به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا و بر اساس جدول عملکرد ۶ ماهه از پرداخت و بازیافت خسارت صندوق تامین خسارت بدنی، در مدت یاد شده در مجموع ۱۴ هزار و ۸۱۷ پرونده در این صندوق تشکیل و ۱۵ هزار و ۲۳۱ زیاندیده شناسایی شدهاند.
این در حالیست که در مدت مشابه پارسال، تعداد پروندههای تشکیل شده در این صندوق ۱۴ هزار و ۵۱۴ مورد و تعداد زیاندیدگان ۱۶ هزار و ۲۸۰ نفر بوده است.
صندوق از ابتدای امسال تاکنون به ۹ هزار و ۶۸۶ زیاندیده خسارت پرداخت کرده است که از این تعداد ۶ هزار و ۱۳۱ مورد مربوط به پروندههای جرحی و ۳ هزار و ۵۵۵ مورد مربوط به پروندههای فوتی بوده است.
بر اساس آخرین آمار، صندوق تامین خسارت بدنی در نیمه نخست امسال در مجموع بالغ بر ۲۶ هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال خسارت به زیاندیدگان پرداخت کرده است. این درحالیست که خسارت پرداخت شده در نیمه نخست سال گذشته بیش از ۱۹ هزار و ۹۱۱ میلیارد ریال بوده است؛ بنابراین میزان خسارت پرداختی در صندوق امسال نسبت به پارسال بیش از ۳۲ درصد افزایش را نشان میدهد.
از سوی دیگر در نیمه نخست امسال صندوق تامین خسارت بدنی، نزدیک هزار و ۹۱۸ میلیارد ریال بازیافت خسارات پرداختی از مقصرین حوادث رانندگی داشته است که این رقم در نیمه نخست پارسال بیش از هزار و ۴۷۰ میلیارد ریال بوده است.
صندوق تأمین خسارتهای بدنی بر اساس قانون بیمه شخص ثالث تاسیس شده است و هدف از تشکیل آن حمایت از زیاندیدگان حوادث ناشی از وسایل نقلیه، خسارتهای بدنی وارد به اشخاص ثالث است که به علت فقدان یا انقضای بیمهنامه، بطلان قرارداد بیمه، شناختهنشدن وسیله نقلیه مسبب حادثه، کسری پوشش بیمهنامه ناشی از افزایش مبلغ ریالی دیه یا تعلیق یا لغو پروانه فعالیت شرکت بیمه یا صدور حکم توقف یا ورشکستگی بیمهگر قابل پرداخت نباشد و یا بهطور کلی خسارتهای بدنی که خارج از تعهدات قانونی بیمهگر باشد همچنین بخشی از منابع این صندوق در راستای کمک به زندانیان معسر با اولویت زنان زندانی معس در اختیار وزارت دادگستری قرار میگیرد.
طبق قانون، هشت درصد از بیمه نامههای صادره شخص ثالث در اختیار این صندوق قرار می گیرد تا صرف پرداخت خسارتها شود.
منبع