تاسیس موزه در حوزه صنعت چاپ در دست اقدام است

علی اکبر ابراهیمی، مدیر کل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامیبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، علی اکبر ابراهیمی، مدیر کل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شامگاه 5 مهرماه، در مراسم افتتاحیه بیست و چهارمین جشنواره ملی صنعت چاپ خراسان رضوی در محل نمایشگاه بین‌المللی مشهد، اظهار کرد: اولین اتفاق این جشنواره، برپایی نمایشگاه صنعت چاپ و صنایع وابسته است که از نظر بازار و بازاریابی، جذابیت و کشش بسیاری دارد و پویایی صنعت چاپ استان را نشان می‌دهد. پنجاه درصد صادرات از دروازه خروجی خراسان رضوی صورت می‌گیرد. امیدواریم هر روز شاهد پیشرفت صنعت چاپ استان به عنوان قطب دوم صنعت چاپ کشور باشیم.

وی با اشاره به برگزاری بیست و چهارمین دوره جشنواره صنعت چاپ، گفت: این جشنواره شامل سلسله برنامه‌های متنوعی است و برپایی آن نشان از ارج نهادن به فعالان و پیشکسوتان حوزه چاپ دارد. در آیین اختتامیه جشنواره صنعت چاپ در سال‌های اخیر، شاهد رونمایی و امضای تفاهم‌نامه‌های مختلفی در خصوص صنعت چاپ بوده‌ایم.

ابراهیمی با اشاره به راه‌اندازی انستیتو چاپ در دانشگاه امیرکبیر به عنوان یکی از دانشگاه‌های مطرح کشور، گفت: دانشگاه امیرکبیر به عنوان یکی از دانشگاه‌های بزرگ، با پذیرش دانشجو در رشته‌های مرتبط با صنعت چاپ و برگزاری کلاس‌های تخصصی، نگاه علمی به صنعت چاپ را فراتر از امروز خواهد برد.

مدیر کل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به پیگیری تأسیس خانه چاپ اشاره کرد و گفت: تأسیس خانه چاپ با مشارکت همه تشکل‌های صنفی در حال پیگیری است. همچنین برپایی موزه چاپ کشور در دستور کار قرار دارد. عدم وجود موزه ملی صنعت چاپ تاکنون مورد غفلت قرار گرفته، اما با فراهم شدن فضا، شاهد تأسیس این موزه در تهران خواهیم بود.

وی ابراز امیدواری کرد که با این اقدامات، صنعت چاپ پویاتر و توسعه یافته‌تر شده و جایگاه ویژه‌ای در کشور پیدا کند.

صنعت چاپ و اهمیت آن در ترویج معارف دینی و نشر قرآن  

در ادامه محمد حسین‌زاده، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، به گسترش و توسعه صنعت چاپ در ایران اشاره و اظهار کرد: صنعت چاپ در استان خراسان رضوی در سال گذشته پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است.  در جهان امروزی نسخه‌های دست‌نویس نیز کم‌کم جای خود را به تکنولوژی‌های جدید می‌دهند. صنعت چاپ امروز نقش مهمی در نشر معارف دینی و گسترش فرهنگ اسلامی ایفا می‌کند. نشر قرآن نیز با استفاده از فرآیندهای پیشرفته صنعتی به اثراتی بسیار ارزشمند برای جمعیت رو به رشد مسلمانان تبدیل شده است.

حسین زاده بر اهمیت کیفیت تولیدات صنعت چاپ تاکید کرد و افزود: فرآیندهای مورد استفاده در صنعت چاپ باید به گونه‌ای باشد که محصول نهایی آنها در بسته‌بندی مناسب به بازار عرضه شود. این امر به موفقیت‌های بازار جهانی کمک خواهد کرد. اگر تولیدات صنعت چاپ بی‌کیفیت بوده و دارای خلاقیت نباشند، نمی‌توانند در بازار رقابت کنند. لذا تلاش ما این است که با تکیه بر توانایی‌های نقاشان، طراحان، نویسندگان و عکاسان، کیفیت تولیدات را به نحو مطلوبی افزایش دهیم.

وی همچنین به نقش حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان مجلس در پیشبرد اهداف صنعت چاپ اشاره کرد و گفت: حمایت‌های وزارت ارشاد و نمایندگان مجلس نیز در پیشبرد اهداف صنعت چاپ بسیار مهم بوده و امیدواریم این تلاش‌ها منجر به افزایش صادرات و بهبود وضعیت نیروی کار در این حوزه شود.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ضمن قدردانی از همه تلاشگران و فعالان این صنعت ابراز امیدواری کرد که شاهد موفقیت‌های بیشتر در سال‌های آینده در حوزه صنعت چاپ باشیم.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

بیمارستان ارتش بجنورد تعیین تکلیف می‌شود

در نشست مدیر پروژه‌های مصوب سفر رهبری با استاندار مطرح شد به گزارش ایکنا از …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ