به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه مِدیکال اِکسپرس، پژوهشگران کالج دانشگاهی لندن و کالج بیرکبک در انگلیس، در پژوهش جدید خود از یک فناوری جدید استفاده کردهاند که با استفاده از یک دستگاه تصویربرداری، با امواج نور بیضرر، فعالیت مغز نوزادان را اندازهگیری و تصویری بیسابقه از عملکردهای مغز مانند شنوایی، بینایی و پردازش شناختی ارائه میکند.
این وسیله تصویربرداری مغز که شبیه به کلاه است، فعالیت غیرمنتظرهای را در قشر پیشپیشانی، ناحیهای از مغز که احساسات را در پاسخ به محرکهای اجتماعی پردازش میکند، نشان میدهد. استفاده از این اسکنر پوشیدنی، بر این موضوع صحه گذاشت که نوزادان در اوایل پنج ماهگی در موقعیتهای اجتماعی شروع به پردازش رویدادهایی میکنند که برای آنها اتفاق میافتد.
میتوان با استفاده از جدیدترین نسل این فناوری، فعالیت عصبی را در سراسر سطح بیرونی مغز نوزاد اندازهگیری کرد. نسل قبلی این فناوری که توسط همین گروه ساخته شده بود این امکان را فراهم میکرد که فقط فعالیت یک یا دو قسمت از مغز نوزاد را در یک زمان اندازهگیری کنند.
پژوهشگران معتقدند این فناوری، ارتباط میان نواحی مختلف مغز را روشن و مشخص میکند چه عواملی باعث رشد عصبی معمولی و غیرمعمولی در مراحل اولیه حیات کودک میشوند؛ همچنین دلیل ابتلا به بیماریهایی مانند اوتیسم، نارسا خوانی (یک اختلال یادگیری که باعث بروز مشکل در خواندن کلمات میشود) و اختلال کمتوجهی- بیشفعالی را روشن میکند.
منبع