جهاد کشاورزی استان اردبیل: زارعان، کشت پاییزه خود را بیمه کنند


به گزارش ایرنا، نوبخت اژدری روز یکشنبه در جلسه هماهنگی کشت پاییزه استان اردبیل گفت: در سال زراعی جدید بیمه محصولات کشاورزی باید در اولویت اصلی بهره‌برداران قرار گیرد تا در مواقع بحرانی مثل سیل، تگرک، سرمازدگی و خشکسالی بتوانند خسارت خود را از صندوق بیمه محصولات کشاورزی دریافت کنند.

وی تاکید کرد: سازمان جهاد کشاورزی و مدیریت بحران استان اردبیل، بدون بیمه محصولات کشاورزی و زراعت تولید کنندگان، در مواقع بروز حوادث خسارت زا، هیچ کاری برای جبران خسارت بیمه نشدگان نمی توانند انجام دهند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیمه محصولات کشاورزی را تنها راه پرداخت خسارت به کشاورزان زیان دیده عنوان کرد و افزود: تمام سازوکارهای لازم و فنی می بایست به کار گرفته شود تا کشت محصولات پائیزه به خصوص محصولات استراتژیک مثل گندم و کلزا با موفقیت انجام شود.

وی با اشاره به افزایش میزان خرید گندم نسبت به سال گذشته با اجرای موفقیت آمیز طرح جهش تولید در دیمزارهای استان بیان کرد: دستگاه‌های متولی اعم از شرکت خدمات حمایتی، مدیریت زراعت و حفظ نباتات و صندوق بیمه محصولات کشاورزیریال باید برای اجرای موفق کشت پاییزه محصولات برنامه ریزی اصولی را تدوین و اجرا کنند.

به گزارش ایرنا، سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در سال زراعی پیش‌رو که از اول مهر ماه شروع می‌شود، محصولات گندم، جو، حبوبات و دانه روغنی کلزا را چهار محصول اولویت دار کشت پاییزه اعلام کرده است.

کشت پاییزه در سال زراعی جدید از اول پاییز در مزارع دیم به شرط بارندگی آغاز می‌شود و کشت در مزارع آبی نیز با آغاز فصل شروع خواهد شد.

محصول گندم به عنوان اولویت نخست کشت پاییزه استان اردبیل اعلام شده و بر این اساس، برنامه‌ریزی برای کشت گندم در ۶۵ هزار هکتار از اراضی آبی و ۲۲۰ هزار از اراضی دیم استان اردبیل انجام شده است.

استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است.

۴۳.۶ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربری‌هاست.

استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان با تولید حدود ۴۰۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمده‌ای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد.

۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت می‌شود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.

محصول گندم با حدود ۲۹۰ تا ۳۰۵ هزار هکتار و محصول جو با حدود ۹۰ تا ۱۲۰ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

اختصاص ۱۰۰ میلیارد ریال برای پروژه‌های دستگاه قضایی استان اردبیل

به گزارش ایرنا از روابط عمومی استانداری اردبیل ، مسعود امامی یگانه روز پنجشنبه در …