جایزه جهانی «شهید صدر» به دنبال قراردادن علوم انسانی اسلامی در صدر دنیاست+ فیلم

حجت الاسلام یحیی جهانگیری به خبرنگار ایرنا گفت: جایزه جهانی «شهید صدر» به دنبال آن است که سهم علوم انسانی اسلامی در تولید قدرت علمی کشور را نشان دهد. علوم انسانی سهم کمتر از دو درصد در تولید علم کشور دارد و علوم انسانی اسلامی هنوز نتوانسته سهم و نقش خود را در گسترش قدرت علمی کشور نشان دهند.

وی افزود: همچنین ما در صادرات علمی خود همواره به علوم فنی مهندسی و پزشکی بها دادیم و علوم انسانی مورد کم توجهی قرار گرفته است. سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان سکوی صادرات فرهنگی و علمی کشور با این دغدغه جایزه جهانی شهید صدر را تعریف کرد تا بتوانیم در صدر علوم انسانی اسلامی دنیا قرار بگیریم.

جهانگیری ادامه داد: پنجم مهر آیین اختتامیه و تقدیر از برندگان جایزه جهانی شهید صدر و تکریم چهره های الگو در سالن همایش های بین المللی امام کاظم برگزار خواهد شد. در این رویداد علمی که در نوع خود اولین و بزرگترین رویداد در حوزه علوم انسانی اسلامی در عرصه بین المللی است افراد مختلفی از کشورهای دیگر شرکت دارند.

رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی قم اضافه کرد: در این مراسم قرار است از برگزیدگانی که نظریه خود را فرستاده اند، تجلیل شود. در واقع جایزه جهانی شهید صدر به دنبال کتاب، مقاله و پایان نامه نبود بلکه به دنبال نظریه و اندیشه ای بود که بتواند مساله جهانی را حل کند یا بتواند پیوست بین المللی داشته باشد.

جایزه جهانی «شهید صدر» به دنبال قراردادن علوم انسانی اسلامی در صدر دنیاست+ فیلم
حجت الاسلام یحیی جهانگیری، دبیر جایزه جهانی شهید صدر

دبیر جایزه جهانی شهید صدر افزود: در کنار این که به افراد جایزه ای تقدیم خواهد شد، در طول سال این افراد را به دانشگاه های خارجی اعزام می کنیم که نظریات خود را اثبات کنند و همچنین آثار این افراد را به زبان های مختلف ترجمه می کنیم تا در جایگاه شخصیت های علوم انسانی و نظریه پردازان علوم انسانی اسلامی نقشی داشته باشیم.

وی درباره تفاوت جایزه جهانی المصطفی و جایزه جهانی شهید صدر اظهار داشت: جایزه المصطفی در حوزه تولیدات و اندیشه هایی است که قبلا ارائه شده و بیشتر در حوزه های فنی مهندسی است نه در حوزه علوم انسانی درحالی که جایزه شیهد صدر به حوزه های علوم انسانی بها می دهد و نقش دیگر آن نقش صادراتی است ولی جایزه المصطفی رقابت ایجاد می کند.

جهانگیری اضافه کرد: ما در این جایزه به افرادی کمک می کنیم که در حوزه علوم انسانی اسلامی نظریه ای دارند تا این افراد بتوانند در عرصه های بین المللی نظریه خود را ارائه دهند. به همین دلیل برگزیدگان را به دانشگاه های خارجی می فرستیم ولی در جایزه المصطفی، آثار افراد قبلا ارائه شده در یک رقابت شرکت کرده و انتخاب می شوند.

وی درباره جوایز جایزه جهانی شهید صدر گفت: به نفر اول پنج سکه آزادی و به شخصیت های الگو 10 سکه بهار آزادی اهدا خواهد شد و همزمان به دانشگاه های خارجی اعزام می شوند و آثار آن ها نیز ترجمه می شود.

آیین پایانی نخستین جایزه جهانی صدر، پنجشنبه پنجم مهر در شهر قم و با قرائت پیام آیت‌الله العظمی ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید برگزار خواهد شد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

مرحوم حسن‌زاده آملی نمونه فارغ‌التحصیلان حوزه علمیه سنتی بود

به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، مراسم بزرگداشت سومین سال رجعت علامه حسن‌زاده آملی چهارشنبه ۴ …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ