هفته برکت‌ها؛ از میلاد رحمت للعالمین تا بزرگداشت خیر ماندگار

برخط جامعهبه گزارش ایکنا؛ ۱۳ نفری که پشت یک تیر ایستادند، نواخته شدن چهاردهمین زنگ دانش‌آموز شهید، عزیمت نخستین گروه از عمره‌گزاران ایرانی به مکه مکرمه، عواید موقوفات در خدمت تولید دانش‌بنیان، چهار راهبرد برای معرفی صحیح پیامبر(ص) بشیر و نذیر، برگزاری همایش ملی یاوران وقف، تمهیدات شهرداری تهران برای تکریم سالمندان، برگزاری مراسم یادبود حضور ایثارگرانه جامعه پزشکی در دفاع مقدس، انتصاب مدیرعامل جدید ایرنا، برگزاری نشست خبری جشنواره کارتون، زنگ «مهر، مقاومت و نماز» به صدا درآمد، برگزاری اجلاسیه سوم چهاردهمین کنگره ملی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزی و … از جمله رویدادهای مهم حوزه اجتماعی در هفته گذشته است.

درس‌گفتاری با عنوان «عزت نفس در نوجوانی» در راستای انجام رسالت آگاهی‌بخشی به مخاطبان از سوی خبرگزاری ایکنا ضبط شده است که خواندنی و شنیدنی است.

همچنین، همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید، سلسله مصاحبه‌هایی با عنوان مدرسه اثرگذار از سوی ایکنا منتشر شده است تا از دیدگاه‌های مختلف، چیستی و چگونگی چنین مدرسه و نظام تعلیم و تربیتی بررسی شود. هفته‌ای که گذشت مصادف با میلاد پیامبر اکرم(ص)، آغاز هفته دفاع مقدس و هفته وقف بود که در این راستا نیز ایکنا گفت‌وگوها و اخبار ویژه‌ای را منتشر کرد.

در ادامه گزیده‌ای از رویدادها و مصاحبه‌ها و درس‌گفتارها ارائه شده است، برای مرور این اخبار با ما همراه باشید.

۱۳ نفری که پشت یک تیر ایستادند

ایکنا همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس و برای درک آنچه در پشت صحنه دوران دفاع مقدس رخ می‌داد، با دو نفر از جهادگران جهاددانشگاهی که نقش ارزنده‌ای در تعمیر، ساخت و به‌روزرسانی تجهیزات جنگی آن دوران داشتند به گفت‌وگو نشست. محمدصادق حاجی‌تاروردی و حسن کی‌ارسلان، عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی از روزهایی گفتند که ایمان به عمل منجر و افتخار آفریده شد. 

در بخش‌هایی از این گفت‌وگو آمده است: «آن زمان، ابتدای کار بچه‌های سپاه بود که هواپیماهای بدون سرنشین می‌ساختند و مشکلات زیادی در ساخت بدنه این هواپیماها داشتند. بزرگترین مشکل هم این بود که باید خلبان هدایت کننده زمینی لحظه به لحظه هواپیما را می‌دید تا بتواند آن را کنترل کند و چون این هواپیماها برای تجسس استفاده می‌شد اگر می‌خواست وارد عمق خاک عراق شود باید رزمنده‌ هدایت کننده آن هواپیما نیز وارد عمق خاک عراق می‌شد و شهدای زیادی هم در این خصوص داشتیم؛ حداکثر دید برد هواپیما هم یک تا دو کیلومتر بود که می‌توانست تجسس کند.

بچه‌های گروه برق جهاد شریف ایده جالبی با عنوان اتوپایلوت داده بودند یعنی با میکروپروسسورهایی که تازه در دنیا مطرح شده بود و در جهاد شریف هم آن را آورده بودیم، بچه‌هایی که بر روی پهباد کار می‌کردند داشتند برنامه‌نویسی می‌کردند تا سیستم کنترلی بسازیم که به جای خلبان زمینی، هواپیمای بدون سرنشین را کنترل کند و مسیری از پیش تعیین شده به هواپیما بدهیم تا تجسس کند و برگردد. این پروژه وقتی اولین نتیجه را گرفت و پرواز کرد خیلی برای ما با ارزش بود. بعد از آن پروژه‌های بعدی ما با نیروی هوایی ادامه پیدا کرد».

نواخته شدن زنگ دانش‌آموز شهید

همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید چهاردهمین زنگ دانش‌آموز شهید با حضور حسین نظری، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران؛ جواد تاجیک، مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س)؛ عباسعلی رضایی، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ؛ خانواده‌های معظم شهدا و جمعی از دانش‌آموزان مدارس دخترانه و پسرانه سطح شهر تهران در جوار مزار شهدای گمنام آرمیده در قطعه ۴۰ (سرداران بی‌پلاک) گلزار شهدا برگزار شد.

حسین نظری، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس و آغاز هفته دفاع مقدس و عرض تبریک به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید، گفت: وجود مقدس و گرانقدر امام خمینی(ره) از دلایلی بود که موجب شد دانش‌آموزان به جبهه بروند.

وی در ادامه بیان کرد: امام خمینی(ره) از بسیج به عنوان مدرسه عشق و از امام حسین(ع) به عنوان آموزگار آن نام بردند و این به معنای پیوند یک حرکت اجتماعی و دفاع از وطن به عشق ناتمام امام حسین(ع) بود و البته این شور و عشق حسینی نیز در مراسم اربعین حسینی تجلی یافت.

عزیمت نخستین گروه از عمره‌گزاران ایرانی به مکه مکرمه

اولین عمره‌گزاران ایرانی سال ۱۴۰۳ که ۲۸ شهریور ماه از فرودگاه امام خمینی(ره) عازم سرزمین وحی شده بودند، بعد از پنج روز اقامت در مدینه منوره و زیارت مرقد رسول الله(ص)، ائمه بقیع و شهدای احد شب گذشته لباس سفید احرام را بر تن کرده و راهی مکه مکرمه شدند.

زائران کاروان‌های عمره‌گزار از کرمانشاه و تهران با پوشیدن لباس احرام به نیت انجام مناسک عمره از لباس دنیوی خارج شدند و لباس بندگی و پاکیزگی احرام را به تن کردند.

عمره‌گزاران ایرانی از مسجد شجره یکی از میقات‌های هفتگانه با گفتن تلبیه، لبیک اللهم لبیک، در فضایی معنوی و روحانی با بدرقه مسئولان دفاتر نمایندگی بعثه مقام مظم رهبری در مدینه منوره رهسپار خانه کعبه شدند.

جمعه///////تجلیل از یاوران وقف و یادبود حضورجامعه پزشکی در دفاع مقدس

عواید موقوفات در خدمت تولید دانش‌بنیان

همزمان با هفته وقف، سازمان اوقاف و امور خیریه که مدتی است سرمایه‌گذاری زیادی در حوزه دانش‌بنیان‌ها داشته است، نسبت به برپایی تور خبرنگاری برای بازدید از مجموعه دانش‌بنیان کارخانه نوآوری تپش اقدام کرد که در بخش‌هایی از گزارش ایکنا در این زمینه آمده است: «یکی از مجموعه‌های ویژه و تخصصی در حوزه تولید تجهیزات پزشکی، مجتمع فناوران سلامت تپش است که با سرمایه‌گذاری سازمان اوقاف و امور خیریه در محل مجتمع صنعتی خرم‌دشت تهران راه‌اندازی شده است.

پویان قلندری، مدیر کارخانه فناوران سلامت تپش در رابطه با تولیدات و نحوه فعالیت این کارخانه اظهار کرد: شرکت فناوران سلامت تپش شتاب دهنده تخصصی در حوزه تولید تجهیزات پزشکی است. این مجموعه به واسطه شرکت‌هایی که با آنها همکاری دارد، در همکاری با ۱۰ شرکت زیرمجموعه محصولات را تولید می‌کند. محصولاتی که در این شرکت و مجموعه‌های آن تولید می‌شود، محصولاتی هستند که یا در کشور تولید نمی‌شوند و یا اگر تولید می‌شوند، در حد بسیار محدود تولید می‌شوند.
 
قلندری گفت: در این مجموعه تلاش داریم تا فرآیند تولید این محصولات را برای جوانانی که ایده دارند، راحت‌تر کنیم. در این زمینه طی دو سال گذشته ۱۳ محصول به بازار عرضه کردیم و محصولات مرتبط نیز پشت سر هم به این محصولات اضافه می‌شود. یکی‌از محصولات این شرکت کیت‌ ای سی تی برای قلب است که فقط کشور آمریکا فناوری تولید آن را دارد. این کیت ویژه اندازه‌گیری غلظت خون در حین جراحی قلب است. 

چهار راهبرد برای معرفی صحیح پیامبر(ص) بشیر و نذیر

همزمان با میلاد پیامبر اکرم(ص)، گروه اجتماعی ایکنا طی گفت‌وگویی ویژه و در دوبخش با سیدمحمود نجاتی‌حسینی، دین‌پژوه و مدیر گروه دین در انجمن انسان‌شناسی ایران به موضوع مفهوم «رحمت للعالمین» به عنوان یکی از صفات مهم حضرت محمد(ص) پراخت که در بخش‌هایی از بخش دوم این گفت‌وگو با عنوان «چهار راهبرد برای معرفی صحیح پیامبر(ص) بشیر و نذیر» آمده است: « برای اینکه پیامبر(ص) و البته دین خوب معرفی شود یا آنگونه که هست معرفی شود، نباید غلو و افراط و تفریط در آن باشد. توجیه نباشد، اگر جنگی رخ داده و تاریخ‌نگاران درباره آن نوشته‌اند و پیامبر اکرم(ص) در آن حضور داشته و عده‌ای کشته شده‌اند، باید به صورت صحیح بیان شود، توجیهه و تحریف و … نباشد؛ بنابراین پیامبر آنگونه که بوده است، معرفی شود. این پیامبر «رحمت للعالمین» است، بشیر و نذیر است، همانطور که می‌خواهد شما را انذار بدهد و از خطرات آگاه کند، بشارت هم می‌دهد. یعنی باید طوری باشد که شما را بین بیم و امید و خوف و رجا نگه دارد. نه شما را آنقدر بترساند که از اسلام فرار کنید و نه آنقدر امیدوار کند که فکر کنید، در‌های بهشت به روی شما باز است. بلکه فقط بر ایمان و عمل صالح تأکید دارد.

پیامبر(ص) وقتی کار بزرگ خود را در راستای رسالتش آغاز می‌کند، می‌گوید؛ «قولوا، لا اله الا الله، تُفلحوا». بگویید و بدانید جز خداوند هیچ قدرتی نیست و اوست که قدرت همه قدرت‌هاست و زندگی و مرگ شما در دستان اوست و نیکی و سعادت شما وابسته به این است که از کتاب، راه و دینش پیروی کنید».

برگزاری همایش ملی یاوران وقف

همایش ملی یاوران وقف روز سوم مهرماه با حضور حجت‌الاسلام سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در محل هتل ارم تهران برگزار شد.

حجت‌الاسلام خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در سخنانی بیان کرد: خداوند متعال در قرآن کریم می‌فرماید که جان‌های مؤمنان را می‌خرد. شهدای ما برای بقای اسلام و دین جان خود را فدا کردند و در پیشگاه خداوند متعال روزی می‌گیرند. افرادی که در راه خدا حرکت می‌کند و جان به جان‌آفرین تسلیم می‌کنند، رنگ خدایی پیدا می‌کنند‌.

وی افزود: قله این آیه شریفه، اباعبدالله(ع) و یاران باوفای ایشان هستند. مصادیق زیادی در قرآن کریم در رابطه با شهدا وجود دارد. امروز دژخیمی رژیم سفاک صهیونیستی بر همگان روشن است که هر روز تعداد زیادی از مردم بی‌دفاع و مظلوم را به خاک و خون می‌کشد. مصادیق این سفاکی نیز در قرآن کریم آمده و خداوند متعال به آن‌ها وعده انتقام داده است.

خاموشی در پایان سخنان خود بیان کرد: تغییر رژیم اجاره‌داری به رژیم مشارکت در اوقاف بسیار مهم است و باید انجام شود. امسال چندین برابر سال گذشته اجرای نیات داشته‌ایم که این میزان در آینده نیز افزایش چشمگیری خواهد داشت.  

در پایان برگزاری این مراسم و با حضور حجت‌الاسلام سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف، حجت‌الاسلام غلامرضا عادل، میرکریمی، مدیرکل اوقاف استان تهران و چند نفر از مسئولان حاضر، بخش پایانی مراسم تجلیل از واقفان برتر و افراد تأثیرگذار در عرصه تبلیغ و ترویج فرهنگ وقف برگزار شد.

 تمهیدات شهرداری تهران برای تکریم سالمندان

نشست خبری حمید صاحب، مدیرکل سلامت شهرداری تهران به مناسبت هفته ملی سالمند روز چهارم مهرماه در محل تالار ایوان شمس معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برگزار شد. 

در ابتدای این نشست خبری، حمید صاحب، مدیرکل سلامت شهرداری تهران طی سخنانی بیان کرد: امروز در ابتدای چالش و بحران سالمندی و پیری جمعیت قرار داریم و اگر مداخله جدید انجام ندهیم، این بحران به ابربحران و چالش بزرگ اجتماعی تبدیل خواهد شد. تأخیر در این امر حتماً ما را وارد فاز ابربحران و شرایط بد اجتماعی خواهد کرد.

وی افزود: امروز حدود ۱۱,۱ درصد جمعیت کشور، سالمند است و این نسبت در تهران ۱۳ درصد است. مناطقی مانند ۱ ،۳ و ۶ تهران سالمندتر هستند و این نسبت در این مناطق به ۱۶ درصد می‌رسد. البته مناطقی مانند ۱۹، ۱۸ و ۲۲ وضعیت بهتری دارند که دلیل آن این است که جمعیت جوان تهران در این مناطق بیشتر هستند.

صاحب ادامه داد: البته خاستگاه ریشه این چالش مربوط به فرهنگ غرب و مدرنیته است. ۳۰ درصد جمعیت ایران تا حدود ۲۵ سال دیگر سالمند خواهد بود و این بدان معناست که در این صورت حتماً درگیر عوارض پیری جمعیت همچون پزشکی، فرهنگی، خانوادگی و … خواهیم شد. در این زمینه نشاط از جامعه کاهش پیدا کرده و اختلالات روحی و روانی نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

جمعه///////تجلیل از یاوران وقف و یادبود حضورجامعه پزشکی در دفاع مقدس

یادبود حضور جامعه پزشکی در دفاع مقدس

مراسم یادبود حضور ایثارگرانه جامعه پزشکی در دفاع مقدس باعنوان سنگر حیات و رونمایی از مجموعه چهار جلدی تاریخ شفاهی به سوی قاف (روایت حضور جامعه پزشکی در دفاع مقدس) و کتاب زهره حریف ماه شد (تحلیلی بر نقش اجتماعی زنان در بهداری رزمی در جنگ تحمیلی روز چهارم مهرماه در سالن امام جواد(ع) وزارت بهداشت برگزار شد.

محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی سخنانی در این مراسم گفت: افتخار جامعه پزشکی این است‌ که همواره همراه و در کنار مردم بوده است و مردم ما نیز برای سربلندی این‌کشور همواره جانفشانی کرده‌اند. در دوران جنگ تحمیلی اگر مردم نبودند، هیچ موفقیتی به دست نمی‌آمد. زمان‌هایی از دوران جبهه و جنگ، شاید مقداری از رابطه مردم با جبهه کاسته شد که جبهه‌ها دچار رکود و افت شد؛ لذا ما هر چه داریم از مردم است.

ظفرقندی بیان کرد: افتخار جامعه پزشکی این است که از نعمت خدمت به مردم برخوردار است. پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند که مسلمان کسی است که به دنبال کاهش رنج و مشکلات و خدمت به مردم است. این بدان معنا است که مسلمانی مردم به میزان خدمت ایشان به مردم است.

یادآور می‌شود، در پایان برگزاری این مراسم و با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دستیار ویژه و مشاور عالی مقام معظم رهبری و سایر مسئولان حاضر، از مجموعه چهار جلدی تاریخ شفاهی به سوی قاف (روایت حضور جامعه پزشکی در دفاع مقدس) و کتاب زهره حریف ماه شد(تحلیلی بر نقش اجتماعی زنان در بهداری رزمی در جنگ تحمیلی) رونمایی شد. 

انتصاب مدیرعامل جدید ایرنا

حسین جابری انصاری، سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه از سوی سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) منصوب شد.

حسین جابری انصاری، متولد ۱۳۴۸ کار خود را سه دهه پیش در میز فلسطین وزارت امور خارجه آغاز کرد. مشاور معاونت عربی و آفریقایی، مدیر کل خاورمیانه عربی و شمال آفریقا، سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای، معاون عربی و آفریقایی، مشاور ارشد وزیر در امور ویژه سیاسی و معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه از جمله مسئولیت‌های او در این سال‌ها بوده است.

برگزاری نشست خبری جشنواره کارتون

نشست خبری جشنواره کارتون با موضوع «سواد فضای مجازی در عصر فناوری‌های نوین» چهارشنبه، چهارم مهرماه با حضور سعید پورابوالقاسم، رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمال رحمتی، دبیر جشنواره برگزار شد.

پورابوالقاسم با اشاره به اهمیت برگزاری این جشنواره گفت: جشنواره‌ها نقش مهمی در ترویج هنر و فرهنگسازی دارند و اگر نتوانیم هنر و تکنولوژی را به هم گره بزنیم، بسیاری از مسائل فراموش خواهند شد؛ از این رو کارتون و کاریکاتور به عنوان یکی از مهم‌ترین و مؤثرترین رشته‌های هنر‌های تجسمی، موقعیت ویژه‌ای دارد.

وی در ادامه افزود: یکی از مؤثرترین شیوه‌های برقراری ارتباط سازنده با هنرمندان و تأثیرگذاری بر مخاطبان برگزاری جشنواره است و این مسئله باعث پویایی بیشتر در جامعه و جریان‌سازی مؤثر خواهد شد. 

پورابوالقاسم ادامه داد: دو دوره از جشنواره کارتون و کاریکاتور را طی سال‌های گذشته برگزار کردیم و به نظر می‌رسد نیاز است در دوره جدید به موضوع ارتقای سواد فضای مجازی و آگاهی‌بخشی به جامعه و … با زبان هنر را مورد توجه قرار دهیم؛ چراکه محتوای جذاب می‌تواند دستیابی به این اهداف را هموارتر کند. 

جمعه///////تجلیل از یاوران وقف و یادبود حضورجامعه پزشکی در دفاع مقدس

زنگ «مهر، مقاومت و نماز» به صدا درآمد

سال تحصیلی ۱۴۰۳ – ۱۴۰۴ روز یکشنبه، یکم مهرماه با حضور ۱۶.۵ میلیون دانش‌آموز در حدود ۵۶۰ هزار کلاس درس با شعار «برای ایران – برای مدرسه» آغاز شد و زنگ «مهر، مقاومت و نماز» نواخته شد.
 
مراسم بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی جدید نیز با حضور مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش در مدرسه ابتدایی زنده‌یاد دکتر حسن عسگری شیرازی واقع در استان تهران برگزار شد.
 
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در این آیین با بیان اینکه فردای این کشور را دانش‌آموزان می‌سازند و ما مسئولان باید کاری کنیم که شما دانش‌آموزان مهارت‌ها و توانمندی‌های لازم در این مسیر را به خوبی فرابگیرید، تصریح کرد: شما باید بتوانید و بخواهید که برای ایران افراد موثری باشید.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه راهی که شما دانش‌آموزان امروز انتخاب می‌کنید، تعیین کننده آینده کشور است، گفت: این شما دانش‌آموزان هستید که باید در وهله اول بخواهید و بعد بیاموزید که راه آبادانی کشور وفاق و همدلی است. امروز مشکل اصلی پیش‌روی ساختن ایران اختلاف درباره مسائل غیرمهم و بی‌مورد است که باعث حذف برخی نیروهای توانمند در مسیر سازندگی کشور شده است. اختلاف هم باعث کاستن از توان ما برای سازندگی کشور می‌شود و هم ما را در برابر دشمنان تضعیف می‌کند، لذا در مدارس همکاری، همدلی و هم‌افزایی را یاد بگیریم تا با همه توان و قدرت برای رفع مشکلات تلاش کنیم و در برابر بدخواهی دشمنان بایستیم.

پزشکیان در پایان سخنان خود این مسئله که «راه وفاق در مدرسه و تاثیر آن در فردای کشور عزیزمان ایران» را به عنوان پرسش مهر امسال دانش‌آموزان تعیین کرد و سپس با همراهی یکی از دانش‌آموزان مدرسه که فرزند شهید نیز بود، زنگ آغاز سال تحصیلی جدید را به صدا درآوردند.

 اجلاسیه چهاردهمین کنگره ملی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزی

حمیدرضا حاجی‌بابایی، نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی و وزیر اسبق آموزش و پرورش در اجلاسیه سوم چهاردهمین کنگره ملی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزی خطاب به دختران حاضر در جمع گفت: اگر یک کشوری بخواهد پیشرفت کند، سلامت باشد و توسعه پیدا کند فقط از طریق آموزش و پرورش این امر ممکن است. ریشه همه خوشبختی‌ها به آموزش و پرورش بازمی‌گردد و ریشه همه بدبختی‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی به بی‌توجه به آموزش و پرورش بازمی‌گردد.

وی با یادآوری جمله مشهور امام خمینی(ره) مبنی بر رسیدگی و توجه به دانش‌آموزان ابتدایی ادامه داد: هرچقدر برای آموزش و پرورش هزینه کنیم همانقدر برداشت می‌کنیم. این سخن در کشور طرفدار زیاد دارد اما پول خرج کن ندارد. همه آیه و قرآن می‌خوانند اما پول نمی‌دهند‌. نمی‌دانم چرا و به چه دلیل آموزش و پرورش حقش ادا نمی‌شود. 

وی با اشاره به شاخص‌های درج شده برای ایجاد یک مدرسه در سند تحول بنیادین آموز شو پرورش، اظهار کرد: کتابی را با عنوان «مدرسه‌ای که من دوست دارم» تدوین کردیم؛ این «من» می‌تواند دانش‌آموز، معلم، والدین و… باشد. گفتیم مدرسه باید مرکز فرهنگی محله شود. اسم این مدرسه نیز «حیات طیبه» است. اینکه ۴۰ نفر در یک کلاس بنشینند، مصیبت و ضد سند تحول بنیادین است. تعداد معمول بین‌المللی حضور دانش‌آموز در کلاس ۲۰ الی ۲۵ نفر است. روزهای پنجشنبه را تعطیل کردیم و گفتیم پنجشنبه‌ها روز خانواده است. نیروی انتظامی به من گزارش داد که این حرکت شما باعث شد ناهنجاری‌های اجتماعی تا ۷۰ درصد کاهش پیدا کند.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

شخصیت‌های قرآنی؛ پیشتاز حضور در جبهه‌های جنگ

عبدالمحمد جعفری جانباز قرآنی دفاع مقدس در گفت‌وگو با ایکنا از قم بیان کرد: در …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ