کمیته ثبت مسجد کازرونی در اصفهان تشکیل شد


امیر کرم‌زاده شامگاه شنبه هفتم مهرماه در نشست خبری به خبرنگاران گفت: با تشکیل کمیته ثبت مسجد کازرونی و حمایت دادستان پرونده‌ای برای ارسال به شورای ثبت کشور تهیه شده است.

وی افزود: در سال‌های گذشته نقشه‌هایی با مهر و امضا تهیه و تصمیماتی برای این بناگرفته شده بود. اما سعی کردیم هیات امنا را قانع و دستور توقف کار را صادر کنیم و دادستان هم با درخواست ما موافقت کرد و امروز کمیته ثبت مسجد کازرونی را تشکیل داده‌ایم و در شورای فنی اداره کل میراث نیز این موضوع مصوب شده است.

وی با تأکید بر اهمیت این مسجد ادامه داد: سعی خواهیم کرد از عناصری که هویت شهر و تاریخ اصفهان را شکل می‌دهند، دفاع کنیم.

وی همچنین به پیشرفت‌های اخیر در پروژه ریسباف اشاره کرد و گفت: در هفته‌های گذشته، سند ریسباف به نام اداره کل میراث فرهنگی صادر شد و بعد از کارشناسی‌های اولیه برآورد می‌شود که باهزینه‌ای بالغ بر هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به موزه منطقه‌ای تبدیل شود.

کرم‌زاده افزود: مجوز ایجاد پایگاه جهانی صنایع دستی در ریسباف نیز از سوی شورای جهانی گردشگری صادر شده است و طرح اولیه مرمت این مجموعه عظیم را با مساحت ۷۴ هزار مترمربع، با بیش از ۳۰ میلیارد ریال اعتبار انجام داده‌ایم.

چالش‌ها و فرصت‌های گردشگری اصفهان در سال ۱۴۰۳

مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان در ادامه این نشست در خصوص چالش ها و فرصت‌های گردشگری استان گفت: نا امنی‌ها، بیماری کرونا و ضعبت منطقه از مهم ترین عواملی است که به بخش گردشگری آسیب زده است و اکنون بیشترین آمار گردشگر در اصفهان مربوط به کشورهای چین، روسیه، عراق ، افغانستان و کشورهای حوزه خلیج فارس است.

کرم زاده ادامه داد: در سال ۱۴۰۱، ۹۴ هزار و ۴۰۹ گردشگر خارجی وارد استان شدند که این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۷۸ هزار نفر کاهش یافت و در سال ۱۴۰۳ نیز نسبت به سال مشابه کاهش بیشتری داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه گردشگری نیازمند توجه ویژه است، گفت: استان اصفهان دارای حدود هزار و ۸۸۸ اثر ثبت ملی غیر منقول، ۴۱ اثر منقول، ۴۶ اثر طبیعی و ۲۰۱ اثر ناملموس است و ۴۴ موزه فعال داریم و موقعیت ممتاز ما در حوزه صنایع دستی منجر به کسب ۶۰۰ نشان صنایع دستی شده است.

کرم زاده گفت: در شش ماه اول سال ۱۴۰۳، ۳۰ مورد موافقت اصولی برای پروژه‌های گردشگری صادر شده که ۱۶ مورد به مجوز احداث رسیده است.

وی از پرداخت حدود ۶۰ میلیارد ریال تسهیلات تبصره ۱۸ از محل اعتبارات ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: این مبلغ در مقابل نیاز پروژه‌ها در سطح استان بسیار ناچیز است.

وی یکی از چالش‌های جدی میراث فرهنگی اصفهان را تامین اعتبار برای حفظ و مرمت بناهای تاریخی اعلام کردو گفت: ۲۲۱ پروژه مرمتی و زیرساختی در استان اصفهان داریم که اعتبار آن حدود یک هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است .برخی از این بناها به دلیل رطوبت و فرسودگی دچار ریزش شده‌اند و برخی مالکیت بنا را رها کرده‌اند. اوقاف هم اعتبار و پولی برای حفظ بنا ندارد و در شرایطی هستیم که از ثبت آثار می‌ترسیم، چون مسئولیت آن بر عهده ما می‌شود و منابع و اعتبار و نیروی انسانی کافی برای حفظ آن نداریم.

کرم‌زاده همچنین از دو شیفته کردن موزه‌ها خبر داد و گفت: با اجرای این طرح که به زودی انجام می‌شود، کاخ موزه‌های مهم مانند چهلستون، باغ فین و عالی قاپو از ۹ صبح تا ۱۰ شب باز خواهند بود.

کرم‌زاده طرح جامع گردشگری، زنجیره ارزش صنایع دستی، مستند نگاری و مستند سازی صنایع دستی و طرح معرفی هنرمندان و آثار نفیس آنها را از مهم ترین موضوعاتی دانست که در دستور کار میراث فرهنگی اصفهان قرار دارد.

به گزارش ایرنا، استان اصفهان با بیش از ۲۲ هزار اثر تاریخی(یک هزار و ۹۴۰ اثر ملی و ۱۵ اثر ثبت جهانی) و افزون بر ۶۰۰ خانه تاریخی و جاذبه‌های مختلف طبیعی، فرهنگی، مذهبی و تفریحی در کانون توجه گردشگران قرار دارد.

طبق اسناد چشم‌انداز و آمایش سرزمین اصفهان، گردشگری و صنایع دستی از محورهای اصلی توسعه پایدار استان به‌شمار می آیند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

پیوستن بازیکن فصل پیش سپاهان به همراه ۲ عضو کادر فنی به تیم هندبال گیتی پسند اصفهان

به گزارش شامگاه شنبه ایرنا از باشگاه فرهنگی ورزشی گیتی پسند اصفهان، غلام حسین استکی …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ