آزمونی شدن جشنواره شرکت‌کنندگان را با تفکر وارد این رویداد می‌کند


هنگامه اخوان در گفت و گو با خبرنگار موسیقی ایرنا درباره سطح شرکت‌کنندگان این دوره جشنواره بیان کرد: چند سال است در جشنواره ملی موسیقی جوان به عنوان داور حضور دارم. به نظرم بچه‌های رده «الف» بسیار خوب و پربار خواندند و بسیار بااستعداد هستند.

او ادامه داد: هنر، یکی از عوامل است و ۹۹ عامل دیگر را خیلی‌ها ندارند. این بچه‌ها نیازمند حامی هستند و باید نهادها و ارگان‌های دیگر هم از آنها حمایت کند. در مجموع، همه در این دوره از جشنواره خوب بودند و در این میان برخی بسیار بهتر بودند.

این خواننده پیشکسوت درباره آزمونی برگزارشدن جشنواره موسیقی جوان گفت: آزمونی برگزار شدن باعث می‌شود شرکت‌کنندگان روی اجرایشان فکر کنند و با فکر وارد جشنواره شوند. وقتی آزمون برگزار شود شرکت‌کننده مجبور است تمام سعی‌اش را بکند تا بتواند در این رقابت پیروز میدان باشد. البته امیدوارم رقابت باشد و حسادتی در میان نباشد. به طور کلی، برگزاری جشنواره جوان رویداد بسیار مبارکی است، اما همان‌طور که گفتم باید مورد حمایت دیگر نهادها هم قرار گیرند تا نتیجه‌بخش باشد. بسیاری از آنها از شهرستان‌ها به جشنواره می‌آیند. جشنواره ملی موسیقی جوان اگر به شکل مداوم و در طول سال منظم برگزار شود می‌تواند اتفاقات بسیار بهتری را رقم بزند، چون آنها بیشتر ذوق و شوق کار کردن پیدا می‌کنند.

آزمونی برگزار شدن باعث می‌شود شرکت‌کنندگان روی اجرایشان فکر کنند و با فکر وارد جشنواره شوند

اخوان بیان کرد: نسل ما هم تلاش کرده و ریاضت کشیده است تا به اینجا رسیدیم. از ابتدا هنگامه اخوان نبودم با تلاش و پشتکار به اینجا رسیدم. هنر، اول انسانیت، معرفت، و شعور است و سپس تکنیک. هنر با روح و جسم انسان سروکار دارد.

این هنرمند درباره تفاوت نسل امروز با نسل خود در عرصه موسیقی نیز اظهار کرد: نسل ما با موسیقی سنتی و برنامه‌های باکیفیت موسیقی که از رادیو پخش می‌شد بزرگ شدیم و بعد به سختی وارد این فضا شدیم. من عاشق موسیقی بودم، ملاک فقط داشتن صدای خوب نیست. صبح می‌رفتم به ساختمان ارگ رادیو و تا شب در آنجا بودم و کسب تجربه می‌کردم. بچه‌های امروز امکانات بیشتری دارند، حتی پدر و مادرها فرزندانشان را به کلاس‌های موسیقی می‌آورند تا در موسیقی آموزش ببینند. حال این میان ممکن است فرزندشان اصلاً استعداد موسیقی هم نداشته باشد، اما ریاضت‌ها کشیدیم تا توانستیم وارد این جریان شویم.

او گفت: حقیقتاً به نسل امروز افتخار می‌کنم. در راه موسیقی باید عاشق بود. برای رسیدن به هنر باید وقت گذاشت و ریاضت کشید. آواز خواندن کار هرکسی نیست.

حقیقتاً به نسل امروز افتخار می‌کنم. در راه موسیقی باید عاشق بود. برای رسیدن به هنر باید وقت گذاشت و ریاضت کشید. آواز خواندن کار هرکسی نیست

این هنرمند پیشکسوت با اشاره به این که امروز بیشتر موسیقی پاپ شنیده می‌شود،گفت: موسیقی سنتی و ملی ما تجاری نیست. در این نوع موسیقی احساس مطرح است و باید بسیار روی آن کار کرد. یک عمر است که کار می‌کنم و هنوز این حس را دارم که در اول راه هستم. این شغل ماست و باید از صبح تا شب با آن کار کنیم. باید گوش موسیقایی داشت. وراثت، گوش موسیقی و استعداد در این زمینه سه اصل مهم است.

اخوان درباره میزان علاقمندی جوانان به آواز نیز توضیح داد: عده‌ای برای مطرح شدن وارد این عرصه می‌شوند و یا برای فضای مجازی و به اشتراک گذاشتن می‌آیند. برخی از فضای موسیقی سنتی به دلیل این که درآمدی ندارد به سمت موسیقی پاپ می‌روند.

اخوان درباره حضور بانوان در این عرصه نیز گفت: به جرأت می‌توانم بگویم امروز حضور زنان پرشورتر از آقایان است.

هفدهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان به دبیری حمیدرضا اردلان توسط انجمن موسیقی ایران با حمایت دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت حضوری از تاریخ ۲۷ شهریور آغاز شده و تا ۵ مهر ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.


منبع

About nasimerooyesh

Check Also

«اخلاق حرفه‌ای» راز ماندگاری هنرمند است/ ۱۰۸ اثر به دبیرخانه رسید

امید حیایی دبیر جشنواره در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار داشت: ما هر سال …