به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، شینا انصاری روز دوشنبه در مراسم تکریم و معارفه معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست گفت: حادثه معدن طبس حادثه تاسف برانگیزی بود و این واقعه تلخ را خدمت مردم شریف ایران و بازماندگان این حادثه تسلیت عرض می کنم.
وی افزود: آقای لاهیجانزاده ( سرپرست معاونت محیط زیست دریایی ) فردی عملگرا و با دانش هستند و همچنین اقدامات آقای ذوالجودی ( معاون سابق دریایی) نیز شایسته تقدیر است اما اقدامات در محیطزیست دریایی باید برپایه گفتمان دولت چهاردهم و بر پایه توافق سازی در بدنه دولت، قوه قضاییه و قوه مقننه خواهد بود.
انصاری تصریح کرد: در حال حاضر مهمترین سندبالادستی ما قانون برنامه هفتم توسعه است که مورد تاکید رئیس جمهور است علاوه بر این تقویت دیپلماسی آب برای حل شدن مشکلات تالابهای مرزی در دستور کار قرار خواهد گرفت.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه طرح های توسعه اقتصادی دریامحور حتما باید در استان های ساحلی پیگیری و انجام گیرد، بیان داشت: استفاده از ظرفیت فناوری های نو برای پایش آلودگی های زیستگاه های دریایی و کنترل آلودگی ها مد نظر قرار خواهد گرفت.
معاون رئیس جمهور اضافه کرد: توجه به جانشین پروری در معاونت دریایی، استفاده از متخصصان و کارشناسان همچنین جلب مشارکت مردم و استفاده از ظرفیت جوامع محلی و بومی از اهمیت بالایی برخوردار است.
جلوگیری از استقرار آب شیرینکنها در سواحل خلیجفارس و دریای عمان
همچنین سرپرست معاون محیطزیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست گفت: از استقرار آب شیرینکنها در سواحل خلیجفارس و دریای عمان جلوگیری خواهیم کرد تا لطمات را در زیستبومهای دریایی جنوب کشور به حداقل برسانیم.
احمدرضا لاهیجان زاده افزود: معاونت دریایی یکی از تخصصیترین معاونت های سازمان است که علاوه بر پهنه های آبی داخل خشکی و تالاب ها، وظیفه محافظت از سواحل و پهنه های آبی جنوب و شمال کشور را نیز بر عهده دارد.
حدود ۴۷ درصد از پهنه های تالابی کشور تبدیل به مراکز گردوغبار شده است
وی با اشاره به اینکه نیازمند قوانین منسجم در حوزه حفاظت از محیط زیست دریایی هستیم، افزود: بیش از ۳ میلیون هکتار عرصههای تالابی، حدود ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر سواحل شمال و جنوب کشور نیازمند قانونی منسجم است که تدوین و تصویب آن را از طریق مجلس شورای اسلامی پیگیری خواهیم کرد.
سرپرست معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: توسعه دریامحور در برنامه هفتم توسعه و بحث احیای دریاچه ارومیه به ویژه پیگیری اقدامات نرم افزاری از جمله برنامههایی است که به صورت ویژه پیگیری خواهد شد.
لاهیجان زاده ادامه داد: حدود ۴۷ درصد از پهنه های تالابی کشور تبدیل به مراکز گردوغبار شده است و پیگیری حقابه تالاب ها از این نظر جزء اولویتهای ما خواهد بود.
وی اضافه کرد: بحث مسئولیت اجتماعی به ما این اجازه را می دهد که از ظرفیت بهرهبرداران برای احیاء زیست بوم های دریایی استفاده کنیم و این ظرفیت برای حفاظت از تالاب های کشور بسیار مهم و قابل توجه خواهد بود.
وی گفت: سعی خواهیم کرد در دوران جدید در موضوعات مرتبط با کنوانسیون تهران، راپمی و رامسر فعالانه عمل کنیم.
پیشرفت ۸۰ درصدی ثبت داده های تنوع زیستی دریایی
همچنین در این مراسم معاون سابق محیطزیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست در معاونت دریایی نیروی انسانی ارزشمند و توانمندی دارد و همین امر باعث شد تا بتوانیم به وظایف خود به نحو احسن عمل کنیم.
مجتبی ذوالجودی با تاکید بر اینکه سیاستهای توسعه دریامحور ابلاغی مقام معظم رهبری در ۲ سال اخیر به صورت ویژه پیگیری شد، تصریح کرد: ۱۸ هدف، ۱۲ برنامه و ۶۲ اقدام در حوزه دریا محور داشتیم که امیدواریم این برنامه ها در دوران جدید نیز پیگیری شود.
معاون سابق محیطزیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست افزود: ثبت داده های تنوع زیستی دریایی تا ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت، همچنین خطوط تصفیه پساب پتروشیمی دریاها نزدیک به ۷۰ درصد پیگیری و انجام شد.
منبع