[ad_1]
هاشم خنفری روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به توانمندیها و ظرفیتهای اقتصادی، بازرگانی، گردشگری و کشاورزی شهرستان شادگان، بر بهرهگیری از این توانمندیها به منظور رفع مشکلات عدیده مردم شادگان از جمله معضل بیکاری تأکید کرد.
وی محوریت اقتصادی را یکی از مهمترین راهها برای برونرفت از چالشها برشمرد و افزود: امید است با بهره گیری از توانمندیهای اقتصادی منطقه و همکاری های گروهی و همگرایی بینبخشی، زمینه برای توسعه و ایجاد فرصتهای بازرگانی فراهم شود.
نماینده مردم شادگان و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بر رفع محدویت در واردات کالای همراه ملوان، هم افزایی گمرک و سایر دستگاههای متولی برای استفاده از این ظرفیت تاکید کرد و گفت: ایجاد جذابیت بیشتر برای بازرگانان و سرمایهگذاران از جمله راهکارهایی است که موجب توسعه فعالیتهای اقتصادی در منطقه می شود.
ظرفیتهای ناشناخته و مغفول مانده شادگان
به گزارش ایرنا، شهرستان شادگان در ۹۰ کیلومتری جنوب مرکز خوزستان با بهره مندی از ظرفیتهای متنوع ولی ناشناخته و مغفول مانده، در صورت توجه، برنامه ریزی و سرمایه گذاری میتواند به قطب اقتصادی، گردشگری، تجاری و حتی صنعتی استان تبدیل شود.
این شهرستان در جوار یک تالاب عظیم و بین المللی که در نقشههای جغرافیایی از آن به نام “تالاب شادگان” نام برده میشود قرار گرفته است.
برخی از شادگان به دلیل قرار گرفتن و همجواری با آبهای تالاب، خورهای متعدد و قابل کشتیرانی و قایقرانی و همچنین دسترسی به آبهای گرم خلیج فارس از طریق خور ابوخضیر به عنوان “ونیز” ایران نام می برند.
همچنین این شهرستان به نام شهر “پلها” نام گرفته است، وجود یک هزار و ۴۲۰دهنه پل در محدوده این شهرستان نشان از این است که شهر شادگان در دل تالاب و در موقعیتی استثنایی و ویژه قرار گرفته است.
قرار گرفتن و همجواری این شهرستان با آبهای تالاب بین المللی شادگان، سبب شد این منطقه در جریان سیلاب مهیب فروردین ماه ۱۳۹۸ در محاصره کامل آب قرار گیرد.
تالاب شادگان نیز که در پهنهای به وسعت ۵۵۰ هزار هکتاری قرار گرفته در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است. منازل روستایی زیاد در آب مناظر بی بدیل وچشم نوازی را خلق کردهاند که بی شباهت به خانه های روی آب ساخته شهر ونیز در کشور اروپایی ایتالیا نیست.
موقعیت جغرافیایی ویژه، قرار گرفتن بین شهر اهواز، ماهشهر و آبادان داشتن بندر، دسترسی آسان به سه فرودگاه، قرار گرفتن در مسیر راه آهن بندر امام – خرمشهر در آینده نزدیک، داشتن بیش از ۲ میلیون اصله نخل خرما، صنایع بسته بندی خرما، فولادسازی، وجود ۲ شرکت نیشکری حکیم فارابی و سلمان فارسی، بندر صیادی و تجاری بسترهایی است که می تواند برای بسیاری از سرمایه گذاران بومی و غیربومی جذاب باشد.
بندر شادگان در سال ۱۳۹۳ با هدف بهره گیری از ظرفیت های تجاری و دریایی، کمک به توسعه پایدارمنطقه، ایجاد اشتغال و افزایش صادرات کالا با ایجاد یک پست اسکله در محدوده ای به وسعت سه هکتار به بهره برداری رسید.
این بندر که در خور ابوخضیر واقع شده سالانه ظرفیت تخلیه و بارگیری ۱۰۰هزار تن کالا دارد و با خور موسی حدود ۱۷مایل دریایی فاصله دارد.
این بندر با وجود اینکه جزو بنادر کوچک خوزستان محسوب می شود ولی در صورت توسعه و جذب سرمایه گذار میتواند به پل توسعه پایدار منطقه شادگان تبدیل شود.
منبع