اصفهان؛ کلان‌شهر متعادل و متوازن در توسعه شهری

علی قاسم‌زاده شهردار اصفهانبه گزارش ایکنا از اصفهان، علی قاسم‌زاده، شهردار اصفهان در نشست خبری با اصحاب رسانه که امروز، ۲۱ شهریورماه در خانه مشروطیت اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: بودجه شهرداری در سال جاری، ۳۴ هزار میلیارد است و تلاش کرده‌ایم تا الگوی خوبی را که در شهرداری نهادینه شده، حفظ کنیم. ۳۰ درصد از این بودجه، جاری و ۷۰ درصد، عمرانی جاری پیش‌بینی شده؛ ۶۰ درصد از ۷۰ درصد بودجه عمرانی شهرداری نیز در حوزه حمل‌و‌نقل و ترافیک صرف شده است.

وی افزود: در مجموع، هزار و ۴۷ پروژه عمرانی در بودجه سال جاری پیش‌بینی شده که ۹۱ پروژه آن شاخص است و شهر را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ همچنین ۱۵۲ پروژه مهم منطقه‌ای داریم که منطقه را تحت تأثیر قرار می‌دهد و ۸۰۴ پروژه منطقه‌ای نیز در بودجه سال جاری ردیف دارد و باید براساس برنامه‌ریزی، امسال تحقق یابد.

شهردار اصفهان تصریح کرد: بر اساس آخرین آمار، ۶۰۹ پروژه از هزار و ۴۷ پروژه که ذکر شد، آغاز شده و در حال اجرا‌ست؛ از این تعداد، ۵۵۲ پروژه انحراف کمتر از پنج درصد دارد و براساس زمان‌بندی ادامه می‌یابد. همچنین ۱۶۴ پروژه در حال طراحی، ۴۹ پروژه در حال تملک شدن و ۳۰ پروژه معطل الزامات است، ۲۷ پروژه به بهره‌برداری رسیده و ۴۱ پروژه هنوز شروع نشده است. این آمار به حوزه عمران مربوط می‌شود. 

وی ادامه داد: ما انتظار داریم دولت جدید آنچه را که قانون مشخص کرده و عمدتاً احداث زیرساخت‌هاست، به‌جا آورد، به‌ویژه در حوزه حمل‌ونقل برای توسعه قطار شهری به ما کمک کند. خارج از اختیارات شهرداری، در مقام یک مطالبه‌گر، خواسته اصلی ما از دولت جدید، حل مشکل آب است. 

قاسم‌زاده تأکید کرد: شهر اصفهان به علت تفکر حاکم بر مدیریت شهری و حساسیت مردم، از سالیان دور توازن و تعادل خود را در رابطه با توسعه شهر حفظ کرده است؛ ما در این شهر بلندمرتبه‌سازی و به‌هم‌ریختگی معماری نداریم. امیدوارم این تعادل در رابطه با حفظ عدالت شهری ادامه یابد و اصفهان به کلان‌شهر چموش غیرقابل کنترل تبدیل نشود.

وی در خصوص مشکلات محیط‌زیستی اصفهان توضیح داد: حل مشکلات محیط‌زیستی اصفهان، اولین هدف برنامه راهبردی شهرداری بود که به تصویب رسید. بخش عمده‌ای از بودجه ما در بخش ترافیک و حمل و نقل با نگاه به محیط‌زیست در نظر گرفته شده است. بخشی از مشکلات محیط‌زیستی شهر که در اختیار شهرداری قرار دارد، عبارتند از پروژه‌های انتقال آب به اصفهان، یعنی پروژه انتقال آب دریا به این شهر و پروژه انتقال آب جنوب استان به اصفهان که شهرداری با توجه به دامنه اختیارات خود به این پروژه‌ها کمک کرد. 

شهردار اصفهان در خصوص حفظ باغ‌شهر اصفهان گفت: این شهر با وجود خشکی زاینده‌رود و کم‌آبی، پنج هزار هکتار فضای سبز دارد که تلاش کردیم آن را زنده نگه داریم. بیشتر آبی که در این راستا مورد استفاده قرار گرفت، پساب بود که از ادارات مربوطه خریداری می‌شود، تسویه ثانویه صورت می‌گیرد و قبلاً با استفاده از تانکر مورد استفاده قرار می‌گرفت؛ ولی از سال گذشته در حال احداث شبکه پساب هستیم و در حال حاضر، ۱۰۰ کیلومتر حلقه پساب در اطراف شهر در حال احداث است. در صورتی که تا پایان سال جاری این پروژه تکمیل شود، اصفهان اولین شهری در ایران خواهد بود که دارای دو شبکه آب شرب و شبکه پساب است. 

وی بیان کرد: امید و تلاش ما احیای زنده‌رود است؛ ولی شبکه پساب ذخیره احتیاطی برای نگهداری باغ‌شهر اصفهان است. پیش‌بینی خدمات شهری این است که با توجه به استانداردی که در تسویه و محیط‌زیست داریم و مورد تأیید بهداشت نیز قرار گرفته، می‌توان این آب را در زمستان‌ها که کمتر به آب نیاز است، در مادی‌ها رها کرد تا باعث نشاط شهر شود و به کاهش  فرونشست نیز کمک کند.

زهراسادات مرتضوی

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

دعوت جهاددانشگاهی تهران از داوطلبان برای اهدای خون

به گزارش ایکنا، در آستانه برگزاری سیزدهمین آئین اعطای تندیس فداکاری به دانشجویان ایران، با …