[ad_1]
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی ظهر دوشنبه در آئین آغاز سال تحصیلی جدید حوزه علمیه در مدرسه علمیه خواهران الزهرا (س) گناوه با تبریک آغاز سال تحصیلی، میلاد پیامبر (ص) و امام صادق (ع) وهفته دفاع مقدس با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به ویژه شهدای روحانی و با بیان اینکه نقش حوزههای علمیه در ۸ سال دفاع مقدس به خوبی تبیین نشده است، اظهار داشت: نزدیک به سه هزار شهید حوزههای علمیه در این دوران هم هدایت مردم و هم جهاد در راه خدا را سرلوحه خود قرار داده و در این راه جان خود را فدا کردند.
امام جمعه گناوه با تبریک به دانشجویان جدیدالورود این حوزه افزود: خدمت به دین اسلام و هدایت مردم توفیقی که نصیب شما میشود و باید قدر این دوران را بدانید.
وی گفت: اصلی ترین وظیفه انبیا الهی هدایت مردم از ظلمتها و تاریکیها به سمت نور و روشنایی است و این وظیفه پیامبران الهی و در رأس آنها نبی خاتم (ص) این بوده که مردم جامعه را از جهالت و تاریکیها که در آن غوطه ور شدهاند نجات دهند و آنها را از منجلاب جهالتها و ظلمتها نجات دهند.
وی گفت: اولین وظیفه و مسئولیت مهم و عظیم پیامبران الهی و حضرت محمد (ص) یعنی همان تزکیه مردم است.
وی با بیان اینکه خداوند در مورد نبی اکرم (ص) از واژه «منت» استفاده کرده است، یادآور شد: خداوند نعمت سنگین پیامبر (ص) را به مردم داده است و فرموده که بر مؤمنان منت گذاشت و پیامبری از خود آنها برای هدایت آنها مبعوث کرد و «منت» یعنی نعمت گران بها و سنگین که همان وجود مبارک نبی اکرم (ص) را به ما عنایت فرموده است.
حجت الاسلام رکنی حسینی اضافه کرد: پیامبر گرامی اسلام (ص) تنها برای مؤمنان نعمت نیست بلکه برای هدایت همه جامعه بشری مبعوث به رسالت شده و تا قیامت خواهد بود اما اینکه بتوان از این نعمت سنگین استفاده کنند بیشتر شامل مؤمنان است.
وی ادامه داد: علیرغم اینکه انسانها دارای عقل هستند اما عقل به تنهایی نمیتواند انسان را سعادتمند کند و به حجت و رسول بیرونی احتیاج دارد.
وی گفت: خداوند ۲ حجت و هدایتگر باطنی و ظاهری برای انسانها فرستاده که «عقل» حجت باطنی و «پیامبران الهی» حجت بیرونی و ظاهری هستند.
وی با بیان اینکه انبیا الهی ۲ وظیفه و مسئولیت مهم بر عهده داشتهاند، افزود: اولین مسئولیت پیامبر و همه مشعل داران هدایت و کسانی که در طول تاریخ نقش هدایتگری مردم از ظلمات به سوی نور را دارند، تزکیه است.
وی گفت: تزکیه جامعه اولین پایه، اصل و اساس برای کسانی که نقش هدایتگری و نجات و سعادت و خوشبختی مردم را دارند، است.
وی با بیان اینکه بشر در طول تاریخ همواره به هادی و مبشر نیاز دارد، یادآور شد: در قرآن کریم نیز به این مهم اشاره شده است که پیامبر (ص) مبعوث شد تا مردم را از نادانی، جهالت، بربریت و توحش نجات دهد و تزکیه کند.
امام جمعه گناوه با اشاره به اینکه دومین وظیفه پیامبران الهی تعلیم است، افزود: «تزکیه» و «تربیت و تعلیم» دو مسئولیت حوزههای علمیه در طول تاریخ تشیع بوده است و حوزههای علمیه این رسالت را در طول بیش از ۱۰ قرن از تاریخ خود بر عهده داشتهاند.
وی ادامه داد: حوزههای علمیه باید «تبشیر» و «تبذیر» کنند و هم به مردم بشارت دهند و هم آنها را انذار کننده باشند.
وی ادامه داد: امروز وظیفه همه طلاب و سربازان امام صادق (ع) و امام زمان (عج) در حوزههای علمیه این است که مردم را با خدا آشنا و دعوت کنند و به صراط مستقیم هدایت کنند.
حجت اسلام رکنی حسینی با بیان اینکه جامعه بشری نیازمند هدایت است، یادآور شد: نقش هدایتگری و سراج بودن برای جامعه به عهده روحانیون و طلاب به عنوان مشعل داران هدایت جامعه است و این همان وظیفه و نقشی که انبیا الهی بر عهده داشتند.
وی با بیان اینکه پیامبر گرامی سراج منیر است، اضافه کرد: تنها خورشیدی که همیشه تلالو و تا قیامت همه عالم را با نور خود روشن میکند و حرارت بخش جامعه بشریت است وجود نازنین خاتم الانبیا (ص) است که نور خود را از منبع وحی الهی دریافت و هرگز خاموشی ندارد.
وی گفت: حوزههای علمیه ۲ مسئولیت و مهاجرت برای تفقه در دین و فقیه شدن و آشنا شدن با دین و بعد از آن انذار و نجات مردم را بر عهده دارند و امروز نیز حوزههای امام صادق (ع) این نقش را بر عهده دارند.
وی با بیان اینکه امام صادق (ع) با مهندسی فرهنگی توانست سنت رسول خدا (ص) را احیا کند، گفت: امام صادق ۴ هزار راوی تربیت و سنت رسول خدا (ص) را احیا کرد.
امام جمعه گناوه ادامه داد: امروز همه ما بر بر این سفره گسترده امام صادق (ص) و اهل بیت (ع) نشستهایم و این تنها با تلاش همه علما شیعه در طول تاریخ تشیع حاصل شده است که این گنجینه ارزشمند را برای ما حفظ کردند.
حجت اسلام رکنی حسینی بیان کرد: امروز رهبر فرزانه انقلاب پرچمدار این نظام مقدس اسلامی است و این افتخار نصیب جامعه ما شده است و ما از این فرصت باید حداکثر استفاده را ببریم.
وی به طلاب توصیه کرد تا ارتباط معنوی، انتخاب هم بحث خوب، نظم در کارها و زندگی، برنامه ریزی، تلاش و کوشش را سرلوحه کار خود قرار دهند.
امام جمعه گناوه از زحمات همه دست اندر کاران حوزه علمیه خواهران گناوه تقدیر کرد.
تجلیل از اساتید و طلبههای برتر حوزه علمیه خواهران الزهرا (س) گناوه از دیگر بخشهای این برنامه بود.
منبع