فعالیت سه باب اورژانس بانوان ‌در آذربایجان‌غربی/ سهم ۱۵ درصدی از کل کشور

به گزارش ایرنا، اورژانس یکی از پر اهمیت‌ترین بخش‌های حوزه سلامت و درمان است که در مواقع بحرانی زندگی به صورت شبانه روزی کنار همه انسان‌ها قرار دارد و این نشان از احساس وظیفه کادر درمان و سلامت است که جان انسان ها از ارزش والایی برایشان برخوردار است.

صدای آمبولانسی که همه رانندگان در زمان شنیدن آن، خودرو خود را کنار کشیده و برای این کادر مسیر را هموار می‌کنند تا سهمی در نجات یک انسان داشته باشند، صدای ناراحت کننده و در عین حال خوشحال کننده ای است که شاید در آن بیماری بدحال باشد ولی کادر درمانی مجرب نیز در آن وجود دارد تا این بیمار را به مرکز درمانی منتقل می کند و در مسیر نیز کمک حال اوست.

تکنسین های اورژانس پس از رسیدن به جوار بیمار در منزل، خیابان، جاده و هر نکته از ایران صرفا به این فکر می‌کنند که باید این بیمار را نجات دهم در حالیکه هیچ شناخت قبلی از او ندارند و همین بس که تندیسی از انسانیت شکل می‌گیرد و جالب اینجاست که پس از تحویل بیمار به بیمارستان باز کسی از آنها تقدیر و تشکر نمی‌کند چون اولیا و همراهان بیمار را ۹۹ درصد نمی‌بینند و به ماموریت بعدی اعزام می‌شوند.

اینگونه است که ماموران و کادر اورژانس قداست بالایی در نزد مردم دارند و اتفاقا باید به همه آنها ضمن خسته نباشید احسنت هم گفت.

در کنار تمامی این موارد یکی از موضوعاتی که در نظام جمهوری اسلامی نقش اساسی دارد، اهمیت به قشر بانوان است و این مهم در عرصه سلامت نیز مد نظر مدیران است تا جایی که برای راحتی بیماران بانو، اورژانس ویژه بانوان تعریف شده است.

از عنوان این اورژانس همه چیز آشکار است اما برای آگاهی بیشتر در این خصوص با دکتر محمد امین ولی‌زاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت درمانی آذربایجان‌غربی گفت و گو کردیم.

فعالیت سه باب اورژانس بانوان ‌در آذربایجان‌غربی/ سهم ۱۵ درصدی از کل کشور

ایرنا: لزوم برخورداری از پایگاه اورژانس بانوان در آذربایجان غربی چیست؟

دکتر ولی‌زاد: ۵۰ درصد جمعیت کشور را بانوان تشکیل می‌دهند بنابراین در حوزه سلامت باید نگاه ویژه ای به این بخش داشت و راه اندازی پایگاه اورژانس ویژه بانوان یکی از این مواردی به شمار می رود که توجه به آنان را می رساند.

در سیستم سلامت نیز به این موضوع تاکیدات بسیاری شده که برای ارج دادن به مقام زن و مادر، کادر ویژه ای در نظر گرفته شود که از این رو پایگاه اورژانس ویژه بانوان در کل کشور راه اندازی شده و در گام های اول خود به صورت استوار پیش می‌رود.

ایرنا: در حال حاضر چند پایگاه اورژانس در کشور و آذربایجان غربی وجود دارد؟

دکتر محمد امین ولی‌زاد: هم‌اکنون ۲۰ پایگاه اورژانس بانوان در سراسر کشور وجود دارد که سه مورد آن‌ در آذربایجان‌غربی قرار گرفته و این نشان از اهمیت بانوان در سیستم سلامت استان است.

این سه پایگاه اورژانس در شهرستان های ارومیه، پیرانشهر و بوکان راه‌اندازی شده‌اند و امیدواریم روزی با افتخار از راه‌اندازی آن در سراسر استان پرده برداری کنیم.

درواقع با افتخار می توان گفت که ۱۵ درصد پایگاه‌های اورژانس بانوان کشور در آذربایجان غربی قرار گرفته و دانشگاه علوم پزشکی بر رشد این تعداد نیز برنامه ریزی کرده است.

ایرنا: به صورت آماری بفرمایید که اورژانس چه اهمیت در سیستم سلامت دارد؟

دکتر محمد امین ولی‌زاد: توسعه اورژانس پیش بیمارستانی در استان از اولویت‌های دانشگاه علوم پزشکی است به طوری که ۱۵۰ پروژه در حوزه سلامت استان هم اکنون در دست بهره برداری است که حدود ۲۶ پروژه از این تعداد مربوط به حوزه اورژانس پیش بیمارستانی است.

در این راستا بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته، تعداد ۱۰ پروژه فوریت‌های پزشکی را در سال آینده به اجرا می‌رسانیم تا بتوانیم کیفیت ارائه خدمات پیش بیمارستانی را به میانگین مطلوب کشوری برسانیم.

این ۱۰ مورد نیز به عنوان پایگاه اورژانس خواهد بود که از پیشرفت متناسبی برخوردار بوده و تقریبا آماده افتتاح است.

ایرنا: در حال حاضر چه تعداد پایگاه اورژانس کشور سهم آذربایجان غربی است؟

دکتر محمد امین ولی‌زاد: با تمام قدرت سعی بر افزایش تعداد پایگاه های اورژانس داریم چراکه آذربایجان غربی یک استان طولی است و از شمالی ترین نکته تا جنوبی ترین مکان آن با مسیری حدود ۶۰۰ کیلومتری روبرو هستیم و این موضوع نیز این استان را مستثنی از دیگر استان ها می‌کند.

در حال حاضر سه هزار و ۵۰۰ پایگاه اورژانس در کشور وجود دارد که ۱۱۰ مورد آن در این استان قرار گرفته که به زودی این تعداد به ۱۲۰ پایگاه خواهد رسید.

ایرنا: آیا در آذربایجان غربی با کمبود خودرو آمبولانس مواجه هستیم؟

دکتر محمد امین ولی‌زاد: کمبود آمبولانس در استان از دیگر معضلات اورژانس است که رایزنی هایی با وزارت بهداشت، سازمان اورژانس کشور و خیرین سلامت انجام شده و قول مساعدی از مسوولان امر گرفته شده تا سهم استان از آمبولانس‌های وارداتی افزایش یافته و تامین شود.

در خصوص کمبود نیروی انسانی اورژانس نیز باید گفت که برای ارائه خدمات مطلوب به مددجویان ۳۰ درصد نیروی موجود باید به اورژانس استان اضافه شود که تعدادی از آن در آزمون استخدامی پیش روی وزارت بهداشت تامین خواهد شد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

فیلم | سفر مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی به آذربایجان‌غربی

ارومیه- ایرنا- حسین جابری انصاری مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی روز پنجشنبه در سفر به …