افراد دارای اعتیاد برای ترک و درمان از خدمات بیمه سلامت استفاده کنند

به گزاش ایرنا، بیمه سلامت از دستاوردهای امیدبخش نظام است که از سال ۱۳۹۳ اجرا شده و در کنار صندوق‌های بیمه تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح موجب شده تا با اجرای آن آحاد مختلف جامعه و به خصوص نیازمندان از خدمات مناسب بهداشتی و درمانی بهره‌مند شوند.

سازمان بیمه خدمات سلامت طی یک دهه گذشته توانسته خدمات قابل توجهی به بیماران به ویژه به دهک های پایین جامعه ارایه داده و در دوران بیماری روزنه ای برای بیمارانی است که در پرداخت هزینه های درمان خود با مشکل مواجه هستند.

مردم در صندوق های مختلف شامل صندوق بیمه روستایی، صندوق بیمه ایرانیان و سلامت همگانی، صندوق بیمه کارکنان دولت و صندوق بیمه سایر اقشار تحت پوشش خدمات این سازمان هستند که مددجویان بهزیستی و کمیته امداد، اتباع خارجی، خانواده شهدا و افراد مجهول الهویه افراد سایر اقشار را شامل می شوند که از خدمات بیمه‌ای سازمان بیمه سلامت استفاده می‌کنند.

یکی از خدمات جدید بیمه سلامت انعقاد قرارداد با مراکز درمانی سوئ مصرف مواد مخدر است که در راستای تشریح برنامه ها و تبیین خدمات بیمه سلامت در مهاباد، ایرنا گفت و گویی به شرح زیر با فیصل رسولی رییس اداره بیمه سلامت مهاباد انجام داده است.

افراد دارای اعتیاد برای ترک و درمان از خدمات بیمه سلامت استفاده کنند

ایرنا: قرارداد بیمه سلامت با مراکز درمانی سوء مصرف مواد مخدر به چه شیوه‌ای است و تاکنون با چند مرکز در مهاباد این قرارداد امضا شده است؟

رسولی: این اداره در راستای سیاست‌های خرید راهبردی خدمات سلامت و بر اساس ضوابط اقدام به خرید خدمات از مراکز درمانی سوء مصرف مواد جهت تمامی بیمه شدگان ساز مان های بیمه گر پایه (تامین اجتماعی و نیروهای مسلح) علاوه بر بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت کرده است.

در این طرح اطلاعات بیمه شدگان با حفظ محرمانگی در قالب سامانه پایا ثبت و پذیرش می شود و هم اکنون در مهاباد سه مرکز ترک اعتیاد فعال طرف قرارداد با این اداره هستند.

ایرنا: آیا بیمه سلامت خدماتی به افراد مجهول الهویه ارایه می دهد؟

رسولی: پیرو تفاهم نامه سازمان بیمه سلامت و سازمان بهزیستی، در خصوص ایجاد پوشش مناسب درمانی و حمایت بیمه‌ای برای افراد مجهول الهویه، این افراد با معرفی بهزیستی و دریافت کد یکتا، از اداره کل بیمه سلامت می توانند در قالب صندوق سایر اقشار از خدمات بستری بیمارستان های دولتی بهره‌مند شوند.

ایرنا: در مورد بیماران خاص و صعب العلاج و همچنین زوج های نابارور باتوجه با هزینه های زیاد درمانی چه خدماتی از طرف بیمه ارایه می شود؟

رسولی: صندق بیماران خاص و صعب العلاج با هدف پوشش هزینه های خدمات تشخیصی و درمانی، دارو و کالاهای سلامت محور مشمولان و بهبود محافظت مالی از انان فعالیت خود را از سال ۱۴۰۱ آغاز کرده است.

یکی از اقدامات مهم دولت سیزدهم پرداخت هزینه‌های درمانی بیماران خاص و صعب‌العلاج است؛ در گذشته این موارد تنها شامل بیماری‌های هموفیلی، تالاسمی، دیالیزی، پیوند کلیه و ام اس بود اما در دولت سیزدهم ۱۰۷ بیماری مختلف در قالب این بیمه تعریف شد.

در حال حاضر برای افرادی که مشمول این بخش هستند، میلیاردها ریال هزینه از سوی بیمه صورت می گیرد تا مشکلات این افراد به حداقل برسد و هم اکنون ۳۴۹ نفر بیمار خاص شامل بیماری‌های هیموفیلی، تالاسمی، دیالیزی، پیوند کلیه و ام. اس در مهاباد تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند.

همچنین داروهای غیر بیمه‌ای موجود در فهرست دارویی رسمی کشور و داروهای تک نسخه‌ای خارج از فهرست رسمی که مورد تایید معاونت غذا و دارو باشد و بر اساس تجویز پزشک معالج و پرتکل های ابلاغی وزارت بهداشت مورد حمایت و پوشش صندوق بیماران خاص قرار دارد.

همچنین در خصوص زوج های نابارور، هم اکنون ۹۰ درصد هزینه‌های درمان ناباروری در مراکز دولتی در تعهد بیمه سلامت قرار دارد و جهت تسهیل در دسترسی بیمه شدگان با سه مطب پزشک متخصص و فوق تخصص زنان و زایمان و پنج دفتر کار مامایی در شهرستان انعقاد قرارداد صورت گرفته است.

افراد دارای اعتیاد برای ترک و درمان از خدمات بیمه سلامت استفاده کنند

ایرنا: آیا مداوای افرادی که دچار سوختگی می شوند در قالب بیمه سلامت صورت می گیرد؟

رسولی: سوختگی از جمله بیماری هایی است که در صورت بروز آن صدمات زیادی به قسمت‌های مختلف بدن وارد می کند؛ به شکلی که بیشترین تأثیر را در ظاهر فرد داشته و هزینه‌های درمان کمرشکنی دارد.

درصورتی که درصد سوختگی بالا باشد، علاوه بر تأمین هزینه‌های زیاد پانسمان‌های سوختگی، فرد حادثه دیده باید به دنبال انجام جراحی‌های پلاستیک صورت نیز باشدنظیر سایر بیماری‌های دیگر در بخش بستری عادی، سوختگی و بخش مراقبت ویژه سوختگی (BICU) بر اساس تعرفه مصوب هیات وزیران و با سهم ۹۰ درصدی سازمان محاسبه و پرداخت می شود و در برخی صندوق های بیمه ای با هدف حمایت مضاعف، سهم سازمان ۹۵ تا ۱۰۰ درصد خواهد بود.

در سوختگی هایی که از پانسمان نوین (نقره) استفاده می‌شود، هزینه خدمات و لوازم مصرفی برابر تعرفه مربوطه پرداخت می‌ شود و جهت انجام گرافت برای بیماران سوختگی، هزینه های مربوط به عمل جراحی گرافت و لوازم مصرفی مربوطه برابر تعرفه اعلامی پرداخت شده و در موارد سوختگی که بیمار متحمل هزینه های گزاف می‌ شود، به منظور جبران بخشی از هزینه های پرداخت از جیب بیمار، هزینه های پرداختی بیمار در صورت احراز شرایط در کمیته استانی از محل صندوق بیماران خاص و صعب العلاج در قالب هزینه خارج از ضوابط قابل پرداخت است.

ایرنا: چند نفر از شهروندان مهابادی تحت پوشش بیمه سلامت بوده و از خدمات آن بهره مند هستند؟

رسولی: هم اکنون حدود ۵۸ درصد مردم این شهرستان به تعداد ۱۳۹ هزار و ۲۴۲ هزار نفر زیر پوشش بیمه سلامت هستند و از مزیت‌های مختلف این بیمه بهره می‌گیرند.

این افراد در قالب های چهار صندوق از خدمات بیمه شامل هزینه های درمانی، بستری، آزمایشگاه و هزینه های شیمی درمانی و آزمایشات ناباروری استفاده می کنند که بیشترین تعداد آنان مربوط به صندوق روستایی ۶۲ هزار و ۸۴۰ نفر، ایرانیان و سلامت همگانی ۵۱ هزار و ۳۴۰ نفر، سایر اقشار ۱۲ هزار و ۹۲۲ نفر و کارکنان دولت ۱۲ هزار و ۱۴۰ نفر هستند.

اعضای صندوق‌های روستایی(افراد مربوط به دهک های یک تا پنج) و ایرانیان و سلامت همگانی که معادل ۷۸ درصد بیمه شدگان در این شهرستان هستند، به صورت رایگان و بدون پرداخت حق بیمه تحت پوشش این اداره قرار دارند.

در حال حاضر با ۷۷ مطب پزشکان عمومی و متخصص، ۳۵ داروخانه، هفت رادیولوژی و ۶ آزامایشگاه در مهاباد طرف قرارداد بیمه سلامت است و ۹۰ تا ۱۰۰ درصد از هزینه بستری در بیمارستان های دولتی براساس نوع بیمه بیمه شدگان رایگان است.

مهاباد با ۲۶۰ هزار نفر جمعیت در جنوب اذربایجان غربی و.اقع شده است.


منبع

About nasimerooyesh

Check Also

استفاده گردشگری از غار سهولان حداقلی بوده است/ مطالعه طرح جامع در دستور کار

مرتضی صفری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مهاباد اظهار کرد: …