به گزارش جمعه شب ایرنا از “متروپولز”, وی تاکید کرد؛ برزیل با انزوای بین المللی هر یک از طرفین روسیه و اوکراین مخالف است، زیرا اگر روسیه را منزوی کنیم یا آن را تحریم کنیم، ممکن است با این اقدام جنگ را تشدید کنیم.
این مقام افزود که برزیل قصد ندارد بی طرفی خود را در مناقشه اوکراین کنار بگذارد.
وی توضیح داد: بهترین راه برای برزیل جهت ارائه کمک این است که به طور مداوم به بی طرفی خود پایبند باشد، زیرا اگر ما این موضع را کنار بگذاریم، منابع نظامی بسیار کمی برای تغییر مسیر جنگ و گزینه های مالی بسیار کمی برای حمایت از اوکراین خواهیم داشت. کییف ممکن است ابزار مهمی که برزیل ارائه میکند از جمله گزینهای برای گفتگو و تعامل با مسکو را از دست بدهد.
به گزارش ایرنا،، وانگ یی وزیر امور خارجه چین و سلسو آموریم مشاور ویژه امور بینالملل رئیسجمهوری برزیل در تاریخ ۲۳ مه ۲۰۲۴ (سوم خرداد ۱۴۰۳) با یکدیگر دیدار و در بیانیه مشترکی اعلام کردند که تنها راه برای حل مناقشه در اوکراین، گفتوگو و مذاکره است.
چین و برزیل برای حل سیاسی مساله اوکراین طرحی شامل ۶ بخش ارائه کردند و همچنین پیشنهاد برگزاری یک نشست بینالمللی در یک زمان مناسب را دادند که «مشارکت عادلانه همه طرفها و بحث درباره همه طرحهای صلح» داشته باشد.
جنگ اوکراین در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. رئیسجمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ میلادی (دوم اسفندماه ۱۴۰۰) استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز بعد، عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند علیه اوکراین آغاز کرد. به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
منبع