دشت «اصفهان-بُرخوار»، بحرانی‌ترین فرونشست ایران را دارد


به گزارش ایرنا، روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان، روز سه‌شنبه به نقل از سعدی قادری افزود: برای جلوگیری از افزایش این چالش، صیانت و حفاظت از منابع آب، رعایت الگوی کشت، کشت تک محصولی و کم آب‌بَر ضروریست.

وی که در جلسه شورای حفاظت از منابع آب این شهرستان سخن می‌گفت، اضافه کرد: همچنین اجرای برنامه‌های مدیریت توأمان آب و برق و احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی، همکاری بیش از پیش همه دستگاه‌ها و کشاورزان برای مقابله با پدیده خشکسالی و مصرف بهینه آب را می‌طلبد.

رییس اداره منابع آب بُرخوار خاطرنشان کرد: با توجه به گزارش هواشناسی و پیش بینی کاهش بارش‌ها در ‌پاییز و زمستان و تغییر اقلیم در کشور و استان، سازگاری با تغییر اقلیم، راهکاری اساسی برای توسعه پایدار این شهرستان محسوب می شود.

کارشناس هواشناسی استان در این جلسه گزارشی از پیش بینی هواشناسی برای استان و شهرستان ارائه و بیان کرد: پاییز کم بارش و خشکی برای استان و شهرستان پیش بینی شده است.

حسین معینی معاون سیاسی، امنیتی و امور اجتماعی فرمانداری شهرستان نیز در این نشست گفت: با توجه به پیش بینی کاهش بارش‌ها و ادامه خشکسالی‌ها و اُفت شدید منابع آب زیرزمینی، تشکیل جلسه مدیریت بحران و سازگاری با کم‌آبی، نصب کنتورهای هوشمند، آموزش کشاورزان، توسعه گلخانه‌ها و کمک به فعالان این صنعت ضرورت دارد.

به گزارش ایرنا، دشت اصفهان – بُرخوار با مساحت بیش از سه هزار و ۷۷۵ کیلومترمربع واقع در شمال شرقی حوضه آبریز گاوخونی از دشت‌های ممنوعه و بحرانی کشور بدلیل برداشت‌های بی‌رویه آب در سال‌های گذشته و خشکسالی‌ مستمر به شمار می‌رود.

شهرستان بُرخوار با حدود ۱۳۰ هزار نفر جمعیت در ۱۰ کیلومتری شمال شرقی اصفهان قرار دارد.

بر اساس آمار منتشر شده، سالانه سه میلیارد و ۶۷۰ میلیون مترمکعب از آب‌های زیرزمینی و چاه‌های استان اصفهان بصورت مُجاز و غیرمجاز استخراج می‌شود؛ ۳.۳ میلیارد مترمکعب از این میزان مربوط به چاه‌های مجاز و ۳۷۰ میلیون مترمکعب نیز از چاه‌های غیرمجاز است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

کشت صیفی‌جات در اشکاوند اصفهان با آب چاه‌هایی که از پساب تغذیه می شوند

خشکی زاینده رود و نبود منبع کافی برای تغذیه آب‌های زیرزمینی موجب افت سطح آب‌های …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ