سید مهدی موسوی روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: از ابتدای اجرای طرح صدور کارت ملی هوشمند تا پایان مردادماه امسال ۷۹۲هزار و ۳۳۸ مورد درخواست کارت هوشمند ملی معادل ۹۶.۱۸ درصد از مردم چهارمحال و بختیاری گرفته شده و تنها سه تا چهار درصد از جمعیت استان باقیمانده است.
وی اظهار داشت: از تعداد درخواستهای گرفته شده برای صدور کارت ملی هوشمند در چهارمحال و بختیاری تا پایان مردادماه امسال ۷۴۹ هزار و ۷۹۰ قطعه کارت هوشمند صادر و ۷۴۳هزار و ۷۳۹ کارت معادل ۹۰.۲۸ درصد نیز تحویل شده است.
مدیرکل ثبت احوال چهارمحال و بختیاری گفت: مردم استان برای اطلاع از وضعیت کارت هوشمند ملی خود میتوانند از طریق کد دستوری #۶۰۹۰*۴* پیگیری کنند.
تعویض ۵۰ درصد شناسنامههای قرمز
موسوی در خصوص تبدیل شناسنامههای قرمز به شناسنامههای مکانیزه افزود: طرح تعویض شناسنامههای جلد قرمز به شناسنامههای مکانیزه الزامآور است و این سند هویتی در کمتر از پنج تا ۶ روز صادر و تحویل افراد میشود.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر ۵۰ درصد شناسنامههای قرمز مردم در چهارمحال و بختیاری تغییر کرده است ادامه داد: از ابتدای امسال تا پایان مرداد ماه ۳۰ هزار جلد شناسنامه مکانیزه بالای ۱۵ در استان صادر شده است.
فراوانی؛ اولویت در تغییر نام خانوادگی
مدیرکل ثبت احوال چهارمحال و بختیاری گفت: فراوانی در بحث تغییر نام خانوادگی برای ما مهم نیست بلکه آنچه در این خصوص مهم است حق تقدم نام خانوادگی که قانون برای شخص دیده است.
موسوی ادامه داد: براین اساس اگر شخصی نام خانوادگی مناسبی ندارد و بخواهد تغییر نام خانوادگی داشته باشد باید از دارنده حق تقدم نام خانوادگی اجازه بگیرد.
تغییر سن بالای پنج سال در کمیسیون تشخیص سن ثبت احوال
مدیرکل ثبت احوال چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه هرچند تغییر سن براساس قانون ممنوع است اما استثناهایی وجود دارد گفت: تغییر سن بالای پنج سال در کمیسیون تشخیص سن ثبت احوال اتفاق میافتد که پس از ارائه درخواست و بررسی مدارک در این خصوص اقدام میشود.
وی یادآور شد: در صورت موافقت با درخواست فرد برای تغییر سن، برای حفظ مدارک شخص این تغییر در شناسنامه فرد درخواست کننده ثبت میشود.
سامانه هدا جایگزین ارائه کپی شناسنامه و کارت ملی
موسوی گفت: سامانه هدا (هویت دیجیتال ایرانیان) جایگزین ارائه کپی شناسنامه و کارت ملی و احراز هویت افراد در دستگاههای اجرایی شده است.
وی بیان کرد: احراز هویت افراد به عنوان یکی از دغدغههای بزرگ دستگاههای اجرایی، شرکتها و کسبوکارهای اینترنتی مورد توجه بوده و در راستای اجرای تکالیف قانونی و اجرای سند «نظام هویت معتبر در فضای مجازی کشور» و به منظور ایجاد ساز و کاری آسان و کارآمد برای احراز هویت مراجعین و اعتبار سنجی اقلام هویتی شهروندان در فضای اینترنت و اینترانت، سازمان ثبت احوال کشور نسبت به ایجاد سامانه هدا و توسعه آن اقدام کرده است.
مدیرکل ثبت احوال چهارمحال و بختیاری گفت: سازمانهای دولتی، شرکتها و کسب و کارهای اینترنتی، هنگامیکه نیاز به اعتبار سنجی اقلام هویتی شهروندان داشته باشند، با استفاده از سامانه هدا سازمان ثبت احوال کشور میتوانند نسبت به استعلام و احراز هویت افراد اقدام کرده و هویت اشخاص بر اساس دادههای متقن و مطمئن ثبت احوال به صورت برخط و در کمترین زمان بررسی و اعلام میشود.
وی یادآور شد: در همین راستا تمام دستگاههای دولتی و خصوصی میتوانند از خدمات این سازمان در خصوص احراز هویت بهره مند شوند که این امر میتواند در کاهش هزینهها سرعت بخشد.
موسوی افزود: سازمان ثبت احوال سعی کرده با الکترونیکی کردن خدمات خود روان سازی و سرعت بخشی در ارائه خدمات را در بخش خدمات هویتی در دستگاههای مختلف ایجاد کند.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با نزدیک به یک میلیون و ۱۶ هزار ۸۲۶ نفر جمعیت دارد.
منبع