به گزارش ایرنا، نمایشگاه نقاشی سیدعلی میرفتاح با عنوان «سرسبز بود دره من» روز سهشنبه- سوم مهرماه- به مناسبت هفته دفاع مقدس با حضور محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری و جمعی از اساتید هنرهای تجسمی از جمله مرتضی اسدی، ناصر سیفی، قدرت الله معماریان و استاد یوسفعلی میرشکاک در نگارخانه ابوالفضل عالی افتتاح شد و تا ۱۸ مهرماه روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ تا ۱۸ در نگارخانه عالی حوزه هنری، پذیرای علاقهمندان است.
در این نمایشگاه، ۱۲ اثر از سیدعلی میرفتاح که با تکنیک اکرلیک و با موضوعات دفاع مقدس و مقاومت فلسطین کشیده شدهاند، در معرض دید مخاطبان قرار گرفت. تمامی این آثار که تعدادی از آنها مختص گنجینه شخصی میرفتاح هستند، در افتتاحیه به فروش رفت.
میرفتاح درباره ایده خلق آثار این نمایشگاه اظهارداشت: وقتی اخبار غزه را میشنیدم شروع کردم به کار کردن و در فضای مجازی منتشر کردم اما جایی نمایش ندادم. از این آثار پنج اثر درباره غزه است. در فضایی که به غزه بیاعتنایی میشد من سعی کردم به عنوان یک رسانه عمل کنم، پس در شبکههای مجازی منتشر کردم. چون نقاشی ماندگار است، فکر کردم به ماندگاری مظلومیتی که مردم غزه دارند کمک کند، به خصوص برای کودکان غزه که بیدفاع هستند و کاری از دستشان برنمیآید.
وی درباره سبک هنری به کار رفته در این تابلوها و متنی که در کناره هر کدام نقش بسته گفت: تکنیک آکریلیک روی بوم است و سعی کردم خیلی رئال نباشد. هر چند رئالیسم است اما خیلی در واقعیت گیر نکردم. من به دلیل کارهای مطبوعاتی خیلی سال بود که کار نمیکردم. الان که فراغتی پیدا کردم به این وادی برگشتم و چون اهل روزنامهنگاری و نوشتن هستم و کلمات در ذهنم میآید، این پیوند شعر و کلمه که در کنار تابلوها استفاده کردیم را میپسندم.
این هنرمند درباره آثار مربوط به دفاع مقدس بیان کرد: این آثار پیوندی بود بین حس من نسبت به جنگ و این مقاومتی که الان هست. شروع کردم به مرور عکسهایی که از زمان جنگ بود و روی آنها کار کردم و این کارها تولید شدند. دوستان در حوزه هنری اینها را دیدند و پیشنهاد برگزاری نمایشگاه را دادند.
«انعکاس» در گالری هنر
نمایشگاه گروهی نقاشی «انعکاس» از ۶ تا ۱۶ مهرماه در گالری ارسباران واقع در؛ خیابان شریعتی، بالاتر از پل سید خندان، خیابان جلفا فرهنگسرای ارسباران برگزار میشود. در این نمایشگاه آثار هنرمندان عضو انجمن هنرهای تجسمی استان تهران به نمایش درآمده که منعکس کننده بخشی از هنر امروز ایران است.
این نمایشگاه با همکاری زهره مقیمی گالری گردان و مدیر نگارخانه ارسباران برگزار شده و انتخاب آثار توسط کامبیز برنجی رئیس انجمن هنرهای تجسمی استان تهران صورت گرفته است.
شیما اثنی عشری، اردشیر بروجنی، بهمن بروجنی، کامبیز برنجی، آرمین توحیدی، سایه ثقفی، شهره فلاح زاده، آسیه گونه زاده، فلورا حقیقی، مصطفی خزایی، فاطمه دیواندری، عبدالرضا رابطی، پریسا رشیدی زاده، رومینا زاهدی، عطیه شمس زاده، نازنین قزلباش، بیتا عالی مهر، محمد طاهر مقدس، بهرام شاه محمودی، داوود میری، هیلدا نجات، بهداد نجفی اسدالهی، رویا ورزی و مهدی یوسفی هنرمندانی هستند که در این نمایشگاه شرکت دارند.
«آثار هنری مهندسان معمار» در فرهنگسرای نیاوران
نمایشگاه «آثار هنری مهندسان معمار» به همت جمعی از مهندسان هنرمند استان تهران، با هدف ترویج هنر مجسمهسازی و معرق و ایجاد وفاق و همدلی در جامعه مهندسی جمعه-ششم مهرماه- در نگارخانه شماره ۲ فرهنگسرای نیاوران افتتاح میشود و تا ۱۳ مهرماه از ساعت ۱۰ تا ۱۹ در روزهای هفته و از ساعت ۱۴ تا ۱۹ در روزهای تعطیل میزبان علاقهمندان است.
سهیلا مرکزی، راحیل شهرویی و هامون اعتمادی از معماران هنرمندی هستند که آثار مجسمه و معرق خود را با استفاده از تکنیک گچ و چوب، به معرض نمایش میگذارند.
به گفته این هنرمندان، تمام آثار از چوب و گچ و بدون استفاده از هر گونه وسیله صنعتی خلق شده و نمونه مشابهی از آنها نیز وجود ندارد.
هندسه خلقت: تحلیل ساختارهای ضد ریتمیک
چهارمین دوره نمایشگاه گروهی پلتفرم ۱۰۱ با عنوان «هندسه خلقت: تحلیل ساختارهای ضد ریتمیک» با نمایشگاهگردانی محمدعلی فاموری و رامین سعیدیان، جمعه- ششم مهرماه- در فضای گالری ایوان تهران گشایش خواهد یافت.
پلتفرم ۱۰۱ با مشارکت آرتریسرچر و استودیو فاموری از سال ۱۳۹۷ با تمرکز بر نمایش هنرهای دیجیتال به حمایت از هنرمندان فعال در این حوزه پرداخته و به گسترش شناخت این مفهوم در جامعه هنر ایران و جهان همت گذاشته است.
در توضیح این رویداد آمده است: «خطاهای فنآوری که محصول نقص در دستگاههای دیجیتالی هستند، به ما تصاویر ناقصی ارائه میدهند. این خطوط ناقص و درهم تنیده ویدئویی و نویزهای صوتی، نقوش پیکسلی و دیجیتالی گلیچآرت را تشکیل میدهند. در پروسه خلق اثر گلیچ از طرفی ما به پخشکننده دیجیتالی به عنوان رسانه متکی هستیم و از طرف دیگر هنرمند قرار دارد و ضلع سوم را تفسیر این هنر دیجیتالی توسط مخاطب میسازد.
بررسی ساختارهای ضدریتمیک در هندسه خلقت، گفتمانی جذاب میان نظم و آشوب در هستی را آشکار میکند. در طبیعت و فرمهای ریاضیاتی، ما اغلب با الگوهای ریتمیکی روبه رو میشویم که نماد هماهنگی و تعادل هستند. هر کجا هندسه فرکتالی در مسیر تکاملی خود دچار گلیچ شود، این کُل منظم دچار آشوب شده اما همچنان به مسیر فرکتالی خود ادامه میدهد. بر مبنای مانیفست گلیچ زبان پیکسل، ما به دنبال خوانشهای معناگرایانه و زیباشناسانه از سه عنصر ریزش، انقطاع و تخریب در نظم هندسه فرکتالی خلق شده توسط کدهای مولد و حتی تصاویر تکرارشونده حقیقی هستیم.
توالی و تناوب ریتمیک در عنصرهای تصویری، جزئی است که کُلی فرمیک را میسازند. از طرفی دیگر ضدیت با آن نیز مقصدی دیگر برای همان مسیر است. مفهوم ضدریتم، این کنوانسیونها را به چالش میکشد و زیبایی ناشی از عدم تقارن و انحراف را نمایان میسازد.»
هنرمندان بین المللی شرکتکننده در این نمایشگاه گروهی ویدئوآرت عبارتند از: آبارکا، علی اتحاد، آنیتا هاشمیمقدم، آرش معصوم، آرزو رمضانی، آیناز رئوفیان، بابک سپنتا، کلود سیکوللا، دیوفانگ، ادی لوهمایر، الناز محمدی، فرانکو پالیوف، فرانز روزاتی، هرناندو اوروتیا، هیرویا ساکورای، جیوگا، جورج فلورس، کامیل چاپیگا، کارو تاناکا، متیو کامپولا، مهدی بروسان، ملیسا فایور، ملیسا ولیپور، محمد عبدالله زاده، محمدعلی فاموری، محمدرضا طزری، محمد قنبری، مرتضی مهدیزاده، موریل پارابونی، نغمه جهانی، نازیلا کریمی، نیلوفر بنیاسدی، پریسا پاکضمیر، پیر اژاون، رضا فاموری، صابر غرضی، صادق مجلسی، سجاد فررهی، شالالا سلامزاده، شون کیم، ستوره بلو، توماس ونز، یانت ویللا مدینا و یاسمین اصغریزاده.
نمایشگاه گروهی «هندسه خلقت: تحلیل ساختارهای ضد ریتمیک» تا جمعه- ۲۰ مهرماه- از ساعت ۱۶ تا ۲۰ به جز روزهای شنبه در فضای گالری ایوان به نشانی الهیه، خیابان مهدیه، خیابان جبهه، خیابان لسانی، بنبست حمید، شماره یک برپاست.
ویژه برنامه «تجربه بازی» در فرهنگسرای رسانه
سومین نشست از ویژه برنامه «تجربه بازی» با حضور بهرام محمدیفر، از عکاسان جنگ در فرهنگسرای رسانه برگزار میشود.
این ویژه برنامه با شعار «کنار با تجربههای عکاسی» برگزار میشود و اختصاص به گفتوگو با برترین عکاسان کشور و پیشکسوتان این حوزه دارد. علاوه براین، نوجوانان از یک عمر فعالیت هنری آنان تجلیل میکنند.
مهمان ویژه سومین سومین تجربه بازی که همزمان با هفته دفاع مقدس برگزار میشود، یکی از یادگاران جنگ تحمیلی است. محمدیفر متولد ۱۳۳۷ در تهران است. شروع عکاسیش به سال ۱۳۵۶ بازمیگردد اما پس از انقلاب به عنوان عکاس، کارش را در روزنامه جمهوری اسلامی آغاز کرد. در روزهای جنگ بارها به مناطق عملیاتی سفر کرد و بیشتر عمر عکاسیش را در جبههها گذراند تا عکاسی کند و در حدود هشتاد درصد عملیات حضور داشت.
براساس این گزارش، این جلسه روز جمعه -۶ مهرماه- از ساعت ۱۶ تا ۱۸ در فرهنگسرای رسانه برگزار میشود و جمعی از نوجوانان فعال این فرهنگسرا ضمن گفتوگو با وی درباره یک عمر تجربیات او در عرصه عکاسی، از زحمات این رزمنده دفاع مقدس تقدیر خواهند کرد.
فرهنگسرای رسانه واقع در خیابان پاسداران، خیابان گل نبی، میدان قبا است. ورود در این نشست برای عموم علاقهمندان آزاد است.
منبع