اطلاعات دارویی و سموم را از کجا دریافت کنیم؟

به گزارش ایرنا از سازمان غذا و دارو، راضیه کشاورز ملکی با اشاره به اینکه کارشناسان مراکز اطلاع رسانی داروها و سموم از میان داروسازان و پزشکان عمومی و متخصص پس از طی دوره‌های آموزشی انتخاب می‌شوند، گفت: در این مراکز به سوالات راجع به موضوعاتی از قبیل موارد مصرف و عوارض ناخواسته ناشی از دارو، مصرف داروها در دوران بارداری و شیردهی، مقدار مصرف – احتیاط و منع مصرف داروها، تداخلات اثر داروها با یکدیگر و با مواد خوراکی و نتایج آزمایشگاهی موارد ذیل به صورت تلفنی پاسخ داده می‌شود.

وی همچنین اطلاعات سم شناسی و مسمومیت‌ها، اقدامات اولیه در برخورد مسمومیت‌های ناشی از دارو، مواد شیمیایی، شوینده های خانگی، گازهای سمی، گزش حیوانات سمی، گیاهان سمی، مواد مخدر و محرک، موادنفتی، فلزات سنگین، سموم دفع آفات، اطلاعات تخصصی در زمینه مسمومیت‌های گروهی، مسمومیت‌های شغلی و آلودگی‌های محیط با سموم را از جمله موضوعاتی عنوان کرد که در مراکز اطلاع رسانی داروها و سموم به انها پاسخ داده می شود.

کشاورز ملکی، با معرفی شماره ۱۹۰ (داخلی ۲-۳) از مخاطبان خواست اطلاعات مورد نیاز خود را روزانه از ساعت ۸ الی ۲۰ از کارشناسان این مراکز دریافت کنند.

به گزارش ایرنا، بر اساس مطالعات انجام شده در بخش مراقبت های ویژه، بیمار هفت قلم دارو در یک روز مصرف می کنند و ۸۰ درصد مسمومیت کودکانی که به بیمارستان مفید مراجعه می کنند به دلیل استفاده داروهای سهوی مانند متادون بوده است.

مسمومیت های دارویی سومین علت خطاهای پزشکی و ۱۰ علت اصلی مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه بشمار می رود. با افزایش سن شانس استفاده همزمان چند دارو بالا می رود، اگر بیماری چهار دارو مصرف کند با اضافه شدن داروی پنجم میزان بروز تداخلات دارویی ۲۵ درصد افزایش می یابد.

تداخلات دارویی علت عمده بستری شدن افراد در بیمارستان است و زمان بستری در مراکز درمانی را افزایش می دهد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

چالش‌های آموزش و پرورش و انتظارات جامعه

در واقع، نظام آموزشی مؤثر می‌تواند با ارتقای دانش و مهارت‌های خلاقیت‌محور، علم و اقتصاد …