکید بر اینکه قصد داریم این پاسداشت سال‌های آینده نیز برگزار شود، افزود: امیدواریم که هیات رئیسه بعدی جشن سینما را برگزار کند. هنوز نزدیک به ۳۰۰ نفر از همکارانمان پرونده باز دارند و امیدواریم این پرونده‌ها به زودی بسته شود و جشن روز سینما برگزار شود. هرچند تلاش داریم این پاسداشت به صورت مستقل کار خود را در سال آینده هم انجام بدهد.

تلاقی جشن مهر سینمای ایران با هفته سینما در شهرستان‌ها

سخنگوی خانه سینما با اشاره به جشن مهر سینمای ایران در شهرستان‌ها تاکید کرد: این مراسم که هر سال برگزار می‌شود را به هفته پاسداشت فرهنگی گره خواهیم زد و نمایندگان صنوف و خانه سینما در همه مراسم‌ها و نشست های تخصصی شهرستان ها شرکت خواهند کرد. امیدواریم دوباره سینما را به روزهایی برگردانیم که فارغ از مسائل سیاسی و بغرنجی که گریبان‌گیر سینما شده، کار کنیم.

صدرعاملی درباره برگزارنشدن جشن روز ملی سینما توضیح داد: این رقابت با غیبت فیلمسازان مطرحی که قرار بود فیلم بسازند و در این مدت فیلمی نساختند، عادلانه نبود. ماهیت این پاسداشت یادآوری مشکلات است تا برای دوباره شکوفاشدن سینما تلاش کنیم.انجمن بازیگران خانه سینما برای اولین‌بار موفق شد آیین‌نامه حضور بازیگران کودک و نوجوان را در سینما مصوب کند. طبیعی است وقتی این آئین‌نامه به اجرا گذاشته شود، مسائل و مشکلاتی را حل می‌کند و مسائلی نیز به نمایش گذاشته می‌شود

او خبر داد: انجمن بازیگران خانه سینما بعد از ۴۰ و چند سال برای اولین‌بار موفق شد آئین‌نامه حضور بازیگران کودک و نوجوان را در سینما مصوب کند. طبیعی است وقتی این آئین‌نامه به اجرا گذاشته شود، مسائل و مشکلاتی را حل می‌کند و مسائلی نیز به نمایش گذاشته می‌شود.

صدرعاملی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره فیلم‌های کمدی و معضل ابتذال در سینمای ایران گفت: به عنوان یک سینماگر که ۴۰ ساله در خدمت شما هستیم می‌گویم اگر فیلم‌های کمدی به نمایش در نمی‌آمدند، سینما نابود می‌شد. اکران فیلم‌های کمدی باعث شد سینماداران به آرامش اقتصادی برسند و اکران فیلم‌ها متوقف نشود. این اتفاق مهمی است که هر چند هفته سالن‌های جدید افتتاح می‌شوند تا در نهایت به ۱۰۰۰ سالن در سطح کشور برسیم.

وی افزود: از آن‌سو لطمه‌ای که خوردیم، عدم حضور سینمای متفکر، اندیشمند و نظریه‌پرداز بود. این سینما از دور خارج شد و ساکت ماند که امیدوارم آن بخش هم راه بیفتد و چاره‌ای جز امید نیست.

این فیلمساز با تاکید بر اینکه همچنان بهترین سینمای جهان را داریم، گفت: سینمای متفکر و پرسشگر، که می‌توان آن را سینمای منتقد نامید، فیلمسازانی دارد که در حال کار هستند ولی اثر آنها باید دیده شود. باید بتوانند از ممیزی‌های غیرقابل قبول عبور کنند و به پرده بنشینند. همچنان بهترین سینمای جهان را داریم، این را می‌توان به همه قول داد که ما فیلمسازانی که داریم به محض آماده‌شدن شرایط، آثار خود را معرفی می‌کنند.

فیلمنامه گمشده «همسایه‌ها» بازیابی می‌شود

راستین دبیر اجرایی مراسم پاسداشت فرهنگی روز سینما نیز ضمن تشکر از علی دهکردی و دیگر اعضای هیات رئیسه خانه سینما بابت انتخاب خود برای اجرای این رویداد گفت: هدف از برگزاری این پاسداشت، ارتباط سینما با جامعه، هنر و فرهنگ است. وقتی این ایده به نظر رسید، مجموعه‌ای از فعالیت‌های سینمایی قرار بود انجام شود، برخی با روز ملی سینما هماهنگ بودند و می‌خواستند فعالیت‌هایی انجام دهند؛ با آنها جلساتی گذاشتیم تا این فعالیت‌ها را در این هفته متمرکز کنند. بیش از ۱۰۰ فیلم و سکانس‌هایی منتخب از آنها به صورت مجموعه نیم‌ساعته آماده خواهد شد تا در طول این هفته در خانه سینما به نمایش دربیاید. قرار است آرشیوهایی تاریخی از جشنواره فجر و تصاویری از دریافت جوایز در آن، نمایش داده شود

راستین ادامه داد: نشر ثالث، نشر چشمه و نشرهای ادواری‌ در این دوران کتاب‌هایی رونمایی می‌کنند. نشر ثالث، اسناد جدیدی مانند فیلم‌نامه گمشده «همسایه‌ها» را که نوشته مرحوم داریوش مهرجویی و احمد محمود است، بازیابی می‌کند.

وی افزود: اسنادی از قراردادها و مدل‌ها و دست‌نوشته‌هایی که درباره موسیقی فیلم در خانه موزه بهتوون وجود داشت، رونمایی خواهند شد. بدون حمایت فیلم‌خانه ملی ایران، این پاسداشت صورت نمی‌گرفت. بیش از ۱۰۰ فیلم بازسازی شده و سکانس‌هایی منتخب از آنها به صورت مجموعه نیم‌ساعته آماده خواهد شد تا در طول این هفته در خانه سینما به نمایش دربیاید. قرار است آرشیوهایی تاریخی از جشنواره فجر و تصاویری از دریافت جوایز در آن نمایش داده شود.

دبیر این رویداد ضمن اشاره به فاصله‌ای که بین سینما و بحث‌های فرهنگی افتاده گفت: امیدواریم این فعالیت‌ها، فاصله‌ها را احیا کند. صحنه هایی از فیلم‌های مرحوم مهرجویی و پوراحمد در اختیار ما قرار داده شده که در پاسداشت آنها در خانه هنرمندان، به نمایش در خواهند آمد. مجموعه‌ای از جلسات نقد و بررسی فیلم‌ها و کتاب‌ها نیز برگزار خواهند شد.

[ad_2]
منبع

About nasimerooyesh

Check Also

اولین قطعه مستقل بهروز فرمانی منتشر شد

[ad_1] به گزارش ایرنا، بهروز فرمانی؛ نوازنده برجسته موسیقی، اولین قطعه انفرادی خود را با …