به گزارش ایرنا از رویترز، عبدالرحمن روز سه شنبه در نخستین جلسه محاکمه در دادگاه بین المللی کیفری (لاهه) که به بررسی درگیریهای دار فور در حدود دو دهه پیش اختصاص داشت، ضمن اذعان به وقوع دهها جنایت جنگی و علیه بشریت مدعی شد که در تمامی این اتهامها بیگناه است.
او به نظارت بر هزاران مبارز جنجاوید طرفدار دولت متهم است که مسوول آزار و شکنجه، قتل، تجاوز جنسی و شکنجه در اوج خشونت در طول این سالها بودند. این خشونتها صدها هزار کشته بر جای گذاشت.
عبدالرحمن که به گفته دادستان به «علی کوشایب – Ali Kushayb» نیز شناخته میشود، پس از شنیدن اتهامهای خود خطاب به قضات گفت که من در این اتهامها بیگناهم.
او که به ۳۱ مورد جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت متهم است، پس از ۱۳ سال متواری بودن، سرانجام دستگیر و در ژوئن ۲۰۲۰ تحویل دادگاه مستقر در لاهه شد.
عبدالرحمن در صورت محکومیت، ممکن است به حبس ابد محکوم شود.
جلسه رسیدگی به جنایات دارفور پس از آن برگزار میشود که به گفته گروههای بشردوستانه خشونت بین جوامع در دارفور از زمان پایان ماموریت سازمان ملل و اتحادیه آفریقا در دارفور افزایش یافته است.
بر اساس برآورد سازمان ملل، دهها سال پس از درگیریهای خشونت آمیز در دارفور سودان که از آن به بدترین درگیریها یاد میشود، ۱.۶ میلیون نفر همچنان در این منطقه آواره هستند.
درگیریهای دارفور برای نخستین بار از زمانی آغاز شد که بیشتر شورشیان غیر عرب علیه دولت سودان اسلحه به دست گرفتند که این اقدام با عملیات ضد شورش پاسخ داده شد.
در تازهترین خشونتهای بین جوامع در دارفور سودان، منابع خبری پنجشنبه شب خبر دادند که دستکم ۳۰ نفر کشته شدند. درگیری میان قبیله «فلاته» و قبیله «رزیقات» در استان دارفور جنوبی صورت گرفت.
این درگیری که پس از کشته شدن یکی از سران قبیله عربی صورت گرفت، از روز سهشنبه آغاز شده و تا پنجشنبه شب ادامه داشت. گفته شده است در این درگیری ها دستکم ۳۰ نفر کشته و دهها نفر دیگر نیز زخمی شدند.
۲۵ نوامبر (۴ آذر) گذشته نیز سازمان ملل از کشته شدن ۴۳ نفر و آتش سوزی در ۴۶ روستا در پی خشونتها میان قبایل در منطقه دارفور خبر داده بود.
مناطق مختلف دارفور هر از چند گاه شاهد درگیریهای خونین بین قبایل عرب و آفریقایی بر سر زمین و چراگاهها و منابع است.
منبع