به گزارش ایرنا حجتالاسلام والملسمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولیفقیه در امورحج و زیارت همایش متمرکز روحانیون کاروانهای عمره مفرده امروز (پنج شنبه ۵ مهر ۱۴۰۳)با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و جمعی از معاونین و مسئولان بعثه مقام معظم رهبری و روحانیون کاروانهای عمره مفرده امروز در سالن اجتماعات پژوهشکده حج و زیارت قم برگزار شد.
در این همایش سراسری که روحانیون استانهای مختلف به صورت برخط درآن مشارکت داشتند حجت الاسلام والمسلمین نواب در سخنانی به تشریح وظایف و چگونگی موفقیت روحانیون کاروانها پرداخت.
وی در ابتدا با اشاره به اینکه عمرهگزاران کنونی سالها در انتظار تشرف بودهاند، گفت: با توجه به تعطیلی ده ساله سفر عمره، زائران زیادی در صف تشرف هستند و اکنون مسیر این سفر با تلاشها و پیگیریهای شهید آیتالله رئیسی و شهید امیرعبداللهیان گشوده شده است و این دو شهید بزرگوار قطعا در ثواب این زیارتها شریک هستند.
حجتالاسلام والمسلمین نواب با اشاره به آیه شریفه «والَّذِینَ جَاهَدُوا فِینَا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنَا وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِینَ- و کسانی که در راه ما کوشیده اند به یقین راه های خود را بر آنان می نماییم و در حقیقت خدا با نیکوکاران است» گفت: خداوند متعال بشارت داده است که با دو شرط مهم «تلاش و مجاهدت» و «اخلاص در راه خدا» می توان به هدایت های الهی و پیروزیهای بزرگی دست یافت. شایسته است این آیه شریفه سرلوحه روحانیون کاروانها قرار گیرد.
سرپرست حجاج ایرانی افزود: وظیفهای که برعهده شما روحانیون کاروانها قرارداده شده است بزرگترین خدمت و توفقیق الهی است. چرا که در شرایط خاص زائران، راهنمایی و هدایتهای شما برای انجام مناسک صحیح میتواند آنها را به بهترین راه رهنمون سازد و شیرینترین خاطرات معنوی طول عمرشان را رقم زند.
وی خاطرنشان کرد: وظیفهی مهم روحانیون درعین حال بوتهی امتحان سنگینی است و برای آغاز این راه باید از خداوند متعال طلب کمک و احسان خود را بدون منت تقدیم زائران کرد.
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت در ادامه به بیان ارزیابیهای مختلف صورت گرفته از روحانیون کاروانها و نظرسنجی از زائران پرداخت و گفت: بعثه مقام معظم رهبری از طریق رابطان خود ارزیابیهای مختلفی از عملکرد روحانیون دارد و درعین حال از زائران نیز نظرسنجی صورت میگیرد که خوشبختانه براساس نتایج به دست آمده از نظرات ۱۸۰۰ نفر از زائران، بیش از ۶۸ درصد آنها از عملکرد روحانیون رضایت بالایی داشتند.
وی اظهار داشت: براساس تحلیلهای صورت گرفته برخی نکات مهم وجود دارد که درعدم رضایت زائران اثرگذار است و باید به آنها توجه کرد. بنابراین توصیه میشود روحانیون فضای بدون اضطراب و آرامی را برای زائران فراهم کنند. همچنین رفتار متواضعانه با زائر از دیگر رموز موفقیت و اثرگذاری روحانیون خواهد بود.
حجتالاسلام والمسلمین نواب به ارتقاء سطح علمی زائران اشاره کرد و گفت: در سالهای اخیر زائران تسلط بیشتری به مطالب پیدا کردهاند و لازم است روحانیون نیز سطح علمی و تسلط خود به مناسک، تاریخ ، اسرار و معارف را افزایش دهند. در کنار آن نیاز است به سطحبندی اعضای کاروان و همچنین برآورد نیازهای آنان همراه با پاسخگوئی دقیق به سوالات توجه کرد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در بخش دیگری از سخنان خود به بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار روز ۱۷ ربیعالاول اشاره کرد و گفت: نباید گسلهای اعتقادی و مذهبی را تحریک کرد و روحانیون کاروانها در این زمینه نقش بسیار مهمی دارند. وظیفهی همه ما تقویت روحیهی وحدت و اتحاد جامعه مسلمین در مقابل دشمنان اصلی مسلمانان است.
وی همچنین با اشاره به اتفاقات تلخ رخ داده در لبنان و فلسطین گفت: این روزها در موقعیت حساس تاریخی قرار گرفتهایم و از خداوند متعال میخواهیم جبههی اسلام و مقاومت همچون گذشته در مقابل دشمنان خود به پیروزی و نصرت دست یابد.
همچنین، حجتالاسلام والمسلمین رکنالدینی معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری با اشاره اینکه هماکنون قریب به یک هزارنفر از خادمان فرهنگی عمره آمادهی خدمت هستند، گفت: این گروه براساس برنامهریزیهای صورت گرفته لازم است آموزشهای تکمیلی را سپری نمایند.
وی افزود: مصاحبههای عملی انجام شده از روحانیون کاروانها در راستای ارتقاء سطح عملی آنان و به روزرسانی اطلاعات مختلفی است که برای انجام خدمت به زائران نیاز است.
منبع