به گزارش روز جمعه ایرنا، جهانگیر جوانمرد در نشست هماهنگی اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول با تشریح ضرورت ساماندهی معاملات اموال غیرمنقول به منظور پیشگیری از بروز هرگونه اختلاف، اظهار کرد: یکی از راهکارهای مهم برای جلوگیری از اختلافها در این معاملهها ثبت آنها در سامانه کاتب است که از مهمترین مزیتهای آن میتوان به افزایش امنیت و صحت معاملهها و اهلیت طرفین معامله اشاره کرد.
وی افزود: برای انجام این معاملهها در سامانه کاتب ضروری است تا همه مشاوران املاک از طریق نصب برنامه کاتب به سامانه متصل شوند و اتحادیه مشاوران املاک نیز باید تمهیدهای لازم را برای استفاده مشاوران املاک از کلیپهای آموزشی استفاده از سامانه کاتب در دستور کار قرار دهد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل عنوان کرد: دستگاههای مسئول از جمله ادارهکل ثبت اسناد و املاک و ادارهکل صنعت، معدن و تجارت استان نیز باید با تشکیل تیم بازرسی تلفیقی ضمن رصد و نظارت بر مشاوران املاک از نظر اتصال به سامانه کاتب، نسبت به برطرف کردن هر گونه مشکل عدم اتصال آنها به سامانه مورد نظر اقدام نمایند.
وی تصریح کرد: در صورت مشاهده تخلف مشاوران املاک مبنی بر عدم اتصال به سامانه ثبت الکترونیک اسناد (سامانه کاتب) و ثبت نکردن پیشنویس قراردادها در سامانه یاد شده، برخورد جدی و قانونی با واحد صنفی متخلف صورت میگیرد.
جوانمرد خاطرنشان کرد: بر اساس ماده سه قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، دلالان معاملههای ملکی از جمله مشاوران املاک و بنگاههای معاملات ملکی مکلف هستند پس از مذاکره مقدماتی، نسبت به درج پیشنویس قرارداد در سامانه مورد اشاره اقدام کنند و پیشنویس مذکور را برای تنظیم سند رسمی به دفترهای اسناد رسمی منعکس نمایند.
حدود ۲ هزار و ۹۱ واحد مشاوره املاک دارای پروانه صنفی و حدود ۴۵۰ واحد غیرمجاز در نقاط مختلف استان اردبیل فعالیت دارند.
استان اردبیل با جمعیت افزون بر یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر در شمالغربی ایران همجوار با استانهای آذربایجانشرقی، گیلان، زنجان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.
منبع