«قلمرو اسب پرنده» در مراحل پایانی تدوین و صداگذاری


به گزارش ایرنا، «قلمرو اسب پرنده» فیلم میانی، از سه گانه سینمایی «جزیره های آسمان» است. آغاز فیلمبرداری این اثر سینمایی از اواخر دهه ۸۰ همزمان با رشد واقعی بزرگ شدن یک پسربچه و تغییرات رخ داده و مستند سرزمین زیستش، در سال های بزرگ شدنش است. او اکنون در جوانی و به دنبال یافتن رازهای زندگی عجیبش است و همچنان رویای اسب بالدار را دنبال می کند.

در فیلم «قلمرو اسب پرنده» بیشتر شخصیت ها، مسائلشان و جغرافیای وسیع فیلم واقعی اند. ماجراها در جنگل های هیرکانی، دریا و تالاب در شمال ایران رخ می دهند و لحظاتی در مسیر جنوب ایران ادامه دارند.

خلاصه فیلم: وقتی یک انسان واقعی هستی، سخت است که بخواهی اسب پرنده بشوی…همچین امکانی وجود نداره… آیا راهی هست؟…یا ممکنه یک تلاش تخیلی و بی فایده باشه… روی زمین حرکت کنی، مثل اسب …و پرواز کنی، مثل پرنده…

یونس از کودکی غرق در قصه ها و افسانه های پیرمرد نوازنده ای بوده که از او نگهداری کرده. در کنار سازها و عرسک های نمایش و پرندگان بیشمار. اکنون که دارد داستان زندگی عجیبش را می نویسد، با مهاجمان به طبیعت مبارزه می کند. او به دنبال شناختن رموز پرواز است و شکارچیان برای یافتنش پراکنده شده اند.

می خواهد مثل اسب بالدار روی زمین حرکت کند و برفراز کوه ها به پرواز در آید. اما اسلحه شکارچیان دوباره او را نشانه می گیرند.

کارگردان «قلمرو اسب پرنده» درباره هدف فیلم می گوید: بازشناسی هویت زیستی، در دهه پر شتابی که جهان دچار تغییرات اقلیمی شده است. تاثیرات آن بر زندگی آدم ها و فضاهایی که واقعی هستند… این فیلم از یکی از امکانات عصر سینمای دیجیتال بهره برده. نوعی از فیلم هایی که در طول زمانی طولانی ساخته می شود و نمونه هایی هم در سینمای جهان داشته.

در «قلمرو اسب پرنده» این روند تدریجی و در روزها یا فصول مناسب بعضی از سال ها اتفاق افتاده. ممکن است انواع دیگری هم وجود داشته باشد و فیلم های دیگری در راه باشند که هستند. سینمای دیجیتال، فرصتی برای نوآوری های متفاوت در هنر هفتم و امکان رسیدن به دستور زبان های تازه در سینما بوده و هست. دامنه موضوعات و تنوع ژانرها نیز گسترده تر است و تا دهه ها ابعاد ناشناخته ای در سینمای فرهنگی و هنری جهان خواهد داشت.

نمونه هایی از کشورها ارائه می شوند که هر کدام ارزش های خاص خود را دارند و موجب بقای سینمای هنری در عصر پیش رو و چالش هایش دارند. این برخورد با سینما ممکن است بسیار ساده یا پیچیده باشند.

توضیحاتی درباره تهیه و تولید فیلم سینمایی «قلمرو اسب پرنده»: یک فیلم موزیکال بومی با بازیگری استاد موسیقی نواحی هیرکانی و فرزندانش که از پانزده سال گذشته در برخی از فصول فیلمبرداری شده.

همراه با تغییرات سنی آنها شاهد دگرگونی های طبیعت هستیم. به لحاظ محتوایی ساخت «قلمرو اسب پرنده» برای آنهایی است که می خواهند در کنار و نگهبان موجودات آسیب پذیر طبیعت باشند و راه های ترمیم را جستجو می کنند. همراه با تامل بربخشی از ریشه های فرهنگی، هنرها و فولکلور مناطق جنگلی و کوهستان های هیرکانی. فیلم با نگاهی سازنده و با بهره گیری از عناصر بومی به توسعه پایدار توجه دارد.

طبیعت هیرکانی و میانکاله، آثار باستانی و میراث فرهنگی، ادبیات و موسیقی بهره برده و راه حل هایی برای پایداری آنها و همچنین محیط زیست بررسی و ارائه می کند.

تعدادی از عوامل فیلم فیلم سینمایی «قلمرو اسب پرنده» عبارتند از: نویسنده و کارگردان: محمد ابراهیم معیری مدیران فیلمبرداری: تورج اصلانی – محمد ابراهیم معیری امیر جغتایی – اکبر شهبازی. چهره پردازی: مریم مهدوی و احمد محمدی

علی اصغر اسحاقی، محمدرضا اسحاقی، فاطمه سرخ آبی، احمد رضا محمدی، سید جواد هاشمی، خشایار اسحاقی، سید ابراهیم عمادی، سید احمد میر صالحی، رحمان غلامی، پرهام مروتی، مرتضی شریفیان و احمد حسن زاده از جمله بازیگران این اثر سینمایی هستند.

محمد ابراهیم معیری، متولد ۱۳۵۲ نویسنده و کارگردان فیلم های سینمایی: «پروانه ها بدرقه می کنند» ۱۳۸۲ جایزه ویژه منتقدین جشنواره کارلو ویواری جمهوری چک، بهترین کارگردانی جشنواره کودک و نوجوان و بهترین فیلمبرداری جشنواره رشد در ایران. انتخاب فارابی، سیما و ستاد اقامه نماز، فستیوال های لندن، تورین ایتالیا، برزیل، آذربایجان،تاجیکستان، و…

«قاصدک ها در باد می رقصند» ۱۳۸۴ منتخب هنرهای معاصر شیکاگو، بوستن و پخش کننده جهانی از کانادا، انتخاب آموزشی از یونیسف و یونسکو به همراه پروانه ها و کتونی سفید

«کتونی سفید» ۱۳۸۶ بهترین فیلم جشنواره رشد، بهترین بازیگری در مسکو، انتخاب فستیوال های فرانکفورت آلمان، الو فنلاند، زلین جمهوری چک، جیفونی ایتالیا و … اثر آموزشی ویژه جشنواره فجر، ستادمبارزه با قاچاق و ارز و کالا، منتخب هنرمندان مسلمان و…

«گلوگاه ۱۳۸۹» فیلم سال روستا در ایران، جایزه ملی فرش، منتخب فستیوال توکیو ژاپن، نمایش در کن فرانسه…

«دامنه های سفید» ۱۳۹۱ انتخاب جشنواره ای در کشورهای هند، استونی، اندونزی، فیلیپین و… جشنواره کودک و نوجوان ایران.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

تاکید صالحی‌امیری بر ضرورت شایسته‌سالاری و کارآمدی برای برقراری عدالت در جامعه

به گزارش ایرنا از میراث فرهنگی، سیدرضا صالحی‌امیری ظهر یکشنبه دوم دی ۱۴۰۳ در مراسم …