به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایرنا، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه روز چهارشنبه در آیین افتتاحیه چهاردهمین کنگره سراسری اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان اظهار داشت: اتحادیه از ابتدای انقلاب فعالیت خود را آغاز و افراد در تراز جمهوری اسلامی را با برنامههای وزین فرهنگی تربیت کرده است.
وی افزود: یکی از شاخصهای بالندگی این است که بدانیم این مجموعه فقط امروز را مینگرد یا به آینده هم نگاه میکند و فرزندانی را داشته باشیم که به دیروز و امروز انقلاب بسنده نمیکنند و آینده را هم میبینند و دارای رشد و بالندگی هستند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در آینده پارادایمهای نوینی را خواهیم دید و با فناوریهای کوانتومی مواجه خواهیم شد که هنوز ظهور چندانی پیدا نکرده است.
خسروپناه ادامه داد: اگر اکنون شاهد جنگ الکترونیک هستیم و با این جنگ در یک لحظه چند هزار نفر لبنانی به شهادت رسیده و یا مجروح می شوند، دیگر شاهد جنگ توپ و تانک نیستیم و دشمنان از یک دانش و فناوری برای جنگ استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه جنگ کوانتومی بسیار بدتر از این خواهد بود، گفت: اتحادیه انجمن اسلامی دانشآموزان اگر در فضای حکمرانی هوش مصنوعی قرار نگیرد و امروز انقلاب را فقط ببینید، موفقیت حاصل نمیشود، باید بتوانیم با فضای درس خواندن و دانش، فردای انقلاب را هم ببینیم.
وی یادآورشد: برخی فکر میکنند انقلابی عمل کردن یعنی باید بیایند، بزنند و بگیرند اما در واقع شرط اصلی انقلابی بودن عقلانیت است و در این راستا افراط و تفریط بسیار خطرناک است.
دانشآموزان سمپاد نباید مایوس شوند
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برخی بسیجیها میگویند وظیفه ما دفاع از انقلاب است و وظیفه نداریم درس بخوانیم، در حالیکه از بسیج اساتید انتظار تولید علم، دانش و فناوری داریم و اگر نیاز به دفاع از کشور بود اسلحه به دست میگیریم اما اکنون جنگ علم است.
خسروپناه درباره مدارس سمپاد برای دانشآموزان تیزهوش نیز اظهار داشت: اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان باید مدال آوران علم و فناوری باشد و باید شاخصهایی همچون جذب حداکثری دانشآموزان و موفقیت در رشد تربیت و باورهای دینی دانشآموزان را رصد و بر مبنای موفقیت در آن عملکرد خود را تنظیم کنند.
وی ادامه داد: برخی در نشستی با مدارس سمپاد گفتند که دانشآموزان این مدارس دچار یاس اجتماعی میشوند اما این درحالی است که اگر تربیت دینی و علمی صحیح باشد چرا باید مایوس شوند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بخشی از وظیفه ما تربیت انقلابی و پاسخگویی به شبهات نوجوانان و جوانان است، باید بدانیم برای آینده نیرو تربیت میکنیم، رسالت ما سنگین است و باید با اخلاق و منطق حرکت کنیم.
خسروپناه با تاکید بر اینکه هر مصوبه و تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی براساس مشورت با نخبگان است، گفت: اینگونه نیست که ۳۰ نفر از اعضای حقیقی و حقوقی شورا تصمیم بگیرند و مصوبه کنکور را طراحی کنند، هزاران معلم در این مصوبه، نقش داشتند که آموزش را به عدالت نزدیک کرده است.
وی ادامه داد: برای تحقق عدالت باید بسیار تلاش کرد و یکی از آنها ساماندهی سهمیهها است، در این راستا عقلا میگویند سهمیهها به شکل فعلی عادلانه نیست و باعث میشود که دانش آموزان با سطح علمی ضعیف در رشتههای پرمخاطب مانند پزشکی تحصیل کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: مجلس درباره کنکور مصوبهای داشت اما نتوانست نظارت کند تا مصوبهاش اجرا شود و پس از آن شورای عالی با پیشنهاد رئیس وقت مجلس به موضوع وارد شد اما برخی نمایندگان مخالف هستند و مسائلی را بیان میکنند، وقتی به آنها میگوییم پیشنهاد شما چیست هیچ پیشنهادی ندارند البته رئیس مجلس با مصوبه موافق است.
امروز هر حرکت و اتفاق ایران بر کل جهان تاثیر دارد
اسماعیل جانعلی پور دبیرکل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان نیز در این آیین گفت: امروز هر حرکت و اتفاق ایران بر کل جهان تاثیر دارد و هیچ تصمیمی در دنیا فارغ از نگاه سیاسی به ایران نیست.
وی افزود: گاه نگاه به آینده همراه با یاس و ناامیدی و گاهی هم همراه با امیدواری و رشد است.
دبیرکل اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان یادآورشد: در واقع نگاه اسلام به این صورت است که نگاه همراه با امید به آینده در میان دانشآموزان برای ما اهمیت دارد.
خسروپناه ادامه داد: مهم است که مشخص باشد آینده را به دست چه کسی میسپاریم، این نسل شایستهتر از نسل امروز است.
دبیر کل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان با بیان اینکه همواره در اسلام رشد و تعالی بشریت مهم است، گفت: امروز هر حرکت و اتفاق ایران بر کل جهان تاثیر دارد و هیچ تصمیمی در دنیا فارغ از نگاه سیاسی به ایران نیست.
منبع