به گزارش ایرنا، گرچه بنابر اعلام جمعیت مدیریت ستاد بحران خراسان شمالی این ۲ زمین لرزه تاکنون خسارت چندانی نداشته اما با توجه به شدت آن مردم از هنگام وقوع زلزله در کوچه ها و خیابان ها حضور دارند.
همچنین این زمین لرزه موجب ازدحام مردم در پمپ بنزین ها شد.
۲ زلزله به بزرگی ۴.۱ و ۴.۷ ریشتر بخش هایی از شهرهای بجنورد را به فاصله هفت دقیقه لرزاند.
نخستین زمین لرزه براساس اعلام مرکز لرزه نگاری کشور وابسته به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، ساعت سه و ۲۱ دقیقه و ۴۶ ثانیه و در عمق هشت کیلومتری زمین رخ داده است.
براساس این گزارش، مختصات جغرافیایی این زمین لرزه ۳۷.۳۶ درجه عرض شمالی و ۵۷.۳۱ درجه عرض شرقی بوده است.
مرکز وقوع این زلزله هشت کیلومتری شهر بجنورد خراسان شمالی بوده است.
دومین زمین لرزه نیز به فاصله هفت دقیقه ساعت سه و ۲۸ دقیقه و ۴۲ ثانیه و در عمق هشت کیلومتری زمین رخ داده است.
براساس این گزارش، مختصات جغرافیایی این زمین لرزه ۳۷.۳۸ درجه عرض شمالی و ۵۷.۳۰ درجه عرض شرقی بوده است.
استان خراسان شمالی از دیدگاه لرزه زمین ساختی در زون کپه داغ قرار دارد که در این زون گسل های فعال و مهمی وجود دارد، این گسل ها برخی مواقع با حرکاتی که انجام می دهند موجب وقوع زمین لرزه های مخرب می شوند.
مهم ترین گسل های خراسان شمالی گسل اسفراین است که این گسل با درازای حدود ۱۷۰ کیلومتر و راستای شمال باختری- جنوب خاوری واقع شده که از حاشیه شمال خاوری شهر اسفراین گذر می کند. گسل باغان- گرماب نیز گسلی است با درازای ۵۵ تا۵۰ کیلومتر و راستای شمال، شمال باختری – جنوب، جنوب خاوری واقع است.
براساس آمارهای موجود در سده اخیر ۱۳ زمین لرزه با قدرت بیش از ۵.۵ ریشتر در خراسان شمالی رخ داده است. زمین لرزه ای با قدرت ۶.۲ درجه ریشتر بهمن سال ۱۳۷۵ و زلزله ۵.۷ ریشتری اردیبهشت ماه سال ۹۶ در بجنورد و مانه وسملقان، خسارات جانی و مالی به دنبال داشت.
منبع