به گزارش خبرنگار ایرنا علیرضا عباسزاده روز شنبه در ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان، اظهار کرد: طرح بازآفرینی سه شهر استان با ۱۲۵ هکتار در استان مصوب شده و اکنون در ستاد بازآفرینی راه و شهرسازی کشور مراحل پایانی خودش را میگذارند.
وی بیان کرد: همچنین در این جلسه محدوده مصوب بازآفرینی در شهرهای شوسف، مود و سربیشه با وسعت ۸۱ هکتار بررسی و مصوب شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: یکی از مهمترین بخشهایی که در مدیریت شهری در سطح استان و کشور حائز اهمیت است، بازآفرینی نقاط هدف شهری است.
عباسزاده با بیان اینکه برای زیست بهتر مردم لازم است بافتهای ناکارآمد شهری بازآفرینی و آماده شوند، افزود: در ۹ شهر استان از قبیل بشرویه، بیرجند، نهبندان، قاین، سرایان، فردوس، خوسف، گزیک و قهستان با هزار و ۷۳ هکتار و جمعیت پذیری ۳۳۰ هزار نفر طرحهای مصوب برای بازآفرینی شهری داریم.
وی افزود: اکنون بیش از ۳۳ درصد جمعیت شهری استان در بافت ناکارآمد و فرسوده ۹ شهر استان سکونت دارند.
عباسزاده عنوان کرد: برای تصویب محلات بازآفرینی شهری شاخصهای ۲۴ گانه مصوب ابلاغی شورای عالی شهرسازی است که محلات براساس این شاخصها در استان و کشور انتخاب میشود.
وی اظهار کرد: البته بحث ساماندهی سکونتگاههای غیرمجاز را هم در دستور کار قرار داریم که مهمترین معضل ما در سکونتگاههای غیرمجاز ساخت و سازهای غیرمجاز است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: ستاد بازآفرینی پایدار شهری ماموریت دارد از محل اعتبارات گوناگون برای تامین زیرساختها در مناطق هدف تصمیمگیری کند.
عباسزاده با بیان اینکه در چند سال اخیر ۸۸ پروژه باز آفرینی شهری با اعتبار ۶۰۰ میلیارد ریال در محلات هدف تعریف شده است، بیان کرد: از این تعداد۶۶ پروژه تحویل شده، هشت تا در مرحله تحویل و ۱۴ تا در دست اجراست.
وی ادامه داد: در مجموع پروژههای بازآفرینی شهری در استان ۸۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، با اتمام پروژههای در دست اجراست پروژههای جدید را تعریف خواهیم کرد.
عباسزاده با اشاره به اینکه باید ۱۵ درصد اعتبار مالیات بر ارزش افزوده به محلات هدف بازآفرینی اختصاص یابد، بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ از این محل ۲۰۰ میلیارد ریال سهم محلات هدف بازآفرینی بود که در قالب طرحهای مختلف هزینه شدهاست.
منبع