سیدامیر شوشتری، مدیر کل آموزشوپرورش خراسانرضوی، در گفتوگو با ایکنا از خراسان رضوی، در خصوص اقدامات آموزشوپرورش خراسان رضوی برای بازگشایی مدارس در مهرماه، اظهار کرد: بهار تعلیم و تربیت با هفته دفاع مقدس همزمان است، قبل از آغاز مهرماه نیز برکت و نورانیت هفته وحدت و میلاد رسول گرامی اسلام(ص) و امام جعفرصادق(ع) را پیش رو داریم و بیش از 1.5 میلیون دانشآموز در خراسانرضوی در جوار مرقد منور حضرترضا(ع)، سال تحصیلی جدید خود را آغاز میکنند.
وی ادامه داد: همچون سنوات گذشته، امسال نیز با همکاری اداره کل نوسازی مدارس کشور، خیرین و نهادهایی که همیاری و کمک میکنند، بیش از 217 فضای آموزشی به فضای آموزشی استان افزوده و به دانشآموزان تحویل داده میشود که از این تعداد، حدود ۱۴ فضا، شامل استخر، نمازخونه، کارگاه و… است.
جذب 7000 معلم در سال تحصیلی جدید
شوشتری درخصوص جذب معلم جدید در سال تحصیلی پیش رو، مطرح کرد: بیش از 7000 معلم جدید در خراسان رضوی به آموزشوپرورش جذب خواهد شد. این معلمان در حال فراگیری و آموزش آمادگی برای حضور در کلاسهای درس هستند که برخی از آنها از بعد خردادماه آغاز به کار میکنند. همچنین، حدود ۳۰۰۰ دانشجومعلم نیز به آموزش و پرورش میپیوندند و جز نیروهای جدید آموزش پرورش در سال ۱۴۰۳-۱۴۰۴ خواهند بود.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به آخرین آمار معلمان و دانشآموزان، افزود: در سال گذشته بیش از ۷۵هزار معلم و 1.5 میلیون دانشآموز در خراسان رضوی حضور داشتند، اما امسال احتمالا بیش از یک میلیون و 540 دانشآموز در خراسان رضوی به کلاس درس میروند. در خراسان رضوی و طی دو سال گذشته توانستیم 10 استخر سرپوشیده جدید تحویل آموزش پرورش دهیم و تمام پروژههای به اتمام نرسیده سنوات گذشته، در این دو سال تکمیل شد. همچنین، رتبهبندی معلمان به اتمام رسید و برنامه تاثیرات نهایی در کنکور نیز برنامهریزی و اجرا شد.
وی در رابطه با قبولی دانشآموزان در کنکور سال جاری، ادامه داد: در خصوص قبولی کنکور، خراسان رضوی بعد از تهران، با هفت رتبه تک رقمی، رتبه دوم کشور را به دست آورد. سه رتبه تک رقمی اعم از رتبه سه، پنج و 9 نیز متعلق به خراسان رضوی است. همچنین، در بقیه رشتهها نیز رتبه برتر، توسط دانشآموزان خراسان رضوی کسب شد.
شوشتری درخصوص مدارس دوشیفته در استان، بیان کرد: متاسفانه مدارس دو شیفته در خراسان رضوی بسیار زیاد است و باید اشاره کرد که در حدود ۴۰۰۰ کلاس در دو سال اخیر ساخته شده است و تا حدودی توانسته است، فضای آموزشی موجود را آرام و از حالت بحرانی خارج کند. اما باز هم فضای دوشیفته زیادی در مشهد، به خصوص در نواحی 1، 2، 5 و منطقه تبادکان وجود دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی تصریح کرد: متاسفانه آموزش پرورش اعتبار موردنیاز سرانه مدارس را نمیتواند برطرف کند و مجبور کردن مردم به پرداخت پول در مدارس دولتی، غیر قانونی شده است، اما بعد از اینکه ثبتنامها انجام شد، با نظر اولیای توانمند و تشریح مشکلات و نیازها، همکاری از سوی آنان نیز صورت میگیرد. بنابراین، با همکاری خیرین و کمک گرفتن از نهادها و سازمانهای متفاوت، امکان مرتفع شدن بسیاری از مشکلات این حوزه وجود دارد.
وی با بیان اینکه مدارس دولتی ضعیف بسیاری در استان وجود دارد، اما به این معنا نیست که تمام مدارس دولتی ضعیف باشند، اظهار کرد: این مسئله صحیح نیست که مدارس دولتی از غیردولتیها ضعیفتر هستند، چه بسا بسیاری از مدارس غیردولتی از دولتیها ضعیفتر هستند، اما مدارس قوی غیردولتی اعم از مدارس امامرضا(ع)، امام حسین(ع)، شهید مطهری و مدارسی که پشتوانه قوی دارند، نیز وجود دارد. همچنین مؤظف هستیم بسیاری از دانشآموزان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و هرکسی که توانمندی و استعداد دارد و میتواند در آزمونهای درخشان و یا نمونه دولتی پذیرفته شود، را به صورت رایگان ثبتنام کنیم.
برقراری عدالت آموزشی در مناطق محروم
شوشتری در رابطه با عدالت آموزشی، افزود: درسال گذشته با همکاری آستان قدس رضوی، برنامه اطعام دانشآموزی، چهارشنبههای امام رضایی(ع) و… برای دانشآموزان مناطق محروم و حاشیه شهر مشهد اجرا شد. همچنین با برنامهریزی کمیته امداد امام خمینی(ره)، بنیاد برکت و خیرین، بستههای معیشتی برای دانشآموزان این مناطق درنظر گرفته شد.
آموزش و پرورش خراسان رضوی ادامه داد: برنامههایی با هدف جهش برای رفع نیازهای آموزش و پرورش، از جمله جهش بزرگ ۵ ساخت، پیشبینی شده است که در این زمینه بایستی مدیریتی برای حاشیه شهر مشهد و منطقه تبادکان درنظر گرفت. اما تامین زمین در بسیاری از مناطق اعم از شهرک شهید رجایی، شهرک شهید باهنر، گلشهر، بلوار توس، سیدی و بلوار سپاه، معضل بزرگی است، اما مقدماتی برای ساخت مدرسه در این مناطق فراهم شده است که اگر تامین زمین صورت نگیرد، محقق نخواهد شد.
وی اظهار کرد: مجمع خیرین مدرسهساز در بحث ساخت مدرسه پذیرای همه کمکها خواهد بود. همچنین، با مؤسسات بسیار زیادی قراردادهایی برای تامین لوازم ورزشی دانشآموزان مانند قرارگاه بسیج سازندگی سپاه ایجاد کردهایم، که دانشآموزان در فضای مطلوبتری به تعلیم و تربیت بپردازند.
شوشتری درخصوص ثبتنام کتابهای درسی سال تحصیلی جدید بیان کرد: تقریبا ثبتنام 90درصد کتابهای درسی، به جز پایه دهم که پایه تعیین رشته است، به انجام رسیده و توزیع منطقهای کتابهای درسی در هفته جاری آغاز خواهد شد.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در ادامه با بیان اینکه معمولا ۵۰درصد ثبتنامها در مدارس مربوط به دوره ابتدایی است، گفت: باتوجه به اینکه دوره ابتدایی 6 ساله است، بیش از 880 هزار نفر در دوره ابتدایی ثبتنام کردهاند و حدود نصف دیگر این آمار مربوط به دوره متوسطه اول و ماباقی مربوط به دو رشته نظری و رشتههای فنی است.
حضور 15هزار بازمانده از تحصیل در خراسان
رضوی وی در رابطه با آمار ترک تحصیلکنندگان، تصریح کرد: بازماندگان از تحصیل در سه سال اخیر بعد از کرونا، رقمی حدود ۱۵ الی ۲۰ هزارنفر در استان است. از این تعداد حدود ۷۰۰۰ نفر کسانی هستند که به هر نحوی براساس موالید اعم از مهاجرتها و مرگومیر از تحصیل بازمانده اند و 15 الی 20 هزار نفر نیز به دلایل دیگر از تحصیل دور افتاده اند و درصدد شناسایی این افراد هستیم که به تحصیل بازگردانیم، همچنان که در گذشته نیز 50درصد این افراد شناسایی شدند و به ادامه تحصیل پرداختند.
شوشتری در پایان با اعلام برنامههای آموزش و پرورش برای آغاز سال تحصیلی جدید، گفت: در روزهای 26، 27 و 28 شهریورماه، برنامه «غنچهها»، «شکوفهها» و «جوانها» ویژه مدارس و پایگاهها در حرم مطهر رضوی برگزار خواهد شد. در روز 1 مهرماه نیز، برنامه «مهر» و «زنگ ایثار» در مدارس برگزار و ظهر همین روز نیز، زنگ نماز در مدارس مشهد با حضور مسئولان نواخته میشود.
انتهای پیام
منبع