برداشت برنج از شالیزارهای پارس‌آباد مغان آغاز شد


به گزارش روز سه شنبه ایرنا، امسال به رغم اعلام ممنوعیت کشت به علت کمبود آب، ۲ هزار و ۵۳۰ هکتار از اراضی استان به کشت محصول برنج اختصاص یافته است.

بنا به اعلام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، در نیمی از سطح اراضی شالیزاری این استان ارقام شیرودی، فجر، گلستان، مهربان و در نیم دیگر ارقام محلی هاشمی، طارم و علی کاظمی کشت شده است.

غفور آقایی شهرستان‌های پارس‌آباد، خلخال، کوثر، گرمی و مشگین‌شهر را از جمله مناطق مستعد کشت محصول برنج در استان اردبیل اعلام کرد و افزود: در سال زراعی جاری، شهرستان پارس‌آباد با یک هزار و ۳۲۰ هکتار رتبه اول و شهرستان‌های مشگین‌شهر و گرمی در رتبه های بعدی سطح کشت این محصول قرار دارند.

وی بیان کرد: برداشت مکانیزه برنج در مناطق شمالی استان اردبیل شروع شده و اراضی شامات حاشیه رود ارس از مهمترین مناطق کشت این محصول در استان به شمار می رود به طوری که اولین برداشت مکانیزه برنج در شامات روستای قره‌داغلو شهرستان پارس آباد مغان آغاز شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: کاشت محصول برنج به دو صورت کشت مستقیم و نشایی در این استان انجام می شود و امسال حدود ۹۸۰ هکتار از اراضی شالیزاری به صورت کاشت مستقیم بذر و مابقی به صورت نشایی به زیر کشت رفته است.

وی اعلام کرد: پیش بینی می شود امسال از کل سطوح کشت شده، هشت هزار و ۷۵۰ تن شلتوک با عملکرد متوسط سه هزار و ۴۶۰ کیلو گرم برنج در هر هکتار تولید شود.

آقایی اضافه کرد: برنج منطقه مغان جزو پاک‌ترین، سالم‌ترین و با کیفیت‌ترین برنج‌های کشور به شمار رفته و مشتریان زیادی دارد.

به گفته وی عملیات استحصال برنج سفید از شلتوک برداشت شده توسط پنج کارخانه شالی‌کوبی انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، بخش زیادی از برنج برداشت شده در شهرستان پارس‌آباد به مصرف خود مردم این منطقه می‌رسد و بخش دیگری از این محصول نیز در استان‌های همجوار به فروش می‌رسد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

عطر فاطمه (س) محفل شعرای اردبیل را فراگرفت

به گزارش خبرنگار ایرنا، رباب امان‌پور مدیر انجمن کلک خیال اردبیل روز یکشنبه در محفل …