به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مراسم افتتاحیه نمایشگاه نگارگریهای تاریخی ایران برگرفته از آثار مجموعه شرقی «پیتر شوکین» محقق و پدیدآورنده موزه آثار هنری «شوکین» با حضور مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه، آلکسی لویکین، مدیر موزه تاریخ روسیه، الکساندر سدوف، مدیر موزه ملل شرق مسکو و جمعی از دوستداران هنر شرقی در موزه ملل شرق مسکو برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، احمدوند اظهار داشت: این نمایشگاه نشان داد که میتوان مردم از ملیتها و کشورهای مختلف را از طریق هنر و فرهنگ متحد کرد چراکه هنر فراتر از مرزها و فراتر از تاریخ است.
رایزن فرهنگی کشورمان ادامه داد: ما نیز در اینجا گرد هم آمدهایم تا از همه آن افراد، هنرمندان و صنعتگرانی که با اقدامات خود به نزدیک شدن مردم کشورهای مختلف بویژه ایران و روسیه کمک کردهاند، یاد کنیم.
آلکسی لویکین، مدیر موزه تاریخ روسیه در این مراسم، پیتر شوکین را هدیهای گرانبها نامید و اذعان داشت که در موزه تاریخ حتی یک بخش هم وجود ندارد که از اشیاء مجموعه شوکین در آن نباشد.
وی تأکید کرد: البته بهترین بخش و منحصر به فردترین آنها اکنون در موزه ملل شرق در یکجا جمع شده و وحدت مردمان حوزه اوراسیا را که قلمرو وسیعی از اروپا و آمریکا را شامل میشود، نشان میدهد و این مجموعه آثار نه نتیجه حملات و غنیمتهای جنگ بلکه حاصل روابط تجاری و دیپلماتیک گستردهای بود که بین روسیه و کشورهای شرق وجود داشت و این بخشی از تاریخ ماست.
در ادامه این مراسم، الکساندر سدوف، مدیر موزه ملل شرق مسکو عنوان کرد: شوکین از بین تمام حجمی که میتوان خریداری کرد، به طرز شگفت انگیزی شاهکارهای واقعی را انتخاب کرده و این او بود که مدل جمعآوری آثار باستانی شرقی را تعیین کرد که اکنون اساس تشکیل این نمایشگاه شده و ما توانستیم پس از ۱۰۰ سال مجموعه کاملی از آثار جمعآوری شده توسط این پژوهشگر تاریخی و هنری را به یکجا باهم ببینیم.
این نمایشگاه شامل بیش از ۲۰۰ اثر از مجموعه دو موزه از جمله نسخ خطی، نگارگری های ایرانی، مبلمان شرقی، ظروف چینی، پارچههای نفیس، فرشها، زیورآلات، محصولات فلزی و سنگی از ایران، ترکیه، هند، چین و ژاپن است.
پیتر شوکین؛ محقق روس در سال ۱۹۰۵، مجموعه غنی خود را که طی سالها جمعآوری کرده بود به موزه تاریخ روسیه در مسکو اهدا کرد که بیش از ۳۰۰ هزار مورد را شامل میشد و به عنوان «دپارتمان امپراتوری» شناخته شد.
این محقق روسی، توجه ویژهای به نمادگرایی، تکنیکهای هنر شرقی و تأثیر آن بر فرهنگ روسیه داشت.
مجموعه شوکین که بسیار فراتر از مرزهای امپراتوری روسیه شناخته شده است، اکنون در این نمایشگاه به مدت ۲ ماه و نیم برپا خواهد بود.
منبع