به گزارش ایرنا براساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، طی ۲۴ ساعت گذشته منتهی به ساعت هشت صبح سهشنبه براساس اندازهگیری ذرات معلق با اندازه ۲.۵ میکرون، وضعیت هوا در شهر حمیدیه با شاخص ۴۳۳ میکروگرم بر مترمکعب در وضعیت خطرناک قرار دارد. روز دوشنبه و شنبه هفته جاری نیز این شهرستان وضعیت هوای خطرناک یا خاکستری را پشت سرگذاشته است.
براساس این گزارش شاخص هوا در اندیمشک ۱۴۹، ایستگاههای استانداری خوزستان، حفاری، پادادشهر، اداره کل محیط زیست و پست برق شماره سه در اهواز به ترتیب با شاخص ۱۲۵، ۱۲۹، ۱۴۱، ۱۱۷، بهبهان ۱۳۵، شوشتر ۱۲۲، ماهشهر ۱۳۸ و هویزه ۱۲۰ برای گروههای حساس ناسالم گزارش شده است.
در این مدت هوای شهرهای آبادان، امیدیه، ایذه، خرمشهر، دزفول، رامهرمز، شادگان و شوش به علت نبود آلودگی، قابل قبول اعلام شده است.
هوای هیچ شهر سالم و پاک گزارش نشده است.
بر اساس این گزارش سال گذشته اهواز روز سالم و پاکی نداشته است.
وجود صنایع آلاینده در خوزستان از جمله نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، نیشکر و… موجب شده تا میزان آلایندگی در نقاط شهری و روستایی خوزستان بالا باشد که موجب بروز مشکلات بهداشتی و زیست محیطی برای ساکنان شده است.
افراد مبتلا به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان در شرایطی که هوا ” ناسالم” است، باید از فعالیتهای طولانی یا سنگین خارج از منزل خودداری کنند و سایر افراد نیز باید این گونه فعالیتها را کاهش دهند.
براساس طبقهبندی پنجگانه صورت گرفته در شاخص کیفیت هوا (AQI) از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروههای حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروهها، ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.
استان خوزستان ۲۶ ایستگاه پایش کیفی هوا دارد.
منبع