راه عبور از بحران کم‌آبی تکیه بر کشاورزی دانش‌بنیان است


به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن مردی روز سه‌شنبه در جریان بیشت و هشتمین تور رسانه‌ای دانش بنیان که در ایستگاه تحقیقاتی روستای یوسف‌آباد شهرستان ورامین برگزار شد، اظهار داشت: کمبود آب، ابرچالش پیش روی کشاورزی کشور است و اگر بخواهیم به روش‌های موجود به این کار ادامه دهیم، نمی‌توانیم تا ۳۰ سال آینده، غذای مورد نیاز کشور را تولید کنیم.

وی افزود: در بخش کشاروزی و حوزه علوفه، ۲۲ میلیارد مترمکعب آب مصرف و سالانه ۳۳ میلیون تن خوراک اعم از دانه‌ای و علوفه‌ای تولید می‌شود و این در حالی است که نیاز کشور به علوفه ۵۰ میلیون تن است که بخشی از تفاوت تولید و نیاز از طریق واردات تأمین شده و بخش دیگر، مربوط به کمبود تغذیه در لایه‌های مختلف است.

این مسئول خاطرنشان کرد: توجه به کشاورزی دانش بنیان این امکان را برای کشور ایجاد می‌کند تا با استفاده از آب مساوی، میزان تولید علوفه را ۲ برابر کرد.

مشاور عالی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: امروز کار و تلاش ۵۰ ساله در بخش تحقیقات، اجرا و بهره برداری موجب شده تا بتوانیم نسخه‌های عملیاتی قابل ارائه به وزارت جهاد کشاورزی تهیه ارائه نمائیم تا در بخش فنی، اجرا و سیاست‌گذاری مجموعه عملیاتی انجام شود که قادر است ۹۰ درصد از نیاز خوراک کشور در بخش علوفه را تأمین کند.

مردی تاکید کرد: با استفاده از این نسخه‌ها سالانه میلیاردها دلار صرفه‌جویی می‌شود و در صورتی که وزیر جهاد کشاورزی و معاونان این وزارتخانه فرصت مناسب را در اختیار محققان قرار دهند، این نسخه‌ها قابل ارائه است.

وی افزود: نکته مهم این است که برای اجرای این نسخه‌ها به اعتبار اولیه نیاز نیست و اگر اعتباری هم نیاز باشد، می‌توان آن را از محل صرفه‌جویی وارادات تأمین کرد.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: این نسخه‌ها امروز تهیه شده و در برخی از مزارع عملیاتی شده است، در کنار بسته‌های فنی قابل ارائه، بسته‌های سیاستی، آموزشی، ترویجی و اجرایی نیز پیش بینی شده که به صورت نسخه کامل در بخش کشاورزی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

دیدار با ۳۱۳ خانواده شهید و جانباز اسلامشهری

به گزارش ایرنا، فرمانده سپاه ناحیه سیدالشهدا (ع) اسلامشهر در این آیین گفت: آنکه برای …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ