به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، تازههای نشر پژوهشگاه مطالعاتی تقریبی وابسته به مجمع جهانی تقریب مذاهب امروز (پنجشنبه) در حاشیه کنفرانس سی و هشتم وحدت اسلامی با حضور «مسعود پزشکیان» رئیسجمهوری رونمایی شد.
عناوین کتاب ها به شرح زیر است:
۱-کتاب طوفان الأقصی والتطبیع الأرضیّات، والتداعیات والمستقبل؛ این کتاب به بررسی منابع علمی مستند اعم از کتب، مقالات و سایت های پژوهشی با روش شناسی دقیق و تحلیل عمیق متون در مورد عادیسازی ارتباط با رژیم صهیونیستی و طوفان الاقصی و تأثیرات آن میپردازد.
۲- کتاب نقشبندیه ترکیه؛ ظرفیت ها، چالشها و راهبردهای تقریب مذاهب اسلامی؛ این اثر مقدمهای است برای شناخت جریان تصوف حاکم بر کشور ترکیه و استفاده از ظرفیتهای موجود در این کشور برای ایجاد همدلی، همبستگی و همکاریهای گسترده در جهان اسلام.
۳- کتاب حق حبس در عقود؛ از منظر فقه مذاهب اسلامی؛ کتاب پیش رو که از زاویه فقه مذاهب اسلامی به موضوع حبس عقود نگریسته و سعی بر آن دارد که قلمرو حق حبس را گسترش داده و در تمامی تعهدات متقابل زمینه تحقق حق حبس را مهیا کند.
۴- الدّرة الغرّاء فی بیان أحکام النساء؛ این کتاب با استفاده از منابع و مراجع فقهی شیعه و اهل تسنن، تمامی مباحث فقهی مربوط به زنان را گردآوری کرده و احکام آن را بیان می کند.
۵- کتاب بازخوانی انتقادی؛شروط خیزش تمدنی جهان اسلام؛این کتاب یکی از نوشتههای مالک بن نبی است که در سال ۱۹۴۸ به زبان فرانسه منتشر گردید و در سال ۱۹۶۰ توسط عمر مسقاوی لبنانی و عبدالصبور شاهین به عربی ترجمه شده که اکنون با نگاه انتقادی به فارسی ترجمه شده است.
۶- المسلمون وإشکالیة الوحدة؛ این کتاب به تبیین موضوعات پیرامون وحدت اسلامی پرداخته و تلاش میکند مسلمانان را به فواید وحدت و اتحاد در جهان اسلام و به آثار سوء اختلافات مذهبی رهنمون کند.
۷- کتاب أهل البیت؛ یکی از آثار ارزشمندی است که توسط «توفیق ابوعلم» یکی از علمای اهل سنت مصر، در سیره و فضایل ائمه اطهار نوشته شده است.
۸- کتاب الزواج بغیر المسلم وأحکامه؛ این کتاب به صورت مقارن و با استفاده از منابع فقهی اهل سنت و شیعه به مسئله ازدواج با غیر مسلمان و احکام پیرامون آن پرداخته است.
۹-مناصرة علماء الإسلام لعملیة طوفان الأقصی؛الفتاوی والبیانات والخطابات؛ در این کتاب فتاوای علمای جهان اسلام در حمایت از جنبش غرور آفرین جبهه مقاومت و تشویق مسلمانان به حمایت از این جنبش گردآوری شده است.
۱۰- پاسخ به شبهات پیرامون فلسطین و عملیات طوفان الاقصی؛
در این کتاب سعی شده است شبهاتی که پیرامون حمایت از مقاومت فلسطین و عملیات طوفان الأقصی توسط بعضی از رسانههای معاند منتشر شده، پاسخ داده شود.
۱۱- کتاب هیکلیة النظام السیاسی للدولة؛فی الفقه الإمامی والفقه الحنبلی بقراءته السلفیة دراسة مقارنة تطبیقیة؛ این کتاب در پی تبیین دیدگاههای مختلف علمای جهان اسلام در مورد ساختار نظام سیاسی مورد قبول اسلام است و سعی شده در آن ساختار نظام سیاسی و دولت از نگاه مذاهب مختلف مورد بررسی قرار گیرد.
۱۲- چکیده مقالات سی و هشتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی؛ چکیده۱۹۳ مقاله بعد از ارزیابی و داوری تأیید و در این مجموعه منتشر شده است .
به گزارش ایرنا، سی و هشتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی با موضوع «همکاریهای اسلامی برای دستیابی به ارزشهای مشترک با تاکید بر مساله فلسطین» با حضور مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری و شخصیت های کشوری و لشکری و همچنین نخبگان و اندیشمندان کشورهای اسلامی آغاز به کار کرد.
امروز شاهد آغاز کنفرانس وحدت اسلامی هستیم، اما وبینارهای غیرحضوری این اجلاس از یکشنبه (۲۴ شهریور) آغاز شده و تا یکشنبه (اول مهر) ادامه خواهد داشت.
بیش از ۲۳۰ عالم دینی و فرهیخته فرهنگی در قالب ۱۶ وبینار ۱۵ نفره سخنرانی می کنند که این افراد به دلایل مختلف نتوانستند در کنفرانس وحدت حضور پیدا کنند.
در مجموع ۱۴۴ تن از علما و فرهیختگان خارجی از ۳۶ کشور در قالب ۹ وبینار و ۹۰ تن از علما و نخبگان فرهنگی در قالب ۶ وبینار سخنرانی می کنند.
امسال ۷۸ نفر از شخصیت های فرهیخته دینی و رسمیِ ۳۰ کشور که بیشتر آنان وزیر، مفتی، روسای سازمان های بین المللی یا در تراز معاونان این سه منصب هستند، در کنفرانس حضور پیدا خواهند کرد و این برای نخستین بار است که میهمانانی از سراسر جهان مثل آمریکا، اروپا، شرق تا غرب آسیا، مالزی، روسیه، اندونزی و دیگر کشورهای اسلامی دعوت شده اند که ۳۲ نفر از این شخصیت ها برای نخستین بار در کنفرانس شرکت می کنند.
بیش از ۳۱۳ مقاله به دبیرخانه کنفرانس رسیده که ۴۴ مقاله از ۱۷ کشور خارجی است و قرار است کتابچه خلاصه مقالات در کنفرانس عرضه شود. همچنین ۱۲ کتاب در حوزه وحدت جهان اسلام در اجلاس امسال رونمایی خواهد شد.
منبع