در تونل‌های زیر مسجدالاقصی چه می‌گذرد؟

به گزارش ایکنا، وبسایت الجزیره در گزارشی درباره حفاری‌ها و ایجاد تونل‌هایی در زیر مسجدالاقصی توسط رژیم صیهونیستی نوشت: بازدیدی از تونل‌های ایجاد شده در زیر مسجدالاقصی نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی به شدت درحال دنبال کردن روایت خاص خود در خصوص قبله اول مسلمانان است و اشغالگران با اجرای برنامه‌های سمعی و بصری و نورپردازی‌هایی در این تونل‌ها، شبیه‌سازی معبد ادعای خود را در زیر مسجدالاقصی به تصویر می‌کشند. 

در ادامه این گزارش درباره فعالیت‌های صهیونیست‌ها در تونل‌‌های حفاری‌ شده آمده است: دهها یهودی و گردشگر به طور همزمان در داخل تونلی عظیم پرسه می‌زنند و سالن‌های آن بازدیدکنندگان را به خود جلب می‌کند و آن‌ها در جریان بازدید خود از این تونل‌ها از کنیسهای می‌گذرند که در یک سالن بزرگ ساخته شده است و در آن همه دعاها و مناسک مذهبی خود را انجام می‌دهند.

در بخش دیگری از این گزارش درباره تاریخ حفاری‌های صهیونیست‌ها در زیر مسجدالاقصی آمده است: حفاری‌های اسرائیل در زیر مسجدالاقصی از سال 1968 هیچ گاه متوقف نشده است و شاید مهم‌ترین حادثه مربوط به ساخت این تونل‌ها، قیام مردمی بود که در سال 1996 پس از باز شدن دری برای خروج از تونل غربی به وجود آمد. این درحالی بود که تا آن زمان بازدیدکنندگان از این تونل‌ها از همان دری که وارد می‌شدند، خارج می‌شدند.  

در تونل‌های زیر مسجدالاقصی چه می‌گذرد؟

درگیری‌های ۱۹۹۶ یا انتفاضه تونل، درگیری‌های سه‌روزه‌ای است که از ۲۳ تا ۲۶ سپتامبر بین فلسطینی‌ها و ارتش رژیم صهیونیستی در قدس روی داد و دامنه آن سرتاسر فلسطین را دربرگرفت. درجریان این درگیری‌ها، 63 فلسطینی شهید و حدود 1600 نفر دیگر زخمی شدند.

در ادامه این گزارش به نقل از عبدالله معروف، استاد مطالعات قدس در دانشگاه استانبول، درباره حفاری‌های رژیم صهیونیستی آمده است: تعداد زیادی حفاری و تونل که در مدت 56 سال در زیر و اطراف مسجدالاقصی حفر شده است که شمارش آن‌ها دشوار است، اما می‌توان گفت که این تونل‌ها زیر تمام دیوارهای مسجد امتداد دارند و شاید طولانی‌ترین و معروف‌ترین آن‌ها تونل «الحشمونائیم» باشد که در سال 1996 افتتاح شد.

وی افزود: در حال حاضر از این تونل‌ها برای ایجاد فضایی زیرزمینی در زیر مسجدالاقصی استفاده می‌شود، به طوری که از این فضا برای تأیید روایت صهیونیستها از تاریخ مسجدالاقصی بهره‌برداری می‌شود، علاوه بر اینکه این فضا یک فضای عبادی است که مراسم مذهبی گروه‌های افراطی در آن برگزار می‌شود.

در تونل‌های زیر مسجدالاقصی چه می‌گذرد؟

این شخصیت دانشگاهی فلسطینی خاطرنشان کرد که حفاری‌ها به خودی خود بزرگ‌ترین خطر نیستند، بلکه نتیجه بزرگ‌ترین خطری هستند که در سال 1967 متوجه مسجدالاقصی شدند و آن نقش اشغالگری رژیم صهیونیستی است.

عبدالله معروف درباره تداوم آسیب‌های جدی که این حفاری‌ها به مسجدالاقصی وارد می‌کند، تأکید کرد: مقامات اشغالگر دیگر اصلاً به این موضوع اهمیت نمی‌دهند و معتقدند که باید به طوری حفاری‌های خود را انجام دهند که نتیجه آن شکل‌گیری مرحله جدیدی است که تحمیل حاکمیت اسرائیل بر مسجدالاقصی را درپی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه قدرت گرفتن گروه‌ها و جریان‌های افراطی در رژیم صهیونیستی و حضور آن‌ها در کابینه این رژیم خطری برای مسجدالاقصی است، افزود: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، چندان نگران وضعیت کنونی نیست، زیرا اولویت او تداوم و ثبات دولتش است و این به معنای واگذاری کامل امور به گروه‌های افراطی معبد است که توسط جنبش مذهبی صهیونیستی در دولت او نمایندگی می‌شود.

در تونل‌های زیر مسجدالاقصی چه می‌گذرد؟

عبدالله معروف در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چگونه می‌توان از مسجدالاقصی حمایت کرد و جلوی حفاری‌های رژیم صهیونیستی و تعرضات آن به این مکان مقدس را گرفت، گفت: قبل از هر چیزی باید به اشغالگری اسرائیل در مسجدالاقصی پایان داده شود و در کنار آن تلاش روزانه، مردمی و رسمی برای جلوگیری از یورش‌های دائمی به این مکان، وظیفه همه ملت‌های عربی و اسلامی است.

این استاد دانشگاه در پایان سخنان خود تأکید کرد که لازم است یورش‌های مداوم و روزانه صهیونیست‌ها به مسجدالاقصی به گوش جهانیان غافل نشویم؛ چرا که می‌تواند به ایجاد نوعی بازدارندگی روانی در داخل دولت این رژیم منجر شود. 

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

بازدید رایگان از موزه‌های خراسان‌شمالی

به گزارش ایکنا از خراسان‌شمالی، به نقل از روابط‌عمومی اداره‌ کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ